| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Děti v kleci

 Příspěvky 110 z 107 [Dalších 97 >>]
"vědecký pracovník"
  • 
12.6.2006 14:47:22
Především by se mělo u všech mentálně postižených zjistit, co je příčinou jejich špatného vývoje a chování. V minulosti, ale ani te´d není situace lepší, se nedělaly žádné specielní vyšetření těchto lidí, bylo by to drahé a zbytečné, když jim byla přidělena doživotní špatná prognóza. veškerá psychika je záležitost biochemie i metabolismu - hladiny enzymů, hormonům, tvorba bílkovin. Místo uklidňujících léků, které jen dočasně řeší důsledky, by se měly napravovat příčiny.Bylo by fajn zařídit instituci, která by zajišťovala kvalitní testy těchto pacientů a jejich léčení (doplnění enzymů, vitamínů, zjištění alergií na potraviny apod). Vhodnou léčbou, doplněnou canisterapií, hippoterapií a hlavně dobrým zacházením ze strany opatrovatelů by se dosáhlo duševní pohody a rozvoje, tím pádem by ani sedativa ani klece nebyly potřeba.
Lenka
  • 
8.3.2006 16:26:02
Spisovatelka Harryho Pottera by měla navštívit dalších 99%zařízení pro lidi s postižením v České republice.Na praxích jsem prošla mnoha zařízeními a nesouhlasím s primitivním škatulkováním a s tím, že kvůli 1 zařízení se háže do jednoho pytle celá ČR!!!To je nesmysl.Paní, pište si dál ty svý hloupoučký knížky o brejlovci a necpěte se tam, kam nemáte
Hanka a tři broučci
  • 
5.9.2004 20:56:20
Já osobně jsem si přečetla pár odpovědí na tento článek, ale jak zjišťuji tak většina dospělé populace je pro, aby se děti zavírali do klecí. Jde vidět, že nemáte postižené dítě, všichni ti, kdo si myslí, že to dítě do klece patří. Nezlobte se na mě, ale myslím si, že největší chyba je když se rodiče takového prcka vzdají, to dítě na svět neptalo. A že se narodilo postižené, boužel, ale přesto hlavně tyto děti chtějí lásku, těmto dětem ji musíte dávat najevo dvojnásobně. I když někomu přijde, že je to dítě nezvladatelné, přesto ještě nemusí dostat etiketu - klec. Jsou to pořád jenom děti. Já žiju v jedné domácnosti s mentálně postiženou švagrovou, je to strašně hodná holka. Snaží se ze všech sil. A můžu vám všem říct, že jako maličká neuměla vůbec nic, co se dalo to ji moje tchýně naučila a taky jí bylo lékařkou nabídnuto, ať se jí vzdá, ať ji dá do ústavu. Jenže moje tchýně nechtěla, brala ji takovou jaká je. Moje švagrová je hodně mentálně postižená, nedokáže pochopit jednoduché věci, ale k tomu, aby je pochopila stačí jediná věc - trpělivost. Já mám tři kluky, prvnímu je 6, druhý má 4 a ten třetí má teprve 4 měsíce a můžu vám říct, že neznám lepší chůvu než je ona. V ten moment, kdy si vezme do rukou toho nejmenšího je z ní pomalu lepší a trpělivější máma než kdokoliv jiný.
Má svoje chvilky, dokáže se uzavřít do sebe, dokáže okolo sebe mlátit, ale přesto přeze všechno je to člověk a nemáme doma klec, kde bychom ji v jejích chvilkách zavírali. Ona pokud je agresivní ubližuje sobě a zase to chce trpělivost a jít a vysvětlovat. Ty děti v těch klecích jsou chudáci, každý kdo s tím, aby v kleci byli souhlasí, by se měl pozastavit nad tím, že sám by v ní nevydržel ani jeden den. U nás je strašně špatné zdravotnictví, je nevyhovující, nejsou penízky, není vyhovující ani zdravotnictví a když naše republika penízky nemá nemůžeme ani chtít nějaké zlepšení. Já osobně si myslím, že stačí aby náš stát uvolnil penízky namísto Feťákům, kteří si nové injekční jehly, kterou mají mimochodem zadarmo, stejně neváží. Tady tyto zbytečně vyhozené peníze by se hodily na jiné místa, pro postižené děti. Tyto děti potřebují péči 24 hodin a to bohužel nejde, když se u nás neustále snižují stavy nemocničního personálu.
Já svůj náázor napsala přeberte si to jak chcete. H.
