| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Svatá (s)prostota!

 Příspěvky 110 z 66 [Dalších 56 >>]
10.9.2009 18:17:07
Víte, že Pikaču měl holku Pichu? Taky se to četlo s č... A ptali se na to prvňáci v autobusu při prohlížení kartiček Pokémonů: Vojto, máš Pichu?

Syn krásně vyslovuje mouchu píchavou (vosa), ale když řekne "páek ohíku" tak vím jen já, že chce párek v rohlíku...
10.9.2009 17:59:09
Spolužák jednou napsal v diktátu: efel vjek. (F.L.Věk)
8.9.2009 10:41:23
Holka kamarádky říkala čepici-piča,šla s ní jednou v zimě na procházku a míjela je paní s šílenou baranicí na hlavě a holčička ukazovala na paní a křičela p i č á ! Kamarádka přidala do kroku, aby jí paní nevynadala,že má nemravné dítě.
8.9.2009 10:36:43
Já říkala princezně benženka a mouše buďa~:-D Syn měl sluníčko-sokočí ,vrtulník -vokočí a náklaďák -nakačí.~t~
7.9.2009 12:42:47
A tatadlo,ze kterého skáče parašoust.
Eva
  • 
18.3.2009 21:51:24
Děti mají slovotvorbu jasnou - no přece vidlička.
18.3.2009 21:12:31
Jen pro zasmání přidám výroky naší Adélky. Když u švagrove v zimě prvně řekla "čulák" prostřední l samozřejmě znělo spíše jako r, marně jsme přemýšleli, co vidí. A už to víme - je to sněhulák.
Když k tomu přidá oblíbený výraz pro hurá:"kuva" zní to ještě líp. No a nejlepší bylo, když stále vykřikovala: "mami, pičo..." to se neudržel manžel smíchy. Už víme, že je to: mami, víš co?
Martina, roční dcera
  • 
25.2.2009 21:55:20
Nedá mi to a musím taky reagovat. Moje roční dcera zatím takový "slovník" nemá, ale u vašich příspěvků jsem se hodně nasmála a už se těším, co nás čeká. Já sama jsem říkala ábus (autobus), etelevize (televize) a moje ségra mlíč (míč)a ingelit (igelit), takže myslím, že to máme v rodině :-)
Hana, dcera 8 a kluci 5 a 4
  • 
5.9.2005 13:15:15
Tak si tchán jednou stěžoval,že naše tříletá dcera říká nějaké závadné slovo, tak závadné, že mně ani neřekl jaké. Manželovi to teda řekl a tak se dočkal vysvětlení, že "pičuna" je zkomolené jméno sousedovic psa, kterému říkali "Mišuna".
Starší kluk zase měl místo pučošek "pičunky", ale ukecala jsem ho na "pučinky".
No a nejmladší nosil místo pyžama "čačamo" a problém jsem způsobila osobně - začala jsem ho učit, jak říct správně py-ža-mo, no a po prvním pokusu "pi čačamo" jsem toho urychleně nechala.
Kromě zmíněného tchána z toho všichni měli srandu. Mějte se fajn Hana
  • 
18.8.2005 21:42:19
Mně se zase jednou stalo, že jsem měl v češtině doplnit "k-žený řemínek", a marně jsem bádal nad tím, od čeho je odvozené slovo "kýžený". (To holt autoři nemohli tušit, že takové slovo pochytím od Voskovce a Wericha z filmu Pudr a benzín - "ona kýžená cukatura".)

Jindy jsem zase složil jakousi konstruci ze stavebnice, a babička se ptá: "Co to je?" Já na to: "Skinga." "Co je to "skinga", nějaká jóga?" "Ne, gója." (A odkud jsem vzal slovo "skinga", to si taky pamatuji: z názvu hry "Horace goes skiing" - "Horác jde lyžovat", na počítači ZX Spectrum blahé paměti.)

Do třetice: jednou ve školce podávali maso s omáčkou, která mi nechutnala (tuším nějaká varianta na svíčkovou), a všechny vychovatelky jsem šokoval tím, že jsem to označil za "blikavou omáčku". Doma jsem ještě na tátův dotaz dodal, že blikala červeně a zeleně. (Na tuhle událost jsem si vzpomněl před cca. 4 lety, když jsem v menze narazil na tu samou omáčku.)
 Příspěvky 110 z 66 [Dalších 56 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.