| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku I děti s poruchami učení mohou studovat!

 Příspěvky 110 z 47 [Dalších 37 >>]
barbora
  • 
3.12.2010 13:09:42
ano mám tuto zkušenost.syn před nástupem první třídy v PPP diagnostikován jako nevzdělatelné dítě a výši IQ odmítly sdělit.Ve čtrnácti diagnostikována dyslexie,dyspraxie,LMD a IQ v pásmu vysokého nadprůměru.Taky mi vynadali,že jsem se synem nedocházela do PPP s tím,že se dyslexie dala zmírnit.Dcera o třináct let mladší,ve čtyřech letech znala celou abecedu a počítala do deseti plynule.V první třídě obdobné problémy záměna písmen a neschopnost poskládat písmena do slov či obrácené psaní a tak jsem šla do PPP a tam mi šetrně sdělili,že je dcera hloupá na hranici 90 bodíků a na jejich dotaz zda mě to nevadí jsem ji vesele sdělila,že je to pro nás pochvala,protože bude dcera zřejmě lepší jak syn.v jiné PPP diagnostikování LMD stejně jako u syna.
Veronika a Martinka 8 let
  • 
29.9.2009 21:10:01
Dobrý den, má dcera nastupovala do první třídy a posudek z poradny zněl odklad školní docházky pro nezralost a neudržení pozornosti.Já byla jiného názoru (dcera je od malička velmi zvídavé dítě a pamatuje si).Hledala jsem školu kam by jí vzaly a byl tam individuální přístup.No dopadlo to tak že dceru vozím denně do 40km vzdálené školy.Ve škole má vynikající paní učitelku která děti motivuje a chválí .V polovině první třídy nám paní uč. doporučila znovu návštěvu poradny a doporučila i kam se obráti-do původní v místě bydliště jsem nechtěla.No paní psycholožka zjistila že dcera má LMD zkříženou lateritu a těžkou disgrafii ,při tom ale vysokou inteligenci.Paní učitelka jí dává na práci více času-to že škrábe a občas přehodí písmenka či je špatně napojí nebo obrací číslice a čte je obráceně bere z nadhledem opravuje ale neznámkuje .Výsledek dcera je ve třetí třídě do školy se těší a na vysvědčení měla vyznamenání.Samozřejmě se doma denně učíme a dcera v rámci školy chodí na nápravné cvičení.Proto hodně trpělivosti všem a více osvícených učitelů.
narma
17.7.2008 20:13:12
Mám 13ti letého dyslektika a dysgrafika. Na problémy jsem přišla ve druhé třídě- PPP však prohlásila, že je na hranici, inteligentní a že se to dorovná samo. Dorovnalo? Denodenně jsem s ním probíral učivo probírané ve škole, měla jsem pocit, že tam nemusí chodit, protože to vše děláme doma. Bravo, zvládli jsme ´vše na jedničky a dvojky. Jen ta gramatika a písmo stále horší a horší. Četba typicky dys. V 6 třídě jsem se rozhodla, nechám to všechno na něm ( já vím hnusné) jen když bude chtít pomůžu s vysvětlením. A bylo to... Opět návštěva poradny a diagnostika?... silná dyslexie a dysgrafie při nadpr. inteligenci. chacha. Tak jsem dostala pochvalu, jak jsem to sním zvfládla pět let, jak jsem udělala dobře, že jsem to v šestce rozlouskla, a že bych mohla radit matkám s dětmi s dys.. protože i metody které jsem používala ve vzdělávání mého syna jsou ty pravé, dostali jsme papír . Ve škole nám napsali další jako odpověd co pro našeho syna udělají. A tak jsem byla spokojená. CHvíli. Z celeho podepsaného ambsáblu, umí se synem pracovat jedna učitelka- ještě i tak máme dobrou školu, jelikož asi další tři učitelky se mnou konzultují, jak tedy na něj aby byly výsledky ostatní, jen říkají, že ví. Ale i tak si nestěžuji. Zvládáme to zatím s třemi trojkami. Jen ten odpor k učení, ( krom učitelky, která s ním pracuje viz. výše.)
Horší je pro mne budoucnost. Nevadí mi když se vyučí. Tak se stejně vrací ,že řemeslo má zlatý dno.
Zdá se mi však, že má na víc. Je velmi technicky a manuálně zručný. Vymýšlí, různé zlepšováky, pokusné aparáty, opravuje již tři roky veškeré kola kamarádům v širokém okolí, ( první nástroj, který uměl držet v ruce nebyla lžíce, ale šroubovák.)
