| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Paci, paci, pacičky, máma tvoří hračičky 1.

 Příspěvky 110 z 11 [Dalších 1 >>]
12.4.2004 22:04:00
Dík! Určitě něco vyzkoušíme. U nás vedou kolíčky na prádlo, vršky od výživ a kelímky od jogurtů mají rády od malinka. Paci-paci s vršky , skládání různě velkých kelímků a stavění komínů apod. Dnes už si moc rády prohlíží obrázky a těch jogurtů, pribináčků.. i výživ je tolik druhů, že si máme pořád o čem povídat. Jinak dvojčata jsou prima, ale naše holky se spíš pořád o něco perou, než že by si hrály samy.
11.4.2004 20:47:33
Holky díky za skvělé rady, hned zítra něco z toho vyzkouším. Naše téměř roční holčičky si klidně dokážou vyhrát i bez hraček. Nejradši jedna druhou přelézají, vzájemně si ožužlávají nožičky a ručičky, prostě nejlepší hračka je sestřička. Na druhém místě je zubní kartáček a hřeben na vlasy, o to se dokážou pěkně servat, pak následuje vyhazování plen z obalu, vytahování ubrousků z krabičky. Dala jsem jim k dispozici mísy a misky různých velikostí a ony do nich nandavají a pak zase vyhazují hračky. Myslím si, že mít dvojčata je bezva, většinou si vystačí a zabaví se sami a tak nemusím vymýšlet žádnou zábavu, no uvidíme až budou starší...

Jana
6.4.2004 16:00:09
Hry se spendlikama jsem ani nechtela priznat, u nas jsou taky hodne oblibene.... zabodavame do nekolikrat prelozene silne latky :o))
J.
Renca, Dominic 2 roky
  • 
6.4.2004 14:05:26
Vsechno je to moc fajn...
Taky jsme praktikovali stare vyrazene a nefunkcni veci, takze mrnous dostaval od babicek, sousedu a jinych stary telefon, pocitacovou klavesnici, fotak, nefunkcni mobil a vyhral si s tim hodiny.
Ale prisel vek roku a pul a nas syn si proste nenechal vysvetlit ze si muze hrat jen s tim telefonem co mu dala babicka nebo se pocitacovou klavesnici co mu donesl tatinek z prace - on si proste zacal hrat s pocitacem, radiem, telefonem, mobilem atd.. ktere jsme doma meli normalne v provozu.
Coz jsme mu museli zakazat, ale prislo mi to nefer ze jednou mu to povolime a podruhe mu to zakazeme a tak male dite nema rozum z toho ze je v tom nejaky rozdil. :-(
Terreza
5.4.2004 23:22:44
Domečky nejen ve skříni, ale i deka přehozená přes stůl a dosahující na zem, u nás zpestřená o námět Kubula a Kuba Kubikula, kdy se jedno dítě sedí v domečku a dělá medvěda, druhé dítě představuje strašidlo Barbuchu a se zlověstným BAR-BAR-BAR-BAR-BAR odkrývá cíp deky. "Medvěd" uvnitř se "bojí" a nadšeně piští! :-)))
Mobil je dobrá hračka, pokud máte zamykací tlačítka a nemáte "véčko" jako já... NEdoporučuju půjčovat dítěti sedícímu na nočníku - od jisté doby mi nefunguje Hands-Free, a podezřívám jisté tekutiny, které natekly, kam neměly... :-(((
Snad vůbec nejoblíbenější hra, kterou se naše děti zabaví - tedy kromě Karolínky :-))), je vybírání špendlíků z mističky a zapichování do silného filce, na kterém stojí šicí stroj. Bohužel tato hra vyžaduje u menších dětí neustálou bdělost a ostražitost dospěláka, takže dítě si sice zaujatě hraje, ale vy se od něj nemůžete hnout!
A bezva legrace - doporučuju vyzkoušet, budete se taky smát, je "pouštění papírků" na zapnutým vysavačem. Nevím, jak to funguje u jiných značek, my máme ETU asi 5 let starou, a na horní straně má filtr, skrz který proudí vzduch ven. Tam, když pustíte papírek nebo nitku - vaše děti na to určitě přijdou hned... :-))))
5.4.2004 21:15:02
Koukám, že máme všechny dost podobné nápady :-)
jen příklad "kafe, mouka" - z toho mi trošku vstávají vlasy... :oP
naše mimi mělo moc rádo na ožužlávání i hraní všeho druhu zubní kartáčky, než mi to ostatní dospělí rozmluvili, že by se na ně prej mohlo napíchnout!...no nevím.. ale nože jí raděj nedávám! :)
est.
5.4.2004 21:01:49
pravda pravdoucí - 2 diskety tam byly celý a třetí jen kousíčkem zastrčená trčela ven - koneckonců počítač máš, můžeš se do toho hned pustit :-)

