| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Chcete mě?

 Příspěvky 110 z 47 [Dalších 37 >>]
Máří2
30.4.2008 0:30:29
... a jsem moc zvědavá na pokračování Tvých příběhů.... jak to bylo dál.
r.fa
  • 
1.3.2005 12:06:45
Ale ano, pročítáme. Bohužel....inzeráty tohoto typu mají společný kořen a to je herbalife. Pod nejrůznějšími texty, pak člověk dojde převážně k těmto MLM systémům a pojišťovákům.
Matylda, syn
  • 
20.4.2004 22:30:36
Je legracni, jak se tady maminy rozciluji, ze "spolecnost" nevytvari podminky pro pracujici maminky, ale zaroven povazuji za samozrejme, ze kdyz je dite nemocne, tak nechaji plavat svoje pracovni povinnosti a jsou doma s nemocnym ditem. A jeste je jim "smutno" nad nekym, kdo je poctivy a bere si v dobe nemoci ditete dovolenou nebo pani na hlidani. S takovymhle pristupem je jasne, ze o matky zadny zamestnavatel nikdy stat nebude. Blby je, takoveto maminy kazi pracovni prilezitosti i tem, ktere jsou ochotny brat svoji praci trochu vazne a ne si z ni delat holubnik.

Toto mysleni mi pripomina kamaradku, ktere remeslnik neuctoval DPH a praci udelal bez faktury, tj. na cerno. A kamaradka mi to podala, jako ze to byl "slusny" remeslnik, ze nechtel to DPH, tak zaplatila min. Ani ji nenapadlo, ze je to podvod, ze oba okradaji stat na danich.

Mely byste se, holky, rozmyslet, jestli chcete pracovat nebo byt doma s ditem. Oboji najednou to holt nejde. Aspon u soukrome spolecnosti ne, jedine nas "bohaty" stat je asi ochotny zamestnat nekoho, o kom nevi, jestli zitra prijde do prace.

Iva
  • 
7.4.2004 16:23:31
Taky si beru většinou na marodění náhradní volno či dovolenou, ale tady říkám bohužel, a je to proto, že tato vláda považuje své občany šmahem za vychcánky a podvodníky, a proto nastavila pravidla pro vyplácení nemocenské ("tatínkovi" připomínám, že se chlubí tím, jak se nechá vycucávat režimem, na nemocenskou si totiž platí z daní a že si bere dovolenou moc chvályhodný přístup není)tak, že se mi to skutečně nevyplatí, což ale není fér. Bohužel bych jinak nezvládla naše vysoké náklady na bydlení, ale je to hloupost, dovolenou má mít člověk na rekreaci a na to věnovat se rodině, a ne na marodění. Děláme tím ze sebe ovce, co se nechají škubat a ještě bečí při tom poctu tomu ho škube a nejhorší je že se to považuje za správné. Je to ostuda.
tatinek
  • 
6.4.2004 23:43:09
Souhlasim s Gabinou, neni mozne si z kolegu v praci delat rukojmi a citove je vydirat.. Pani na hlidani nestoji zase tolik, asi jak kde, ale soukrome platime kolem 150-200,- den, (agentury 2x tolik). Ja treba nemel nemocenskou jeste nikdy (14let), resim to tradicne dovolenou, tak tyden za rok-dva. Zena dela v nemocnici, tj. sluzby atd, ale nezijeme ve vakuu, obcas pomuze sousedka, "teta", rodice (100km od nas, takze jen velmi obcas) a zase naopak (beru deti "tet" na bazen, do kina, atd.. )

Opak je napr. moje sestranice - plat ma solidni, manzel jeste vice a presto nikdy nikoho na hlidani za penize nevzala ... Stezuje si "kam s detma" ale otravila uz vsechny 2 sve sousedky castymi pozadavky na hlidani, bez i male odmeny a nebo reciprocity..


Jsou jiste zeny v profesich s min. mzdou, ale takove prace ani zamestnavatele si nemuze
urcite vazit, byt prodavacka v Tescu, jsem na nemocenske 9 dnu z 10..