22.8.2004 2:20:40
Ráda bych se přidala k vaší debatě. Pracuji jako zdravotní sestra a dobře vím, co to je pracovat s postiženými lidmi. Ono totiž taky záleží na typu postižení. Člověk a nebo človíček s lehkou formou postižení ať už tělesného nebo duševního se "zvládá" daleko jinak a líp než s postiženým těžkým. Právě máme na oddělení jednoho mentálně postiženého pána, podotýkám jednoho, pracuji na chirurgickém oddělení, ale ten dostává záchvaty vzteku.Potom je silně agresivní a mlátí do všeho a do všech kolem sebe. Má 45 let a asi 90 kilo, nevím jak by ho jedna sestra mohla zvládnout a ani dvě by si s ním samy neporadily. Sestra v jeho ústavu je na noční sama + jeden zřízenec, ale pacientů tam má kolem dvaceti. Má můj obdiv.
Sestry v ústavech s malými dětmi nemají práci o nic lehčí. Jejich pacienti sice nemají 90kg, za to se sami ani nenají, neoblečou, nepomůžou. Musí je krmit, přebalovat, cvičit, dávat léky, stlát postýlky......Maminky na MD si stěžují,že doma nic nestíhají ale tyto sestřičky mají ve službě na starost hned několik dětí najednou. To že děťátko má čistou postýlku, oblečky a nemá opruzený zadeček, dostalo najíst a napít už vlastě nikoho nezajímá. Setry jsou ve službě ráno, odpoledne, večer, v noci, o víkendech, o svátcích a v době kdy vy sedíte u vánočního stromečku se setry starají o tyto děti,lidi v ústavech, nemocnicích a domovech důchodců.I tyto děti bývají agresivní a mají velkou sílu, proto musí být nějaký vyhrazený prostor kde by si neublížily. A nebo by musely dostávat silné dávky sedativ. Co je lepší?
Ono je to vlastně rozhodování o nás bez nás. Přijďte si na JEDEN DEN zkusit péči o tohoto pacienta a potom sami uvidíte, že není jenom tak.
Moje řešení ? Víc personálu. Čím néně pacientů budu mít na starost tím víc času jim můžu věnovat.
*Aida*
16.8.2004 21:00:31
Mirko,
v Anglii jsou opravdu verejna mista, kam deti nepusti. Kazda restaurace, bar, hospoda atd ma svou licenci a nektere nemaji licence pro deti. Jsou to bud vylozene hospody, kam se chodi na pivo, nebo bary. Osobne bych ani na jedno z techto mist dite nevzala, takze me to nejak nedre.
Jinak hospody tady povinne zaviraji v 11 vecer, zustavaji tevrene jen celonocni bary (ktere na to maji tu onu licenci a plati za ni nemaly peniz), vetsinou v centru a diskoteky. Take v obchodech, ktere jsou otevrene 24 hodin denne se uderem jedenacte (nebo pulnoci, nejsem si ted jista) objevi pred policemi s alkoholem mrize (takove stahovaci rolety) a nikdo alkohol nemuze ani prodavat ani kupovat.
O bezdetnych vesnicich nevim, vim jen o bezdetnych dovolenych a ty mi nevadi, nakonec ani ty vesnice, pokud jsou, mi nijak nevadi.
O skolnich uniformach bych mohla psat slohy. Sortky povinne po cely rok pro chlapce i v mrazech, divky nesmi nosit kalhoty atd atd... no neni to vsude, ale na hlavu padly mi to prijde stejne.
Mirka, 4. měs.
  • 
16.8.2004 16:24:22
Není to sice omluva, ale myslím, že zrovna Anglie není příklad dobrého vztahu k dětem. V novinách mě nedávno šokoval článek, podle nějž v Anglii máte s dítětem zakázán přístup do některých restaurací, že tam existují speciálně "bezdětné" vesnice, pro ty, které děti ve své blízkosti nesnesou, a vrchol všeho - že z jedné školy vyloučili chlapce za to, že kvůli kožním problémům nemohl nosit vlněné kalhoty předepsané školní uniformy. Podle mě by hlavně poslední případ patřil do Štrasburgu - a nám bude někdo něco vyčítat.
14.8.2004 13:33:55
Marcelo, já bych Ti naopak chtěla poděkovat, žes to vůbec přeložila chyby nechyby, protože jinak by si to lidi jako já vůbec nepřečetli. Četla jsem něco v českym tisku a tam to vyznělo úplně jinak, než jak to vidí v zahraničí...
Žofka
  • 
13.8.2004 14:35:07
Harry je dobrej učitel? To by se vidělo až na srazu jeho žáků po třiceti letech...
Žofka
  • 
13.8.2004 14:31:22
jéé a tohle mě taky dostalo "nikoliv naše vlastnosti, nýbrž naše volby ukazují, jací skutečně jsme"


to je jako "dej si pepsi a budeš jednička"
Žofka
  • 
13.8.2004 14:27:40
Teda srovnávat Rowlingovou s Čapkem a Vernem tak to mi přijde jako srovnávat hrušky a jablka s pečeným krekrem...(ten krekr je ta Rowling) a šunkovej!
 Příspěvky 110 z 107 [Dalších 97 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.