| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Ekzém aneb dejte klasické (konstituční) homeopatii šanci

 Příspěvky 110 z 84 [Dalších 74 >>]
marfu3ka
27.8.2013 22:27:31
Hledám dobrého homeopata střední Čechy a Praha. Mám osmiměsíční dcerku s atopickým ekzemem a nevím, co si s tím počít... díky za radu Martina
hedu
8.12.2008 14:29:18
Naprosto souhlasím se strachem z heřmánku. Nejsem dítě, jsem velmi lehký pylový alergik. pro zesvětlení vlasů jsem si připravila odvar z heřmánku a nepřála bych nikomu zažít to, co následovalo...
7.11.2008 23:42:08
Andejo , plně s Váma souhlasím, četla jsem že homeopatika fungují jako placebo efekt, ale právě u dětí placebo efekt nefunguje, tak proč homeopatika u nich zabírají, asi proto že opravdu fungují;)
  • 
29.9.2008 22:46:41
dobry den, vidim to stejne, homeopatika nemela na lepseni stavu ani u meho syna zadny vliv... spousta deti z ekzemu proste vyroste, jako miminka nemaji jeste uplne v poradku streva, coz se casem zlepsi. modra indulona zabira, pokud je ekzem opravdu osklivy, osvedcila se mi prirodni kosmetika grahams natural alternatives, je perfektni... jinak to chce trpelivost, opravdu TO prejde skoro u vsech miminek
  • 
26.3.2007 20:24:05
Tito autoři, kteří tak bojují proti homeopatii nejsou jen bojovníci proti ní, ale také za další proudy v náboženství, které se jim nelíbí.
Vzdálený pozorovatel by se divil, kdyby přišel blíže a četl jejich boj třeba na serveru www gransalis cz., tam toho je !
Nelíbí se jim postoje jedněch církví ,nebo praxe jiných, a moderní směry, dispensacionismus, liberalismus nebo fundamentalismus a jiné soudobé názory, jejichž znalost maminky k ošetření dítěte ani nepotřebují.
Já nevím, zač bojují. Asi se jim chce jednoduše bojovat (jako někomu stále mluvit). Jsou to lidé s nabroušeným perem, ale já bych je shrnul do dvou bodů (mám ze čtení příspěvku zkušenosti)
a) jsou nesmiřitelní vůči křesťanům s jinými názory ,
b) bojují proti všemu, co je v podstatě duchovní. Oni chtějí poslušné a nenápadité ovečky, a bojují proti všemu co sami nezažili. Při tom se pokládají jistě za duchovně zaměřené. Ale jim vyhoví jen metoda, která je v podstatě materialistická a nemá nic z duchovna, o čem by nemuseli pochybovat.
Jsou to autoritáři a teokratové. Když se něco vymyká jejich koncepci, zavrhují to , alespoň jako nebezpečné.
Jim vyhovuje pouze:
a) citovat Písmo- co je ve shod s Binlí, je u nich pravdivé. Kdyby ne, běda ! Neboť co se dá vysvětit přirozenou cestou, je dobré. Ostatní věci jsou mámení, neposlušnost, nebo od ďábla. Odvrhují ovšem ve stejné míře věštění jako mesmerismus, homeopatii nebo reiki, protože to nebylo v Bibli, není to od Krista a oni to nemají zpracované pod jejich palcem.
Tedy mají k tomu postoj jako když se ve středověku upalovaly čarodějníci. Jenom tu moc mají malou, bojují jen perem. Aleš Franc na serveru www pandora.cz v konferenci o křesťanství také napsal, že bojoval léta proti homeopatii.
Zkrátka :vyhovíte jim, když jste poslušní, ctíte Bibli a neuznáváte (paradoxně) nic jiného, než materialismus.
Některým těmto lidem vadí dokonce i požehnání, pomazání a modlitby, hlavně u katolické církve. Abych nezapomenul tito bojovníci jsou z několika protestantských církví, ačkoliv různých, ale v boji se spojují. nekatoličtí. Nevědí, že představují proud, kterému jiní říkají sekularizované křesťanství.
Dokonce se bojí i andělů, protože se jednu dočetli, že se ďábel převlékl za anděla světla, aby oklamal lidi a od toho případu se bojí každé postavy, která vyzařuje světlo, tuší v tom převlečeného ďábla.
Jejich spiritualita je pozoruhodná. Uznávají jen existenci boha a ďábla. Co nezají a čemu nerozumějí, to vykládají jako klam a mam ďábla.
U homeopatie jim vadí, že se u ní předpokládá nehmotná síla. Jsou v podstatě náboženští materialisté, a nevědí o tom, že jsou materialisté..
Protože jejich přáním je boj, jsou nezajímaví a byli by nudní, kdyby neotravovali vzduch asi tak jako bzučení ovádů v létě.
Přeji jim, aby vyšli ze svého materialismu, kde se odmítá vše kromě jejich předem určených pouček..Jsou jako výstava nemoderních názorů a nedovolí, aby lidé přijali něco dalšího, vtah k novým věcem Nedejte se stlačit v důvěře k novému léčení, u nich nic nového není vhodné.
