| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Maminky, poučte své dcerky o intimní hygieně

 Příspěvky 110 z 212 [Dalších 202 >>]
26.10.2007 0:40:06
Tato,
smutný příběh.
Ale pochybuju, že si ho tady adresátka přečte - reaguješ na její příspěvek tři roky starý.
Tata
  • 
25.10.2007 23:52:21
Ahoj Ivusko,
asi vis, kdo Ti tady odpovida. Ano Tata, jiz tri roky se staram o desetileteho syna Jindru jak nejlepe umim. To, ze jste se se sestrou obratili proti mne chapu. Maminka je vzdy pro deti blizsi. Ze jdete proti mne svedcit k soudu vam take odpoustim. Vis dobre, ze jsem za Lenku zaplatil dluhy a nechal jsem je u sebe pul roku bydlet a zivil jsem je, kdyz nemeli praci. Ze jsem se nedockal zadneho vdeku, budiz. Pred dvema dny jsem dostal tento mail od maminky. Viz nize. V sobotu se s tim budou muset smirit i jeji rodice neb jim to chce sdelit. Je jim jiz temer osmdesat let a nebude to pro ne lehke, tak jako to neni lehke pro mne. Ja to prece vim cele ty tri roky a Ty to vis take.
-----------------------------------
Ahoj, Jindro!

Dnes nastal den, kdy musíme Jindrovi sdělit jistou citlivou skutečnost. Chci, aby to slyšel ode mne a od Renaty, aby měl možnost se s tím snadněji srovnat.

Protože Ty patříš do okruhu lidí, kterých se to také týká, volím tento způsob, aby ses to dozvěděl zároveň s Jindrou.

Jde o Renatinu identitu. Už když jsem s ní začala kamarádit, podezíral jsi nás z lesbického vztahu. Zbytečně. Dnes, kdy spolu máme vztah daleko bližší, po mnohém vyjasňování i za pomoci odborníků víme, že jde o normální vztah mezi mužem a ženou.

Ano, Renata je transsexuál. Muž. Projde v blízké budoucnosti přeměnou pohlaví, aby se dostaly do souladu jeho duše a tělo. Po ukončení přeměny se bude jmenovat Ondřej Ulman. Jméno Ondřej však začíná používat již teď.

Ani nevím, jak se k této zprávě postavíš. V každém případě máš možnost získat další informace na www.translidé.cz nebo www.translidé.com. Taktéž MUDr. Fifková (tel.222317185) nebo MUDr. Rieger (tel.241772127) Ti podají zprávu, a to nejen obecně, ale s Ondřejovým svolením i o něm.

I když jsme se zatím u nikoho nesetkali se zápornou reakcí, je to pro Jindru přece jen novinka. Sdělíme mu ji citlivým způsobem podle porady s MUDr. Riegrem. Prosím Tě, abys mu vyrovnávání se s touto skutečností nijak neztěžoval, spíše se o tom nebav, pokud on nebude chtít sám. O tom, že Ty to víš, mu řekneme, takže by neměl být vůči Tobě nijak zablokován. Nech prosím na něm, kdy a jak o tom bude chtít promluvit.


Prosím potvrď mi přijetí této zprávy, abych věděla, žes ji četl a že k Tobě mohu Jindru poslat bez obav z nějakých unáhlených reakcí.




23.10.2007 Miluška
-----------------------------------------
  • 
9.10.2007 21:15:04
Ahoj Ivysku, pote co mne opustila nase maminka a po cca 25 letch manzelstvi se zamilovala do sve vedouci v praci a zije s lesbou musim tyto prace pro sebe a pro sveho desetileteho syna ( tehdy mu nebylo ani osm let ) delat naprosto samozrejme. Delam to strasne rad. Miluju ho !!! Vas, Milusku, Lenku i Tebe Ivco take. Jednou vam to dojde.
Tata
  • 
16.5.2007 10:54:28
bohužel mám osobní zkušnosti s panem doktorem sice starou 11 let, ale myslím, že na takové vyšetření u něj nikdy nezapomenu.
když jsem narazila na jeho články, nedá mi to nereagovat.
píše hezky, ale skutečnost ( jeho chování k pacientům, jednání, apod - moje zkušenost) je víc než jen hrozná.
kdyby mi někdo řekl, že jde k panu doktorovi na vyšetření rozhodně bych mu návštěvu u něj vymluvila.
Milada.
26.10.2005 12:35:00
Marketo,

tohle Monty nevysvetlis, my jsme se tu tehdy snazili myslim dost:-)
markéta, Tereza 7/03
  • 
26.10.2005 11:53:08
Mně manžel po 5 letech manželství asi tak dvakrát do měsíce nabízí, abychom šli koupit něco pěknýho na sebe, čímž myslí nejčastěji prádlo, popř. kostým, sexy triko a sukni, vzorované punčochy.(Je zajímavé, že těchhle věcí si všímá, zatímco jaký mám kabát, bundu, boty, svetr, to jde zcela mimo něj) Jinak tang mám pár kousků protože i po několika nošeních jsou to pro mě furt zařezávačky. Takže je oblíknu na svádění :-) nebo v létě pod určitý druh oblečení. Pod sukni jen když vím, že budu sedět jen tam, kde je čisto. Nesedla bych si např. v tramvaji v tangách a krátké sukni.

MMCH, tobě se taky určitě tvůj manžel líbí v nějakém oblečení víc než v jiném.
markéta
  • 
26.10.2005 11:41:10
Do ostatních sídlišť se dřív taky vystěhovávalo nedobrovolně, když se rekonstruovaly různé staré městské části. Taky tam šlo obyvatelstvo značně nesourodé. A nikde to nedopadlo tak, jako v Chanově aspol.
Je zajímavé, že na jednu stranu se říká "Romové jsou specifičtí, mají svoje zvyky, svůj způsob života, bývají hlučnější, je to jejich kulturně-společenské specifikum, to jim nemůžete vzít. Nemůžete je asimilovat." Tož dostali příležitost žít spolu - mezi svými obdobně hlučnými a specifickými sousedy, čili by si měli navzájem vyhovovat. A jak to dopadlo. Argument, že jsou ale z jiných rodů a míst neobstojí, protože jak jsem napsala výše, na každém sídlišti žijí různí lidé. U nás - naštěstí- nejsou sídliště ghettem pro nejchudší, žijí tam rodiny s malými dětmi, bezdětní, osaměli, důchodci, chudí, střední vrstvy i ty bohatší. Tak v čem je problém?
markéta
  • 
26.10.2005 11:32:45
Na Praze 5 existuje školka, kde je pro práci velmi nadšená paní ředitelka. Vyběhala si zvláštní program pro romské děti, že budou chodit 3x týdně do školky od rána do oběda a vše bude zadarmo. Nikdo se jí nepřihlásil. Tak se sebrala a začla jednotlivé rodiny objíždět. Když se maminky dozvěděly, že je to zadarmo, vypadalo to, že to bude mít úspěch. Jenže pak se dozvěděly, že by musely děcko (relativně) pravidelně ráno do školky vodit (upozorňuji 3x týdně v jimi zvolené dny) a to už se jim nechtělo. Takže asi z 20 rodin tam nakonec začly na tenhle program chodit 3 děti. No, zaplaťpánbůh za to. Ale tady je vidět, že to není jen o penězích, ale o přístupu vůbec.
markéta
  • 
26.10.2005 11:00:59
Já si po použití dvou tamponů připadám vevnitř jakoby vysušená a aplikace je dost nepříjemná. Takže víc jak dvakrát jen na noc nebo při cestování.
 Příspěvky 110 z 212 [Dalších 202 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.