| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak byla zvolena vítězka ankety Mateřinka

 Příspěvky 12 z 2 
Líza
13.10.2007 11:03:32
Hm, Dádo, strašná spousta slov, především vznešených slov, spíše slohové cvičení, promiň mi to, ale tvé emoce z toho necítím, spíš nějakou takovou nadnesenost.
Pokud jde o fakta: tvůj syn chodí ve školce do třídy k alkoholičce a opakovaně ti říká, na koho byla zlá. Rozuměj on ti říká, že je zlá i na něj, ale nedovede to sám říct, nebo si to sám sobě bojí i přiznat. Kde z něj bude buran? Tam, kde je normou, být na děti zlá nebo na vesnici?
Má kamarády... to je pěkné, ale ti mu proti paní učitelce nepomůžou.
Pokud by sám nebyl nějak velmi, ale opravdu velmi zásadně proti, nevidím, co řešit. Dala bych dítě do dobré školky. Nenechávala bych ho ve špatné, kde bude i on dnes a denně terčem shazujících výroků paní učitelky, která malého prcka před lidmi ostentativně sjíždí za to, že si dovolil brečet.
Nevím, co ti přesně přijde buranského. To, žes to ve městě neznala? To přece nesouvisí se školkou.
Jestli ale máš pocit, že přechodem do vesnické školky bude z tvého syna něco míň, pak jsi jistě ve složité situaci.
  • 
13.10.2007 10:52:11
Dobrý den,
má úvaha Vás možná vyzve k zamyšlení se, možná dostanu i nějaké Vqaše názory, které mi pomohou se rozhodovat.

Můj syn již vloni navštěvoval školku v místě bydliště, ovšem jen nepravidelně, paní učitelka byla velmi mateřská, přesto, že jsem neviděla žádné kroky vpřed, bqa naopak, byla jsem si jista, že má max. péči, lásku, vcítění se ze strany paní "učitelky-tety", tak jako všechny prtata okolo, paní učitelka je prostě zaměstnanec na svém místě, práce jí baví a děti to baví s ní.

Září letošního roku - rozsudek- malý přestupuje mezi starší děti, není sám, přešlo jich více, i když někteří stejného věku zůstali.
dalším překvapením bylo pro mě když mi několikátá maminka říká, že co říkám na tu paní učitelku co pije a zda jsme ji "nechytli"-no jasně chytli!!!!Je to paní , co by mi věkem přišla tak nějak jako má maminka, s přísným a nic neříkajícím pohledem.
Druhá paní učitelka byla mého věku, dokonce jsme se do nedávna zdravily "ahoj", nicméně slyším "dobrý den!, no dobrá, říkám si a nějak z těch dvou dobrý pocit nemám. Ony p.u. spolu pracují premiérově, vždy byly u starších dětí než je mé.
Drobné detaily, jako změna značky.....je neřešitelná, sice se poradily- ovšem došly k závěru, že je to zbytečné...............no nevadí.
Je říjen - paní uč./mladá/ se z vyprávění mého prcka zdá prima. mě stejně trochu vadí jistá disciplinovanost /např. malý ji a ostatním dětem přinesl balonky, byl několikrát odmítnut..., vešel do třídy s pitím z domu....,/, ovčem prcek je vyrovnaný, zcela bezproblémový a líbivý, nemáme tedy žádný konkrétní problém.
Několikrát denně slýchám, jak paní učitelka "Y" je zlá, s konkrétními příklady, které se nás netýkají, tedy pokud bych to brala doslova a bezohledně.
mé pocity jsou bezmocné!!!!!! Tolik se snažím být správnou mámou a nyní předávám dítě někomu, kdo sedí jak pecka, bez emocí na mě čumí, už aby dorazila mladá.Odcházím - znechucená, znejištěná, s pocitem, že snad to není tak horké- ovšem noří se mi momenty, jako že nováček ve škole pláče a daná paní učitelka, když se ho snažím rozptýlit mi oznamuje, že je daný človíček ostuda ubulená, i dalším maminkám a dětem to ráda sdělí. Malý pláče dál a já neučitelka - si uvědomuji, že byl narozen předčasně - velmi nezralý, za jeho život se všichni modlili- a že jeho adaptace potřebuje citlivý a osobní přístup., Naštěstí nebo naneštěstí? jeho máma to má na "háku", nijak to nezaznamenala.
Nevím co ted. Vnitřní máma mi říká vtíravě"tak dost, Tvé dítě bude v pohodě tam, kde ucítí důvěru a jistotuv okolí i ze svých rodičů, nebo, že nepotřebuji mi někdo dítě z lavičky dohlídával, já a věřím, že i Vy ostatní toužíte, aby Váš malý človíček ve školce vyspíval.
A opět přicházím a ptám se - tak jak dnes bylo?! A slyším "paní učitelka byla zase zlá!!!! a dneská na Pavlíka, prolétne mi myslí jak ráno ten můj začal couvat, když zjistil, že ve třídě je jen ta ona.
Koketuji s myšlenkou změny školky - druhá školka je pouze součástí této s jednou /myslím dobrou ředitelkou/, leží nedaleko. Můj malý by měl naši sousedku, v které se děti jen vidí.Ovšem s koncem roku by spadl do vyššího oddělení a tam nějaké ty " posttotalitní"paní učitelky samo taky čekají na důchod a věřím, že tam do posledka budou.
Objevila jsem nedaleko na vesnici, školku, zkteré čiší radost, práce dětí, bezelstnost a taková "jinakost vesnických dětí., čtu si plán roku- žasnu, zájmové kroužky- už slzím dojetím, snad jen z totalitní školky, kterých jsem já byla obětí/svazování, zamykání do tmy......../mi to připomíná jen fakt, že při odpočinku na lůžkách nesmějí ležet na bříšku - prý aby se nepoštuchovaly a vzájemně se nebudily- nevím proč zalila mě na vteřinu slova vnitřního mozku jako "šikana" ale hned jsem to zavrhla, vždyt nějak je tam porovnat musí.

Máme na rozmyšlenou - je poslední místo.Jak to malému říct, jak to zkusit, jak zamezit pocitu diskriminace daných městs. školek mnou zmíněných????atd......je toho mnoho a já najednou ztratila tu svou pověstnou sebejistotu a rychlost v jednání vždyt jednám za človíčka, který má mezi dětmi několik kamarádů!!!!
Zamýšlím se a line se mi hlavou - co když z něho bude zvlčelý vesnický "buran"prominte mi obyvatelé vesnic nemyslím to zle, také jsem na vesnici dospěla/ale ten buran jsem tedy pak na dalších studiích ve městech teda byla/, kamarádka do podobné školky malého dávám , nevím zda je to tím, ale je to takové malé zvířátko rozlítané o slušnosti v restauraci, letadle, úřadě atd. se vůbec nedá uvažovat, chudák je vždy zoufal, když přijedou a je to jak by mi proěhl domem uragán a odvšavad nás vyhazují, ale nenadává netrápí dětí a nezkouší na nikoho pozy z poč. her, jako spolužáci mého kluka.

Poradí mi někdo??????
- ještě podotýkám, že ona pěkná školka má děti dohromady, paní učitelky si je tak nějak skupinkují prý u konkrétních prac.činností Tyto děti jsou již následně zahrnuty do plánu školní docházky. Škola je osobní,opěvovaná ovšem krom prvnáčků, dvoutřídky.

DADA
 Příspěvky 12 z 2 

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.