| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku (Pře)výchova otců v Čechách

 Příspěvky 110 z 358 [Dalších 348 >>]
verča
  • 
30.11.2012 18:50:34
A taky si neberte sportovního šílence, který ani po třicítzce si není schopen odříct kdejaký závod, je to tzv. "adrenaliňák" a bude vám v životě také k ničemu...
26.11.2012 12:58:56
Docela by mě zajímalo, kam se paní po letech posunula, ale podle mě asi nikam, protože je to prostě naivní slepice. Chudák dítě a ve finále i chlap. Potřebovala by volný čas jen pro sebe, je to sobec..
A jak si to doma nastavila, takový to má..
Lída + 4
26.11.2012 9:58:45
Chlapa, co by byl "jistým způsobem stále dítě", bych doma nechtěla. A to, co bereš za normu (chlap vůdce rodiny atd.), mi přijde jak z pravěku.
25.11.2012 7:22:04
Monty,ono každá ženská má o rodinném štěstí jinou představu...z mého pohledu-já bych určitě nechtěla být ta,která živí manžela,on totiž chlap velice lehce vycítí,že se snažit nemusí,neb to stejně nikdo neocení a vybodne se na vše,užívá si života,neb to nikomu nevadí...každý chlap potřebuje cítit,že je vůdce rodiny,že je velice důležitý,že je respektován..i kdybys to měla jen naoko hrát!!!!Pak je chlap schopen pro rodinu udělat cokoliv!!!My ženské si kolikrát říkáme,že jsme stejně dobré jako chlapi,že dokážeme všechno,uživit rodinu,postarat se o děti atd.....ale i chlap je jistým způsobem stále dítě a potřebuje svůj podíl péče a respektu.....pokud ho nemá doma,hledá jinde,aby se cítil dobře a v pohodě.....uznávaný a respektovaný.~3~
Ro
  • 
29.10.2010 21:14:35
ON by chtěl návštěvy? No tak ať si ON uklidí, nebo úklid zařídí... Dámy, podle vašich reakcí jednak zjišťuju, že mám doma chlapa svatýho a už ho chybí jenom pozlatit, a že dvak asi nikdy nepochopím myšlení některejch z Vás... Ježišmarjá, ženský! Nezodpovědnejch pitomců je plnej svět, tak když už musíte doma nějakýho mít, proč si nepořídíte takovýho, co po vás ještě k tomu všemu aspoň nebude šlapat?
27.2.2010 18:52:09
Problém jak zde píšete je možná pro Vás vyřešený,ale hledej začátek ve výchově v rodině-tedy jak si matky vychovají svého syna/pro budoucí snachu/.Naše máti vychovávala oba své syny stejně a zde se dostavila určitá porucha.Bratr sice dokázal pomahat ale brzy zjistil,že se může "fláknout" a tak raději mizel a já jsem poměrně brzy zjistil,že žena je (jak to presentovala)unavena a tak ve snaze jí pomoci jsem vše pře- bral a najewdnou jsem vše dělal sám!A teď jsem s oběna dcerami také sám.Takže ..... -záleží na pohledu a výchově.~z~~s~
michal. 1 batole
  • 
6.11.2009 10:39:10
Proč tolik ženských stesků začíná: Nebyl to ten pravý, dítě jsem s ním mít nechtěla, ale pak se narodilo....atd. Tak jste mu drahá měla říct, že s nám dítě nechcete a že není ten pravý! Nebo nebyla v té době antikoncepce? Milujete se s někým, o kom víte, že nebude dobrým otcem a dítě s ním nechcete. Tak to asi nebude chyba v něm, ale ve Vás, dámy!!!
