| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Broučku, neviděla jsi...???

 Příspěvky 110 z 93 [Dalších 83 >>]
  • 
30.7.2007 10:07:43
Možná jsem jediný chlap na této diskusi ale když čtu vaše příspěvky, tak prostě musím. Ještě donedávna jsem byl v domácnosti za moulu který stále hledá, pak ale přišlo druhé dítě a po roce manželčiné mateřské jsem na rodičovskou dovolenou se starostí o domácnost a děti nastoupil já. Neuklízím ani nevařím tak dobře jako má drahá polovička ale snažím se. Po roce pobytu v domácnosti kdy jsem to já kdo dává věci na "své" tedy jinak řečeno mnou určené místo jsem to já, kdo vše ví a manželka tápe po bytě. Člověk si prostě podvědomě zafixuje polohu věcí a vidí je dříve než ten kdo je neukládal. Pokud vám mohu poradit tak nechte prostě manžela víc uklízet (alespoň své věci), on pak bude vědět kde je hledat.
Lassie
  • 
29.7.2007 22:28:34
Myško, nezlob se, ale moc nerozumím tomu, proč se nepokusíš něco změnit a přistupuješ na tuto hru. Jak si můžeš vážit "chlapa", kterého přirovnáváš k prvňáčkovi a který si neumí ani vyndat příbor? Pokud je malá dcerka samostatnější, než dospělý chlap, bude někde chyba. Nemyslím, že bude až tak nemožný, jak ho popisuješ. Věřím, že pokud by ho okolnosti donutily, naučil by se otáčet v domácnosti stejně tak, jako Ty nebo kdokoliv jiný. Pokud tedy není mentálně retardovaný či netrpí žádnou jinou poruchou či chorobou. Otázkou je, zda Ti stávající stav nevyhovuje -proč bys to jinak nechala dojít takhle daleko?
nada,2 děti v pěst. péči
  • 
29.7.2007 18:57:19
Trefné...hlavně poslední odstavec. Je to bezva táta ...našich přijatých dětí, což je někdy opravdu těžké, a bez nadsázky, humoru a prostě toho, že je to správný chlap by to nešlo. Tak mu přichystám spoustu věcí pod nos a někdy se smějeme, že nám pračka sežrala ponožky, Lukáškovi sám odešel sešit...nebo prý s námi bydlí pan Franta Samo. Ale těžko bychom hledali jiného tatínka, který už se těší na třetího raráška...(máme vyřízenou třetí žádost a už se nemůžeme dočkat, až budeme větší rodina.....Natálka (6) to vidí takto: bude nás víc, bude větší sranda a bugr. Přesně před chvíli...Nadi, neviděla jsi ty velké modré nůžky?
nada
  • 
29.7.2007 18:28:05
asi je to opravdu mužská vlastnost....bohužel už to pozoruji i u 9letého syna (dědičné to není..synovi jsme poručníci)já jsem mu přece podepisovala úkol do školy tak asi můžu za to, že zůstal doma...syn tvrdil, že sešit asi ztratil,ještě horší varianta...podepsaný úkol, sešit přímo přede mnou dát do složek a tašky...ve škole on ho nenašel v těch složkách???? co na to říct? ale manžel měl ještě jednu vlastnost...kdykoliv šel do skříňky..v lince, pro oblečení..tričko, ponožky apod. (jednu dobu našeho manželství jsme dělali oba na směny)tak se nemohl zeptat,...nechal dvířka otevřené. Vztek, prosby, automatické zavírání dvířek. Už jsem myslela, že vždy to bude vypadat u nás jako kdyby bytem prošli zloději..tak z toho ho vyléčila rozbitá hlava o roh dvířek...a 4 stehy. dnes převládá neviděla jsi? nebo kam jsi dala?
Šeračka
29.7.2007 17:21:33
S chutí jsem si přečetla postřeh muže, který doporučuje nechat protějšku určit systém uspořádání. Vážím si snahy, leč skutečnost je trochu jiná. Vlastníme velký dům, kde je vše v mé režii. Jeho součástí jsou garáž a dílna, které jsou zase naopak v péči mého muže. Vedle nářadí a svého miláčka tam má i své křeslo a časopisy. Prostě své mužské království, bez jakéhokoliv zásahu ženy. Problém hledání se bohužel nevztahuje jen na prostory v mé režii, ale i na ty jeho. A neustále tam nemůže něco najít. Pro mě to má jednu velkou výhodu, při hledání nevolá "miláčku, kam si to dala?!" Všem vřele doporučuji! Martina
Šárka
  • 
29.7.2007 16:15:06
... kladívko, hřebíčky, metr? Jo? a kde to, prosím tě, je?
Ano, ano, můj přítel se ptá i na tyto věci (očimakroutícísmajlík).... ptá se mě prostě na všechno.

