| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Nové cesty předporodní přípravy

 Příspěvky 110 z 12 [Dalších 2 >>]
  • 
9.1.2005 22:33:34
V loňském květnu jsme se s manželem zúčastnili kurzu Budeme tři. Oba jsme instruktoři Pázdninové školy Lipnice a o kurzu jsme tedy předem leccos věděli, nicméně opět se potvrdilo, že nejlepší je to zažít na vlastní kůži.
Těch několik dní nám přineslo jak sppustu nových a důležitých informací, tak i příležitost si některé věci prakticky vyzkoušet (třeba simulace zapeklitých situací při odjezdu do porodnice nebo prvních dnech doma s miminkem byly nejen velmi zábavné, ale když vše nastalo, často jsem si na ně vzpomněla; muži "trénovali" oblékání mininek a jejich nošení v šátku atp.). Řada aktivit se týkala nás jako páru a mohli jsme se nad spoustou věcí, o kterých bychom si doma asi jen tak nepovídali, zamyslet a popovídat si. Kromě toho všeho na kurzu bylo samozřejmě hodně pohody a legrace. Muži si ho užili taky dosytosti :-)
Protože jsme si kurz hodně užili a vím, že mi pomohl leccos v těhotenství zvládnout a hlavně se připravit na porod jako na něco velmi přirozeného, co bezpochyby zvládnu, rozhodla jsem se podílet se na jeho přípravě v letošním roce.
Kurz Budeme tři tedy pokračuje i v letošním roce, tentokrát v termínu 4. - 8. 5. 2004. Máte-li o účast zájem, můžete mě kontaktovat nebo se podívat na www.budemetri.rebex.cz.
Všem "bříškům" přeju hezké prožotí těhotenstív.
Kristýna Křížová
toranoko
  • 
4.5.2004 16:24:36
Zvlast, kdyz oba dohromady vydelavaji sotva 15 a plati hypoteku, ze ? Ale taky si myslim, ze za kvalitni kurzy neni skoda penez - jen je potreba najit, kde je usetrit.
Kamila + Bára
  • 
2.5.2004 23:21:18
Světlina slova musím potvrdit. Do toho hodnocení jsem to psala já. A po roce od kurzu si za tím stále stojím. Nejen pro to, že ten kurz sám o sobě byl skvělý, ale že ještě dodnes z něj máme všichni tři užitek. Začalo to již na kurzu, kdy jsme si s manželem dokázali říct některé věci, které bychom si asi jinak nechali pro sebe. A moc nám to pomohlo k lepšímu vzájemnému poznání. Pokračovalo to zbytek těhotenství, kdy jsme na kurz často vzpomínali, když se vyskytl nějaký problém a my na něj byli díky kurzu připraveni. A nejvíc nám pomohl po porodu - v šestinedělí - kdy jsme díky kurzu byli lépe připraveni skoro na všechno :-). A hlavně - do dneška se s některými rodiči vídáme, píšeme si maily, posíláme fotky, no a v létě plánujeme již čtvrté setkání po kurzu.
Taky bych ráda napsala slova jednoho z tatínků: "Na kurz jsem jel z donucení, byl jsem přesvědčený, že už v pátek pojedeme domů. Teď (v neděli odpoledne) mne mrzí, že to končí". Manžel mi cestou domů řekl, že to byly i jeho slova.
Světlo - díky za super kurz a hodně štěstí při pořádání dalších.
  • 
2.5.2004 22:50:51
Ac me cena kurzu trapi, vim co je uvnitr. Loni jedna ucastnice podobne diskuze, ktera se se svym partnerem na kurz prihlasila v pisemnem zaverecnem hodnoceni po kurzu napsala> "ja jim to tam na ten internet napisu. To radsi budu jezdit se starym kocarkem nez prijit o tenhle kurz."
Ale chapu vsechny, co se i tak pro to nemohou rozhodnout. My mame stary kocarek a stejne bychom na ten kurz nemeli...:-)
Poradte cestu k velkemu sponzorovi (ze by neco dal stat?)! Svetla
Kristina
  • 
30.4.2004 10:42:04
Lipnické kurzy jsou určitě skvělé a věřím, že si stále drží tu vysokou úroveň. Ale vše má jediný problém. Peníze. Nevím, kteří manželé čekající první mimčo můžou dát jen tak 9600 kaček za necelé čtyři dny (4800 Kč/os)? Jak bylo správně poznamenáno, kéž by toho bylo víc a kéž by to bylo LEVNĚJŠÍ.
  • 
29.4.2004 21:50:00
Ono ale hodne zalezi jake video a jaky porod. Loni bylo vse na kurzu tak "soft" - vcetne videa, ze to ten opravdovy porod v bezne porodnici velmi zidealizovalo. A to take nebylo dobre, protoze realita je bohuzel nekdy jina. (Coz neznamena, ze tam budeme poustet naturalni filmy, to vubec ne, navic film je tam stejne jen jako dve procenta doplnujiciho programu. Ale souhlasim s tim, ze to, co se obcas promita je spis desive nez pozitivne naladujici. Svetla
  • 
29.4.2004 21:42:39
Ano, to, co se tam pusti peclive prebirame. Podobne pripominky nam navic prinasi jedna nase tehotna instruktorka. Ale ono toho vubec neni moc. A mimochodem - ta vznikajici komunita rodin - to je jeden z velmi dulezitych cilu kurzu. V tom lonskem behu uz to take bezvadne funguje. Jen kdyby toho mohlo byt v Ceske republice vic a o neco levnejsi. Snad priste sezeneme nejake sponzory. Svetla
ajka
  • 
29.4.2004 21:35:08
přesně to samé cítím já - prvorodičkám video z porodu neukazovat. Pro některé by to mohlo přinést spíše škodu než užitek. Nad tímhle přemýšlím už nějaký čas a jsem ráda, že to nebyla jen moje nějaká pochybnost. Ajka
  • 
29.4.2004 8:44:34
V zahranici jsou takove kursy bezne - my jsme take jeden navstivili. Nebyl sice tak uzitecny, jak jsme doufali, ale zajimavy byl. Uplne nejlepsi na nem bylo to, ze jsme poznali jine pary ve stejnem stadiu (jeden jsme dokonce potkali v porodnici) a pratelili se jeste davno po kursech - to je obrovska vyhoda.

Nevim, co presne je naplni kursu v CR, mela bych jen maly komentar - nase kursy zahrnovaly nekolik videoporodu - primlouvala bych se, aby se to prvorodickam neukazovala - ja byla zrala na cisare po 10 minutach prvniho snimku.

Manipulace s ryzovymi miminky je bezva napad! Koupete je?

Hodne stesti vsem budoucim maminkam!

Kimmy
  • 
28.4.2004 22:45:27
Bohuzel o nicem takovem na Slovensku nevim. Je tam sice take organizace Outward Bound, kde by kurz mohl probehnout, ale k tomu je potreba nekdo, kdo to z instruktoru aktivne prozije jako nastavajici rodic a kurz prihlasi do interniho konkurzu a pak ho odvede. Ale verim, ze drive ci pozdeji se inspiruji take. Pokud by to pro vas nebylo prilis daleko a tehotni jiz jste, na kurz klidne prijet muzete, bude u Ledce nad Sazavou.
 Příspěvky 110 z 12 [Dalších 2 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.