věšení prádla taky praktikujem a mytí nádobí provozoval prcek samostatně, ale naštěstí už ho to omrzelo - pro mě to znamenalo vytírat celou kuchyň a taky ouška od hrníčků postupně mizela, ale na druhou stranu když jsem pak šla mejt já, bylo všechno důkladně odmočený :-)
5.4.2004 20:37:37
S těma disketama, to je fakt pravda???
Jinak na domeček ve skříni přišel nedávno Vojta taky! Prostě vyházel všechny hračky ven, vlezl si tam a zavřel za sebou dvířka (bavilo ho to asi 14 dní, teď už to takový šlágr není).

Další tipy (vymyslel spíš Vojta než já):
- (starší) kastrůlek i s pokličkou
- myš (dá se krásně tahat za provázek, taky ta kulička, co je vevniř a co vypadne, když s myší dost dlouho třískáte, tak je moc príma)
- pozorování maminky při mytí nádobí, případně ráchání si rukou
- pozorování maminky při vaření, ochutnávání ingrediencí
- mobilní telefon (ať už jako hračka za 50 Kč nebo kolik to stojí, nebo opravdový - ten ale nedoporučuju slintacím miminkům, neboť jak oslintají kontakty, tak kontakty oreznou či co a telefon přestane fungovat, máme vyzkoušeno)
- věšení prádla (Vojta nosí jednotlivé kusy z pračky)
Jana
5.4.2004 12:42:16
Stara klavesnice, stara mys, stary telefon (a vsechno, co ma tlacitka)..
- Pet lahve, prazdne, plne, da se s nimi bouchat, mlatit, daji se stavet (ja) a bourat (Tom),
- vrsky z petlahvi se delaji v mnoha barvach, idelani material, nasypane v hrnci delaji kraval, daji se presypavat, michat..
- kolicky na pradlo (nez je vsechny pripnete na prosteradlo....)
- knofliky (opet material na presypavani a trideni)
- krabice vseho druhu a vsech velikosti (daji se rozstrihat, roztrhat, pocmarat, je z nich udelat garaz, auto, autobus, vlak...).
- Kuchynske nacini a naradi (misky, kalisky, varecky, kvedlacky...) se hodi na michani, vkladani do sebe, presypavani, prelevani...
- velke lavory (da se v nich sedet - velka sranda, daji se do nich nacpat vsechny hracky...)
- katalogy! zdroj rozstrihatelnych obrazku
- bambule (hazeni i v choulostivych interierech...)
- hrach, cocka, kafe, mouka... (presypavani, nabirani lzickou, michani...)

Vecny slagr jsou u nas vodovky (maluje vyhradne Tom) a pastelky (maluju ja a Tom si porouci, co jeste).
J.
5.4.2004 12:09:14
- pouštění kaštánků trubkou od vysavače
- zapalování a sfoukávání svíček
- veškeré hry s vodou
- bouchání kladívkem (radši dřevěnym :-) do čehokoli
- vyhazování knížek z knihovny a stavění komínů
- hnětení těsta
- zasouvání a vysouvání CD z počítače (a věděli jste, že do disketové jednotky se vejdou i tři diskety?)
- skákání ze stolu do postele
- schovávání a přemisťování se pod froté prostěradlem přidělanym gumou na posteli
- domeček ve vyklizený skříňce
...
 Příspěvky 110 z 11 [Dalších 1 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.