Ráda bych jej směřovala na technický obor, průmyslovku, a proto nevíte někdo prosím o tzv. přátelské střední průmyslové škole?
Díky
  • 
25.2.2008 12:59:59
Mám vnučku je jí deset let, potýkáme se s poruchou učení od první třídy. Paní učitelka nám stále říkala, že to není tak hrozné a že se to zlepší. Ve čtvrté třídě tatáž paní učitelka začala dávat vnučce pětky a to i přesto, že psychložka jí psala zprávu, že nezvládne diktáty a desetiminutovky, byla ve třídě za línou a hloupou v žákovské knížce měla 50 pětek a přestávala s námi komunikovat. Změnili jsme školu navštěvujeme psycholožku a pomalu se vzpamatováváme.
3.2.2008 13:44:23
Dobrý den milá maminko přečetla jsem si Váš příspěvek a ráda bych Vás požádala, zda by mi bylo možné poskytnout několik informací o vašem dítěti, které má specifické vývojové vady učení. Zpracovávám seminární práci na toto téma. V případě zájmu se mi ozvěte na mail Janula.a@seznam.cz, děkuji.
Renata, 3 děti- dislexie, disgrafie, disortografie
  • 
10.12.2007 22:27:19
Dobrý den - pokud máte posudek z ped. psych. poradny / PPP /s diagnozou spec. poruchy učení a máte pocit, že škola tuto poruchu nezohledňuje / což je dle §16 školského zákona povinna / máte možnost požádat v PPP o kontrolu dodržování zákona. PPP může kontrolovat dodržování tohoto zákona přímo ve třídách škol!!!

Bojujte jde o spokojenost Vašeho dítěte....
  • 
29.10.2007 10:35:05
Milá Ivono,
celkem mě mrzí, že jsem tyto stránky objevila až teď. Máme totiž syna, který má stejné nebo podobné problémy, jako Váš. PPP jsme navštívili již několikrát, nějakou zprávu jsem vůbec do ruky nedostala, bylo mi pouze řečeno, že má syn špatnou grafomotoriku a že bude mít problémy se psaním, ale že není hloupý, jenom trochu jiný.
Podrobnější zpráva byla odeslána přímo do školy. Od paní učitelky jsem se dozvěděla, že paní psycholožka doporučeje pouze brát ohledy na to, že je náš syn pomalý a že se na něj nemá spěchat. Chtěla jsem se zeptat, jestli jste pro Vašeho Kubíka vymýšlela nějaké speciální procvičování sama, nebo se dají koupit nějaké učebnice.
MARCELA DUFKOVÁ A SYN
  • 
9.10.2007 10:17:01
MÁM TAKÉ VELMI VELKÉ POTÍŽE ABY SE MŮJ SYN ŠEL ,UČIT DĚLAT ÚKOLY MÁ TOTIŽ LMD A ADHD JINAK JE VELMI ZRUČNÝ NA VÝTVARNÉ ČINNOSTI . SAMA TEDY VÍM ŽE TO CHCE VELKOU TRPĚLIVOST HLAVNĚ LÁSKU POCHVALY A POROZUMĚNÍ JAK OD MANŽELA TAK OD ŠKOLY A HLAVNĚ VE ŠKOLE JET PODLE ZPRÁV Z PPP KTEŘÍ MI VELICE VŠICHNI POMÁHAJÍ
MARCELA DUFKOVÁ A SYN
  • 
9.10.2007 10:16:52
MÁM TAKÉ VELMI VELKÉ POTÍŽE ABY SE MŮJ SYN ŠEL ,UČIT DĚLAT ÚKOLY MÁ TOTIŽ LMD A ADHD JINAK JE VELMI ZRUČNÝ NA VÝTVARNÉ ČINNOSTI . SAMA TEDY VÍM ŽE TO CHCE VELKOU TRPĚLIVOST HLAVNĚ LÁSKU POCHVALY A POROZUMĚNÍ JAK OD MANŽELA TAK OD ŠKOLY A HLAVNĚ VE ŠKOLE JET PODLE ZPRÁV Z PPP KTEŘÍ MI VELICE VŠICHNI POMÁHAJÍ
Relka
  • 
10.7.2007 19:31:47
Mam taky syna tak starého jak vy ,už nemůžu dál .....je to těžké .po prázdninách jde na zvláštní školu věřím že mu tam bude dobře a nám konečně nastane klid v rodině ,nestarejte se jsou horší věci,musíte se s tím jen smířit ,mějte se a hlavu vzhůru.
 Příspěvky 110 z 47 [Dalších 37 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.