| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Když rostou zoubky

 Příspěvky 110 z 66 [Dalších 56 >>]
kocickova
29.10.2013 9:15:47
Zuby to je pohroma. Sotva jsme se zbavili novorozenecké koliky, přišly zuby. Děs, běs. Jediné co pomáhalo, bylo kousátko od Tommee Tippee

http://www.trendybaby.cz/zbozi/TOM436450TT/kousatko-pro-citlive-dasne-a-prvni-zoubky-c2n-3m.html
Tohle kousátko je fajn, dá se na to dát Calgel na bolest zoubku.
Dělají pak i kousátko na přední i zadní zoubky.

a v nouzi nejvyšší kousek čípku do zadečku, ale to fakt jenom když bylo nejhůř.
4.5.2010 16:02:53
Dobrý den, tak vidím že nejsme sami:-)) malá bude mít 10měsíců a pořád si říkám tak snad už by tam něco být mohlo.První holka měla zub už ve 4měs.a ted nic.Stále má něco v puse rve to jak nejvíc to jde.~t~,takže přeji rychlý růst zoubků:-))
Lucka Nováková, 11m dcera
  • 
20.3.2010 21:17:02
Dobrý den, ráda bych poznamenala, že mé 11měsíční dceři jednoho dne dopoledne zrovna moc nechutnalo - říkala jsem si "Asi má po ranním kojení dost", přesto byla celkem slušná stolice. V poledne jsem do ní již nedostala ani lžičku jídla, což ji u mého jedlíka předchozích dní nesedělo, odpoledne byla venku veselá, nic jí nechybělo - bříško jsme dle potřeby naplnili mateřským mlékem, v podvečer opět slušná stolice... a večer měla teplotu 37,6. S manželem jsme nezávisle konstatovali, že to budou zuby, kousala vše, co jí přišlo pod ruce. Takto to vypadalo i dříve. S klidem jsme ji uložili ku spánku, v noci mě probudila svým neklidem a pofňukáváním, začala i plakat. V tu dobu jsem poslední dobou vždy dokojovala, tudíž jsem to brala jako normální stav. Nicméně jakmile jsem sáhla na ručičky, bylo mi jasné, že v pořádku není. Vyloženě hořela. Naměřili jsme 39,2 rektálně a to opakovaně! Ovšem pláč se změnil v řev a vyžadovala jen náruč. Úspěšně jsme ji ale srazili. Ráno jsem nahlédla do pusinky a dásně byly jednoznačně jiné než před dvěma dny a předešlý večer. Do 2 dnů se jeden ze dvou zubů slušně nalité horní dásně vyklubal.
Nezbývá mi tedy než konstatovat, že naše dcera jednoduše neodpovídá výzkumu týkajícího se růstu zubů a teploty (znalost zákonitosti Gaussovy křivky je v tomto případě asi nutností...)
2.11.2009 13:05:55
Ahoj všichni, prosím o radu...Naší Terezce je 4,5 měsíce...už asi měsíc máme podezření na zoubky, malá slintá, kouše, cucá si spodní ret.....prodelali jsme prujem i horečky a včera jsme na spodní dásni objevili malinkatej bílej flíček, když jí jezdíme po dasní není cítit a Terezka nám moc neumožní kouknout na to. Chci se zeptat, jestli je to očekávaný zoubek za jakou dobu muže vyrost když je už malinko videt?:-)
20.5.2009 17:32:26
mám za pár dní 11.měsíční holčičku a zoubek ani jeden.Ale po zkušenostech posledního týdne,myslím,že se klubou.Anetka je už týden"taková divná",nesvá,chvílemi se i z hodně hodného miminka stává hodně ukňourané:-)Poslední dva dny nás trápí i zvýšené teploty,v noci horečky.Nic jiného,ani rýma,ani kašel,uši OK...Takže si myslím,že i zoubky můžou provázet horečky a doufám,že se brzy vyklubou...Všem přeji hodně zdaru při růstu zoubků~R^~s~
17.5.2009 21:31:22
Ahoj Mirko,

ano,osobně si myslím, že určitě je možné, že se vám tak dlouho prořezávají zoubky.

Našemu malému teď bude 11 měsíců a první dva zuby se vyklubaly přede dvěma dny. Slintání atd. probíhalo velice výrazně ve 3. a 4. měsíci. Celý desátý měsíc jsme silně prožívali tepoloty, které přecházely do horeček. Myslela jsem si, že už to "konečně" budou ty zuby. Když jsem si ale v některých publikacích přečetla, že teploty při prořezávání zubů nejsou potvrzené, tak jakmile začala horečka, dostavili jsme se k naší lékařce. Tou dobou teploty trvaly 10 dní vkuse každou noc. Horečky dvě noci. Lékařka odebrala i krev a potvrdila, že syn nemocný není,a že to opravdu budou ty zuby.Po třech týdnech trápení jsou venku, ale dnes v noci to začalo nanovo.

Jsem velký příznivce šátkování a myslím si, že to synovi alespoň během dne dost pomohlo - a mým zádům též. Nedokážu si totiž představit, jak bych ho téměř 10kg téměř celý měsíc nosila. Jinak hryžeme co můžeme a po přečtení příspěvku si od prababičky půjčíme ještě ty korále~:-D

Tak hodně zdaru a ať od těch "mršek" máte brzo pokoj!

Zdraví

Lenka
Petra Březinová, dvě děti
  • 
28.4.2008 23:00:51
Píšete, že studie neprokázaly souvislost teplot či horeček při prořezávání zoubků. Mám rok a půl starou holčičku a u každého zoubku trpíme horečkami. U stoliček a špičáků dokonce velmi vysokými horečkami.
7.4.2008 10:19:30
Právě jsem si vyzkoušela, že chlebová kůrka funguje. Mému synovy jsou 3,5 měsíce a první zoubek se začíná drát na cestu. Samosebou je třeba dávat pozor, aby ten chleba sloužil jenom jako kousátko, takže každou chvilku odlamovat ožužlaný a rozmokvaný kousek. A pak věřím, že bát se lepku s těch pár drobečků, které sní, nemusím.
Taky mu pomáhá mrkvička. Tu si sám může držet a sám nasměrovat, kde v pusince si ji bude žužlat (u chladících kousátek, které mají všelijaké tvary toto ještě nedokáže), navíc příjemně chladí a nespolkne ani kousek. Takže toto může být alternativou pro rodiče dětí, které nechtějí dávat ani ťuk lepku.
svobodna, bezdetna
  • 
28.8.2007 22:15:17
Skodlivost fluoridu? No ja nevim o tom jsem v clanku nevidela vubec nic, jen o tenzidech a podobne, coz jsou opravdu uplne jine latky... Jde proste o to aby ta pasta nepenila... a nepenit muze i fluoridova...
alena
  • 
15.6.2007 11:29:36
mam dve deti kluci oba meli v4 meseci zovbky eto normalni omlovamse za chiby jsem cizinka
 Příspěvky 110 z 66 [Dalších 56 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.