Pravdou je, ze jsme narod ufnukancu, State dej, State zarid, ... Mam rodinu v cele Evrope,
zkuste dat dite do skolky v Nemecku (na obed je berete domu..), Spanelsku (skolka stoji 1/2 platu prodavacky)...


konec, ted se do mne pustite :-))
Iva
  • 
30.3.2004 14:51:23
Pokud jsi v době mateřské zůstala v pracovním poměru u původního zaměstnavatele, tak tam díru nemáš, protože zaměstnanec jsi i když jsi na mateřské.
A pak jsem uvedla, že jsem pracovala na více pozicích a do životopisu uvedla výběrově jen pozice, které mají vliv na to místo, o které se ucházím. Pokud by se mě výslovně ptali kde jsem pracovala od roku x do roku Y tak jim to asi řeknu, ale to nenastalo. Je to trošku podvod, přinejmenším zamlčení, a z hlediska skutečnosti že zaměstnavatel je povinen k řadě úlev pro matku malých dětí by asi bylo fér jim to říct, ale já jsem toho že mám děti nikdy nezneužívala, tak si výčitky nedělám.
30.3.2004 13:59:14
Omlouvám se, ale nějak jsem se rozjela, tak alespoň dokončím výše uvedenou myšlenku. Prvních 9 kalendářních dnů tedy dostaneme 69 % z denního vyměřovacího základu (DVZ). DVZ je zjednodušeně řečeno hrubý příjem připadající na jeden kalendání den, který je ale naším milým sociálním státtem následně zredukován tak, že se plně započte jen příjem do 480 Kč a z částky 48O - 690 Kč se započte 60% (tj. max 126 Kč). K částce DVZ nad 690 Kč s e nepřihlíží.
30.3.2004 13:49:28
Chtěla bych se vrátit k diskusi rozpoutané o něco výš kolem názoru Gábiny.Pravda je - podle mě - někde uprostřed: není dobré potencionálním zaměstnavatelům lhát, ale mnohdy nás sami svým přístupem k podobným zoufalým skutkům dotlačí. Já jsem byla na MD 5 let, práci jsem následně (jako absolvent VŠ bez praxe, respektive s praxí před VŠ studiem) našla do 3 měsíců a spokojeně pracuji třetím rokem. Ale dodnes si vzpomínám na nepříjemné dotazy týkající se dětí, které jsem vyslechla při pohovorech. Připadala jsem si jako mimozemšťan. Dcery se celkem drží, s manželem se v případě jejich nemoci dohodneme, kdo v daný okamžik zůstane doma, není - li zbytí poprosíme babičku. Cizího člověka si upřimně řečeno u svých dětí nemohu představit. Ale k čemu mířím: NA ČERPÁNÍ DÁVKY PŘÍ OŠETŘOVÁNÍ ČLENA RODINY MÁM NÁROK ZE ZÁKONA. TAK JAKO JÁ DODRŽUJI SVÉ ZÁKONNÉ POVINNOSTI K ZAMĚSTNAVATELI, OČEKÁVÁM TOTÉŽ I OPAČNĚ. SPLNÍM SVÉ POVINNOSTI, ALE POKUD SVOU NEPŘÍTOMNOSTÍ NEZPŮSOBÍM ZAMĚSTNAVATELI POTÍŽE, ZŮSTANU NA "§". Nevidím důvod k tomu (já osobně) vybírat si dovolenou, protože i tak mám problém z 25 dnů pokrýt všechny školní prázdniny. MIMOCHODEM: DÁVKY PODPORY PŘI OŠETŘOVÁNÍ ČLENY RODINY ČINNÍ 69 % DENNÍHO VYMĚŘOVACÍHO ZÁKLADU, a to provní
Nikola, 2 děti
  • 
29.3.2004 20:43:25
Ono je sice hezké neodpovídat či vše zapřít, ale já hledala práci, kde bych se cítila dobře, nemám ambice stát se ředitelem, jednoho generálního ředitele mám doma a na jednu rodinu to myslím stačí. Jestliže jsem si nepadla do oko s nadřízeným tak jsem odmítla rovnou já. Vadí mi jak se někteří personalisté při přijímacím pohovoru chovají k zájemci o práci, myslí si, že je každý bude prosit na kolenou, chtějí různé psychologické testy, které sami určitě nikdy nedělali, při vyplňování vás pozoruje personalista s psychologem a hodnotí jestli nehejbete "levou zadní". Je to skoro ponižující. Já prostě přiznám, že mám rodinu a klidně i věk. Manžel si zrovna nechal vypracovat jak se jejich firmě vyplatila najatá personální agentura a výsledek byl dost hrozný, prostě škoda peněz, za dva roky zůstal pouze jeden zaměstnanec doporučený onou agenturou, která za své skvělé analýzy vyinkasovala 750 000,- Kč.
  • 
29.3.2004 0:49:59
Skutečnost je ale taková, že většina zaměstnavatelů tuto informaci vyžaduje a zohledňuje při výběru nové pracovnice a pokud vy mu na ni odpovíte takto vyhýbavě a navíc se mu budete už u přijímacího pohovoru ohánět znalostí pracovněprávních zákonů, s největší pravděpodobností si pod sebou uříznete větev i kdyby jste byla jedinou uchazečkou.


 Příspěvky 110 z 47 [Dalších 37 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.