A z jiného soudku...ale jistě všichni znáte... :
"Stojí ve dveřích a pojď už...zase zdržuješ... (že se roční dcera neoblékla sama, to už je vedlejší...že nikdo nezavřel dveře do pokojů kvůli psovi...atd. atd.), když už stojím ve dveřích i já, začne panikařit...jé, nemám mobil, prosím, podáš mi ho, ještě nemáš boty...jé a počkej, klíče od auta...kam jsem je dal....(když je hodně sebekritický, nazve se blbcem ;-) ovšem klíče jdu hledat stejně já...nemám přece ty boty... tak takhle já pořád zdržuju... ;-) )
29.7.2007 15:48:16
Při čtení tohoto článku jsem se musela opravdu pousmívat,ač jsem měla chvilkami stav,kdy jsem se ocitla v naší domácnosti a ten Honza byl můj manžel.U nás - asi jako v každé rodině - uklízím já.A pak tedy vše padá na moji hlavu.Po 3 letech manželství a po 5 letech společného žití v jednom domě si můj manžel nepamatuje,kde má kraťasy,kde jsou pracovní věci...atd.Takže já,ač spím nebo sekám zahradu nebo mám ruce v těstě,musím jít a vyndat mu oblečení ze skříně a připravit mu to jako malému prvňáčkovi.O společném jídle ani nemluvě:naše maličká připraví prostírání (je ji 2,5 roku),on si dřepne na zadek a čeká.Malá tedy donese i příbor,která ji samozřejmě připravím a on dřepí.Malá donese i různá dochucovadla,on dřepí.A když pak konečně nanosím jídlo já a sednu k jídlu,něco mu chybí.Teda se zvedne,stoupne si před kuchzňskou linku,zírá na ní a ptá se mě:kde to je?,aniž by otevřel jakákoliv dvířka.Jednou jsem nestila doběhnout včas a byly vyndané všechny mouky,cukr se mu vysypal...byl o skříňku vedle - od té doby ani neusedám ke společnému jídlu,dokud on nezačne jíst a já mám tak jistotu,že se taky v klidu najím.
Milada, 2 deti
  • 
3.5.2006 10:21:42
Sosane, myslim, ze jste svuj prispevek nazval primo genialne: "Z pohledu muze". To je presne to. Mozna jste zenaty, mozna se ozenite. Vsechny ty manzelky si podle Vas stezovaly, kritizovaly sve muze a NERESILI PROBLEM. Ony nechtely resit problem. Ony si chtely jen s humorem popovidat a ujistit se, ze ostatni zeny jsou na tom stejne, ne-li "hure". Ony miluji sve muze i se vsemi nedostatky a snazi se to preklenout s humorem - ne resit.
Az si Vam Vase zena bude takto stezovat, nenabizejte ji reseni. Nabidnete ji sympatie. Obejmete ji, dejte ji najevo jak s ni citite, ze ji poslouchate, ze se zajimate o jeji problemy. Ona chce, abyste ji vyslechl a trochu politoval. Chce Vase souciteni. Reseni uz si najde sama.
markéta
  • 
26.10.2005 15:22:52
Konečně chlap, tak mi třeba poradíš. Když jsem se k manželovi nastěhovala, měl na všechno oblečení jednu skříň. Mým spolužitím se na tom nic nezměnilo. Má stále tu samou jednu skříň (sám pro sebe). Džíny, trička, svetry a mikiny má ve dvou šuplících ve 4 hromádkách. Ostatní věci visí. Nejprve jsem se pokoušela udělat jednu hromádku ze svetrů, jednu z triček a ostatní mišmaš. Ale on to nedodržoval, tak jsem toho nechala a dávám mu to tam, jak to přijde pod ruku. Přesto manžel otevře šuplík (ve skříni, která je jen jeho již 15 let), koukne dovnitř. Tam dvě hromádky. V té blíž k němu je asi pět triček a navrhu svetr. V té dál od něj jsou tři trička a pyžamo. Manžel tedy nakoukne do šuplíku a prohlásí "už zas nemám žádný trička". Proč nejdřív tu hromádku neprohrábne, aby zjistil, jestli tam opravdu žádná nejsou? Můžeš mi to ty nebo nějakej chlap KONEČNĚ VYSVĚTLIT? PROSÍM !!!!!!!!
markéta
  • 
26.10.2005 15:05:16
S dárky jsem to hned od začátku zavedla tak, že pro moje příbuzné obstarávám já, pro jeho příbuzné on. Jsem ochotna mu maximálně třikrát připomenout, že má něco koupit. Když na to zapomene, je to jeho trapas, ne můj. Ale on většinou na poslední chvíli něco obstará - zpravidla flašku a kytku u pumpy. Jestli jsou jeho dárky vhodné nebo stereotypní taky neřeším - opět je to jeho věc.
 Příspěvky 110 z 93 [Dalších 83 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.