| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Otcovské fejetony: Veřejné odposlechy

 Příspěvky 110 z 10 
Emina
  • 
17.8.2004 17:15:01
Slušné je vypnout mobil při jednání. Tak ti žádné dilema nevznikne, na naléhavosti si zavoláš do schránky. Spousta lidí, když se nedovolá, napíše krátkou srozumitelnou textovku, kdežto když se dovolá, můžeš zapomenout na běh světa pro nejbližší půlhodinu. Ti nejvytrvalejší tě dostihnou tak jako tak.
Šáry
  • 
16.8.2004 21:02:51
To je jednoduchý - během jednání s klientem si vypneš mobil, nebo, pokud čekáš závažný hovor kalibru telefonátu z porodnice, kdy se ti každou chvíli mají narodit dvojčata, partnerovi se omluvíš, krátce vysvětlíš situaci a necháš ho zapnutý.

Telefonovat během jednání se zákazníkem bych považovala za hrubou neslušnost - dáváš mu tím vlastně najevo, že nejsi v tu chvíli ochoten se soustředit jen na něho, ale máš nějaké jiné, důležitější zástoje.
16.8.2004 20:10:32
Já patřím dlouhou dobu mezi ty mobilně aktivní a musím teda říct, že občas je to docela problém nezvedat telefon neboť je potřeba řešit určité věci které alespoň dle mě a hlavně dle volajícího se nemůžou odložit, no ale na druhou stranu nemám rád když jsem s někým na jednání atp. a zazvoní mu telefon a on zmizí třeba na čtvrt hodiny anebo začne zuřivě datlovat do mobilu. A popravdě mám dilema, jestli je víc neslušný nebrat něčí hovor anebo ho vzít a tím pádem přerušit osobní jednání ??
Zdena
  • 
10.8.2004 18:51:20
Tak to mi promluvilo z duše. Mám stejnou zkušenost. Návštěvníci hradů a zámků jsou (ne všichni!) nevychovanci. S těmi mobily je fakt problém. V převýchovu nedoufám.
Klára
  • 
9.8.2004 22:46:48
Cítím to stejně jako autor článku. Nejhorší je, že "mobílková" nevychovanost se projevuje u lidí, u nichž bych čekala jistou úroveň. :)
9.8.2004 20:01:58
Přiznám se, že patřím k nemálo Čechům, kteří mobil nemjí. Ne že bych proti nim něco měla - zatím ho prostě napotřebuji. Ale jsou okamžiky, kdy proti mobilům - vlastně jejich držitelům - mám a to hodně.
Léto trávíme s dětmi - kromě koupání a jiných letních radovánek - cestami po různých památkách. Ne že bychom lítali z památky na památku, ale tak 6 - 8 památek za sezónu navštívíme. Co mne může ale vrcholně vytočit je, když někdy ne příliš dobře slyšitelnou průvodkyni ruší co 3 minuty vyzvánění (a následné telefonování) nějakého mobilu. Myslím si, že mám - po zaplacení ne zrovna malé sumy vstupného - právo na nerušenou prohlídku a většinou si slečna netroufne telefonujícího upozornit, že ruší. A jsme opět u dilematu: "Okřiknoutnebo neokřiknout?"

Ahoj, zdravím všechny a přeji příjemné prožití zbytku léta.
Crrrrrrrrrrrrrrr :-)))

