| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Otcovské fejetony: Když je všechno super

 Příspěvky 110 z 45 [Dalších 35 >>]
  • 
5.8.2004 21:30:41
Patrim k lidem, kterym slovo super nevadi. Bud si reknu , ze je neco moc fajn nebo ze je to super. Je prece fajn=super, kdyz muzu rict: Videla jsem superchlapa, mam superbyt, zazila jsem superakci!!! Dnesni den byl super!!!Mam superbabicku!!!
Svet si prece musime trosku zesupernit!!!:-)))
Kdyz se neco nekomu nelibi, tak at to nedela, ale at necha svobodny prostor ostatnim! Je proste super!!!, kdyz jsou lidi v pohode!!!
:-)))
dagmara
  • 
28.7.2004 17:12:36
mohla bys mi, prosím, vysvětlit pojem "vnitřně prázdný, nebo chudý"...?Jen zírám kolik energie a času někdo plýtvá na kecání o ničem.
  • 
27.7.2004 12:55:09
Ten dokazal prorazit i zeleznou oponou a ja si ho ze sveho socialistickeho detsvi pamatuju.
Jinak clanek se mi libi o poznani vice nez ty predesle od Jiriho. Je to asi lidska prirozenost prebirat "zajimave" chovani ze sveho okoli. A navic to ma sve vyhody - nemusim se zatezovat vyhledavanim toho nejvhodnejsiho pridavneho jmena. Pro citlivejsi lidi to pak muze pusobit trochu "ploche", ale uprimne, jaky podil jich bude? A je pravda, ze pouzivanim tohoto slova budou ostani slova mene pouzivana a mozna nektera casem vymizi - neni to prirozeny vyvoj????
Petra
27.7.2004 11:41:53
to se ale týká nás všech :-)
Petra
27.7.2004 11:40:24
Vnitřně chudý by se asi měl snažit lépe mluvit, hledat nová slova, která zapomněl, tím by si rozhýbal mozek a třeba by si začal všímat nových věcí okolo sebe a vnitřně by zbohatl :-)
26.7.2004 12:35:18
Sylvie,
podivala jsem se na Petriny prispevku jeste jednou. Jo, mas pravdu, fakt Petru spatne chapu.
Mas pravdu i v tom, ze se ji slovo super nelibi - stejne jako vsechna jeho ostatni synonyma (to me prastilo do oci nejvic, proto jsem prvni prispevek vubec psala). Hm.. mozna by clovek, ktery neprokaze, ze je vnitrne bohaty nemel mluvit vubec? :o)))
26.7.2004 12:21:59
No, Sylvie nevim. Hned na zacatku teto diskuse Petra v nekolika prispevcich pise, ze clanek nechape. Prijde mi, ze podle Petrinych prispevku je vetsina lidi vnitrne pustych a proto napr. pouzivaji slovo super a pokud pro jejich cinnosti se jiny vyraz nez "super" nehodi. Naopak, jine vyrazy jsou "modernismy." Na druhou stranu je pravda, ze hned odvadi diskuzi od slovniku ceskych obcanu na bohatost jejich vnitrniho zivota ap. To uz je ale trochu o necem jinem, prestoze to spolu muze souviset.
Me prijde, ze clanek je pomerne jednoznacny: autorovi se nelibi zneuzivani jednoho v soucasnosti casto pouzivanych vyrazu, ktery tim ztraci svuj vyznam, navic neni ceske a situaci lze casto popsat mnohem vystiznejsimi ceskymi synomymy.

I kdyz mozna mi reakce Petry nesedi jen proto, ze na muj vkus prilis "leta v oblacich" a jeji nazory mi casto prijdou ponekud naivni.
B A
26.7.2004 11:50:44
Patro, tak teprve ted jsem pochopila co jsi chtela rict - ja myslela, ze napadas situace jako takove - a pak bych to videla jako zvlastni ci podivne odrovnavat je tak obecne jakos to udelala Ty - a Ty jsi pritom vyjadrovala nesouhlas s temi slovy, ktera vybral jako nahradu za super - blik ho, pochopila jsem :-))) A takto vypada i Tvoje puvodni reakce na Nowase uplne jinak :-)))
S pohnutkami souhlasim. Bylo by skvele, kdyby byly vzdycky slechetne v jakemkoli oboru. Nicmene si myslim, ze pokud nekdo da penize na charitu a zastituje ji svym jmenem i z treba reklamnich duvodu ci aby si o nem lidi mysleli, ze je "dobrej", tak to tu jeho pomoc nezlehci - 1000 Kc bude mit nejspis stejnou hodnotu at byly darovany z nezistnych ci zistnych duvodu a pokud jimi bude pomozeno tak trochu zacne platit, ze "ucel sveti prostredky" - proste ano, nezistne a moralne spravne duvody by mely asi byt zaklad, ale jsou cinnosti u kterych to tak byt nemusi - a zrovna pomoc ostatnim takovou cinnosti je. Myslim si totiz, ze vetsinou pokud nekdo nekomu i zistne pomuze, ta vykonana pomoc ho muze zmenit a naladit tak, aby priste uz pomahal nezistneji ... vsechno souvisi se vsim :-))))
26.7.2004 10:06:23
Konstatnto, mám pocit, že jsi Petru špatně pochopila. Nezdá se mi, že by obhajovala slovo "super". Naopak, nelíbí se jí stejně, jako i další Nowasem uvedené příklady ;o)

S.
26.7.2004 9:53:40
Mila Petro,
nerekla bych, ze Nowas pouziva nejake "modernismy". Naopak, mezi nove prejate vyrazy patri spis to Tebou obhajovane "super".

Take neni vubec zrejme, zda Nowasem zvolene priklady pouziti vyrazu vychazeji z jeho osobnich zalib, to je pouze Tvuj predpoklad. Pokud neco v jazyce vypovida o siri duchovnich obzoru, tak to je prave rozsah slovni zasoby. Clovek s velkou slovni zasobou pro popis jevu, ktere se mu libi, pouzije pokazde jiny vyraz (treba z Nowasova "seznamu" ;) )- podle situace. Naopak clovek, ktery pouziva stale jeden a ten samy vyraz, treba prave "super", moc velkou slovni zasobou zrovne neoplyva (a nebo je to zena na materske ;)).

Trochu se mi zda, ze se snazis za kazdou cenu vyprovokovat diskusi, prestoze toho v tomto pripade moc k diskutovani neni.

Konstanta
 Příspěvky 110 z 45 [Dalších 35 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.