Simona, 30 let
  • 
8.5.2008 14:22:47
Asi je to Monty o tom, ze skutecne chybi nejaka modelova situace fungujiciho vztahu tvych rodicu, abys vedela, co se ti libi a co ne a pak to napodobila. Znam ale mladou zenu, ktera take vyrostla naprosto bez otce a nyni ma hodneho muze, ktery ji pomuze s dcerou a momentalne cekaji synka. Tech muz ma sve mouchy, bouri se nevybiravym slovnikem nad politikou ci sousedy, i kdyz kdo by ne, to je sileny, co si lidi dovoli.., pak take nepatri mezi modely a inteelektualy. Ale to podstatne ma, umi mit druheho rad a nechal si v pocatcich jejich vztahu vysvetlit, co a proc dana zena potrebuje, aby jim to fungovalo. Kdyz neni domluva, ze druhy to smete ze stolu, je to zle. Myslim, zes byla velmi tolerantni, protoze takova budes, ale to same on mel davat tobe. Toleranci zase k tobe. Na necem se domluvit. Udelat mantinel, pravidla, ve kterych budete mit volnost, ale odsud podsud. Neni pravidlo na partnerstvi, protoze kazdy potrebujeme a chceme neco jineho, ale respekt k druhemu, ktery by neco opravdu rad, aby mohl fungovat atd., jak se rikava, je to, diky cemu se da stavet. Das volnost diteti, penize, uctu, i kdyz je hruby, cokoliv..a to dite ti to nevrati, protoze ho to nenapadne. A to same je i s tim druhym clovekem. Nechci jej prirovnavat k detem, kdo z nas je moudry a vyzraly naprosto ve vsem, jen chci rict, ze nejaka pravidla byt musi a nemyslim tim komunismus. Kdo tohle nechce brat na zretel, neni pripraven zit s druhym clovekem.
mamka 9-ti mesicnich dvojcatek
  • 
23.1.2007 22:16:10
jo to znam,

po dvojcatkach kterym je ted 9 mesicu jsem mela s jejich tatou stejne problemy. Tvrdil mi, ze on si mysli, ze pomaha dost a ze jinej by se tak nedokazal postarat treba cely den nebo odpoledne o ty dva. To je fakt, oponovala jsem ale ja mam na krku jeste domacnost - to se totiz sejde v baracku dost veci a tatka jeste rad pohazoval papirky, ponozky a neodnasel po sobe ze stolu a tak, standartni program, zensky by mohli vypravet.
Jsou to samy prkotiny, ale stokrat nic umori i osla.
Pri jeho argumentaci, vrdyt ja TI pomaham, jsem mela cerveno pred ocima.
Nadarmo bylo vysvetlovani, ze nepomaha me, protoze to neni moje povinost, ale spolupodili se na chodu rodiny. Podotykam, ze po financni strance jsem prinasela i v tomto obdobi domu okolo 30tisic mesicne. Citila jsem se myslim po pravu urazena.
Nakonec me prekvapil a venoval mi 4 denni pobyt v laznich. Prvni dny jsem se citila jako Alenka v risi divu....prijit, dostat najist, nadobi ti odnesou, vsichni se staraj jenom o tebe, proceduri, fitnesko, bazen, sauna, kosmetika....a ODPOLEDNI sloficek. Celou noc konecne prospat a chvili delat neco jen pro sebe a ne stat 24 hodin ostatnim k ruce udelalo divy. Pak svolil abych si prodlouzila pobyt na tyden.
Psychicky to byla takova vzpruha, vratila jsem se jako novy clovek. Nejhorsi byl pro me asi spankovy deficit, ktery se bohuzel neda kompenzovat jednou noci, kdy vstaval k detem tatka, protoze vsechno stejne vnimate a kazdy sustnuti vas vzbudi.
Ted uz to vsechno doma beru s rezervou i kdyz ta poznamka s tema detma jsem si uuuuzasne uzil a odpocinul, vsechno jsem stihal, nevim co zensky mate - me neminula. On to jinak vidi clovek ktery vi, ze za tyden mu sluzba skonci a jinak ten co ma kazdy vecer pocit, ze rano uz snad nevstane.
V kazdem pripade je takovy utek na chvili jako vyhra v loteriii. Doprejte svym manzelkam at se chvili stara taky nekdo o ne, ne oni jen 365 dni v roce o ty ostatni. A kdyz jeste pred prijezdem manzelky trochu uklidite, budete hvezdy. O tom co to udelalo s nasim sexualnim zivotem ani nemusim vypravet. Takze preju vsem ochotnym tatkum, co si troufnou, moc uspechu.