Simča
Pamian
9.8.2004 15:26:51
:-))) Vidim to presne opacne - pouzivani mobilu je proste jen jeden ze zpusobu jak si lide povidaji. A ze to delaji pred ostatnimi ? No jeje, drive se lide dokonce kvuli tomu schazeli !!!
Ja mam naopak pocit, ze kvuli tomuhle nesnaseni mobilu se lide jeden od druheho jeste vice odcizuji - zkuste jet nekdy autobusem v Nemecku, kde je mobilovani zakazano - mate-li radi ticho budete (ale jen vnitrne samozrejme) jasat !!! Nejenze kdyz nekdo telefonuje tak neni vpusten do autobusu, ale pokud mu telefon zazvoni v autobuse je vyzvan k vystoupeni. Takze nikdo netelefonuje a take si nikdo nepovida - cekate-li na krizovatce slysite spendlik spadnout a pokud se odvazite si povidat s kamaradkou tak na vas vsichni pohorsene koukaji ... FUJ :-((( To tedy radeji snesu vsechny ty melodie a klidne si i poslechnu co ostatni lidi trapi nebo tesi - je to rozhodne zazivnejsi nez telvize nebo zenske casopisy :-)))
Moc by me zajimalo o cem si tak bezne vsichni ti odpurci telefonu a povidani pred ostatnimi povidaji - kdyz ne o jidle, zdravotnich potizich, lasce ci praci (jak jsem z clanku pochopila tahle temata jsou obtezujici ...) ...
V dobe kdy jsou si lide cim dal odcizenejsi podle me nezaskodi, kdyz si vyslechneme i vsedni starosti a radosti ostatnich ...
9.8.2004 12:42:01
to je další nešvar!! copak musí každý vědět, že mám hovor??? dnes už mají snad všechny telefony vibrační vyzvánění, ne? je to děs... trpět, než si to dotyčný (po té, co dlouho přemýšlí, ještli je to jeho telefon, po té, co dlouho kouká na displej a přemýšlí, jeslti to vůbec zvedne) zvedne hovor... měla by existovat proavidla slušného chování a mobilování!!!
Valkýra
9.8.2004 12:10:37
Ahoj,
vyslechnout nechtěné se dá nejenom v dopravním prostředku. Bydlím v domečku ve starší zástavbě, v místě, kde se stýká aspoň částí pozemku 5 zahrad. Je téměř nemožné mít kousek soukromí. Už se mi leccos podařilo vyslechnout i o mojí osobě, když si sousedi nevšimli, že jsem vyšla ven. Vyslechla jsem nechtěně spoustu manželských hádek, pomluv a pod. Ze strany sousedů (spíš sousedek) to ale není ani tak nechtěné, v naší čtvrti je odjakživa zvykem sousedy sledovat a pak o tom informovat ostatní. Zvláště se sleduje: jaké má která hospodyně prádlo, jakým způsobem ho věší, v kolik hodin zhasínáte, co kdo pěstuje na zahradě, jestli se o to pečlivě stará, jestli trávíte víkendy "příkladně" úklidem a necouráte někde po výletech. Odsouzeníhodné je: jít se v létě koupat, když nemáte posekanou zahradu nebo máte plevel na záhonech, nechat zmoknout prádlo, vůbec, ženská "z baráku" má být hezky ve veškerém volném čase doma, v baráku je vždycky co dělat, ať si courají chlapi s dětmi. Já jsem pro ně vůbec sousto, o víkendech jezdíme na kole, jezdíme se koupat, i když doma mám spoustu práce, vůbec doma moc času netrávíme. Pro ně jsem exot, příšerná hospodyně, neobětavá, nepořádná, sobecká ženská. Ale aspoň s rodinou něco zažijeme.
Jo a ještě, všichni o všem ví a všechno vidí a slyší, ale když nám spustí alarm na baráku planý poplach (řev jako blázen), ještě nikdy nikdo nic neslyšel.
Lucie, Kryštůfek 2, 5 roku
  • 
9.8.2004 10:36:06
Autobusem zase tak často nejezdím, ale když už jedu, dozvím se pravidelně všechny novinky z vesničky kde bydlím, i z těch okolních.

Vím, kdo komu co ukradl, kdo komu chodí za ženou, kdo byl kolikrát na umělém oplodnění, komu soused otrávil králíky a kdo je z pěstování králíků už celý otrávený. A to ani nemusí (vesměs) dotyčné dámy telefonovat. Stačí, že si povídají a snaží se při tom přeřvat jedna druhou.

Vím, že cizí rozhovory se nemají poslouchat, ale od té doby, co mi přeřvaly i Mozarta ve walkamanu už jsem to prostě vzdala.
 Příspěvky 110 z 10 

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.