Evulka s Evulkou(5,5)
  • 
15.2.2006 21:09:01
Milá Kačko,
náhodou jsem v časopise našla tuto internetovou adresu a podívala se do příspěvků. Je to všechno jako přes kopírák a já jsem jenom o torchu klidnější, protože jsem zjistila, že jsem smůlu neměla jenom já. Navíc jsem si potvrdila, že osobnost otce a chování k dětem nesouvisí s věkem nebo s věkovým rozdílem. Mně je 40 a manžel je o 18 let starší. Jsme spolu 7 let a 15 let se známe. On má již dvě dospělé děti, které žijí svým vlastním životem a s novým dítětem váhal, ale souhlasil. Já - naivní a plná sil, jsem ho přesvědčovala, jak se budu starat sama a že on nebude mít žádné problémy, neboť měl neustále obavy ze svého věku. Podotýkám, že vypadá o osm let mladší, než je jeho věk. Tady jsem zřejmě udělala osudovou chybu. Když byla dcerak miminko a já kojila ( asi rok a půl , tak půl roku spal v jiné místnosti, aby byl do práce fit. Malá se budila jednou v noci a jinak krásně spala. Veškerou péči jsem vzala na sebe já a došlo to tak daleko, že jsem po třech letech mateřské byla tak vyčerpaná, že jsem nedokázala pomalu ani umýt hrníček od snídaně. V hlavě mi hučelo a nebyla jsem schopná koudné myšlenky. Dcerka, která je velice šikovná ( a od malička velmi společenská, takže pro mne bylo snem, kdyby si sedla a zabavila se hračkami sama ), je nyní na mne tak fixovaná, že se mne každý večer před spaním ptá, jestli někam nepůjdu a jestli jí ráno vzbudím. Spolu s otcem skoro tři roky nekomunikovali a já dělala prostředníka typu: ukaž tatínkovi,co jsi nakreslila, běž zazpívat tu písničku i tatínkovi. Manžel je totiž velký fanda do muziky a skoro celý den sedí v obýváku a poslouchá muziku.My jsme v kuchyni nebo v obýváku, protože ne vždy se mi ta jeho muzika líbí. Dcera ho bere spíš jako součást obýváku. Teď, když potřebuji, aby pohlídal, tak s ním vydrží, ale pak mi říká, že táta celou dobu spal nebo si četl. Když přijdu domů, nedávno řekla: běž do obýváku, maminka je už tady. Navíc manžel ještě hodně pije a poslední dobou tajně, schovává si láhve po bytě. Naštěstí není agresivní ani mu nebývá špatně, ale já nesnáším jakoukoliv závislost nebo návyk.Po několika debatách, kterými jsem se snažila vyřešit naši situaci se problém tak na dva měsíce zlepšil, ale pak upadlo vše do starých kolejí. Přesně jak jsi psala, tím, že není ochoten se změnit, že pije, že se na mne zlobí (občas, když jsem si dovolila vyjádřit svůj názor, tak mi vynadal sprostými slovy), jsem ho přestala milovat. Je prostě jen biologickým otcem mého dítěte.
Já jsem na rozdíl od Tebe celkem finančně nezávislá, protože už pracuji a mám slušný plat. Využívám také naše auto, takže pokud chci někam na výlet nebo k rodičům na sobotu, tak mohu jet. Letos na podzim jsem měla už takovou krizi, že jsem ( já posera ) řekal, že chci odejít. Začal mi předhazovat svůj věk, že jsem si tedy počkala pěkně dlouho a co tedy te´d on, když mu je 58,atd. Když slíbil, že se polepší, tak jsem řekla, že to tedy ještě s ním zkusím, hlavně kvůli dcerce, kterou vyvede z míry skoro každá změna, i když v případě, kdy je otec pryč na delší dobu, tak se po něm ani nezeptá.Ale nastupuje do první tříey a nechci nic riskovat.
Už jsem zvažovala i manželskou poradnu, na to mi bylo řečeno, že to jsou zamindrákovaný blbci, kteří se snaží řešit cizí problémy, které si musí každý vyřešit sám. Takže jsem se pokusila o únik, ale jsem zase uvázaná a po obligátních dvou měsících, kdy přestal pít, jednou jsme jeli na výlet a chodil za námi snad i na záchod, abychom prý byli co nejvíce spolu, je všechno zase při starém. Jsem zvědavá, jak dlouho to ještě vydržím.
Moc jsem Ti neporadila, ale jestli Ti pomůže alespoň vědomí, že v tom nejsi sama, tak vydrž, až budeš chodit do práce,bude to o fous lepší.
 Příspěvky 110 z 358 [Dalších 348 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.