Hanka
  • 
4.9.2006 0:49:25
Velmi vystizne napsano, Petro. Plne souhlasim a ackoliv nevyuzivame homeopatii, nase lecba je v podstate taky zalozena na leceni priciny. Zatim je uspesna a uz ted je to maly zazrak, zatimco pro nasi doktorku jen "shoda okolnosti". Tak at se vam shoduje co nejvice okolnosti, byt jim s tim musime trochu pomoci :-)
sarablume, 20 let
  • 
23.8.2006 19:08:46
Ahoj Radko, nejsem moc šikovná na vysvětlování, ale z tvého vyprávění soudím, že jde o něco víc než o konkrétní problém jednoho člověka..je to rodinný problém, který se vleče s tebou a jinými proto, aby jsi ho mohla z rodiny konečně odstranit. Právě tvůj strach a stálé setrvávání v těchto destruktivních myšlenkách dovoluje oné nemoci držet se vás..i v Bibli je psáno, že hříchy našich otců se ponesou do třetího až čtvrtého pokolení..a je to zcela jednoduché - jako malinkaté dítě, kdy ještě nemáte vyvinutý smysl pro hodnocení, učíte se pouhým odezíráním - co se kolem vás děje, je skutečné a není třeba o tom pochybovat, vyrůstáte v určité realitě, třeba, že ekzém k životu patří, nebo skrytěji například v nějakém nekonkrétním strachu, který cítíte, ale nikdo o něm nemluví..a tak podobně..zatímco rostete, zapomínáte na to na všechno a tyto informace se posouvají hlouběji do vašeho podvědomí. Ale "vše je jako v zrcadle" - opět cituji Bibli, ale věřím, že takové principy se najdou ve spoustě náboženských spisů, i když třeba v jiném přirovnání, tak si toho třeba moc nevšímejte:) chci tím říct, že tato informace, která vás "nutí" trpět ekzémem, není navždy ztracena a zapomenuta a v jakémsi podobenství se objevuje ve vašem životě - znovu a znovu, dává vám příležitost, abyste objevila, "v čem to všechno vězí" - a můžou to být věci, které zdánlivě s ekzémem nesouvisí..všechny ty situace se vás snaží vyburcovat, abyste s tím konečně skoncovala - musíte být tvůrčí, věřit a myslet v pozitivním duchu, nestrachujte se tolik...vlastně vás chci povzbudit, ale dost dobře to asi nedokážu..:o)
chtěla bych vás poprosit, abyste se podívala na stránky paní Milušky Lhotákové (stačí zadat jméno do hledáčku), zabývá se metodou One brain - tedy jakýmsi odblokováváním stresu, změna proběhne ve vás a kolem se vše začne zrcadlit...jestli mi rozumíte..paní Miluška je obdivuhodný člověk, nebyla jsem sice její zákaznicí, zato jsem absolvovala 2 stupně kurzu přímo u ní a určitě k ní mám důvěru - navíc je, jak aspoň sama říká, "nejlevnější" v republice, ale chápu, že z Prahy je to do Frýdku daleko, facilitátoři (jak se říká onomu "povolání") jsou i v Praze..
nebo si najděte něco o Rodinných konstelacích - i touto cestou můžete najít, kde je zakopaný pes - jedné takové konstelace jsem se zúčastnila a byla to síla! Je to opravdu obdivuhodné, jak to funguje!
Zároveň je ale důležité, abyste si vybrala cestu blízkou vašemu srdci, nedělat nic násilím - to nepomáhá, to je pak jako když nevěříte placebu:) však to sama znáte, držím vám palce!
  • 
4.8.2006 9:11:25
Velmi Vás prosím o kontakt na Vašeho homeopata. Mám dvouměsíční dcerku, která má prý zatím kojenecký ekzém.Zatím nám pediatřička dala Holtovu mast. Zlepšení nenastalo, a tak jsem dostaly další mast Lipobase,po které se osypala ještě více.Proto Vás prosím o kontakt na Vašeho homeopata.
Mnohokrát děkuji
  • 
3.8.2006 20:46:38
Ahoj,

chtěla jsem Tě požádat zda by bylo možné poskytnout kontakt na pána, který Vám pomohl. Zažíváme velmi podobné situace.

Děkuji za pomoc


Gábina
Andrejcak
  • 
24.6.2006 22:18:04
Pane Beránku, jistě váš příspěvek do této rubriky patří, je třeba vidět homeopatii i z pohledu těch, kteří jí nedůvěřují, já sama jsem na rozpacích, momentálně zkoušíme tuto formu léčby na naší dcerce necelý rok a půl staré, protože jiné formy léčby nezabraly... Každopádně, pokud je účinek homeopatie popírán a zdůvodňován slovy věř a víra tvá tě uzdraví... pak nevím, jak byste zdůvodnil fakta, že pomáhá dětem, které jsou ještě natolik malé, že nechápou podstatu a nemůžou tedy psychikou svou nemoc nijak ovlivnit, a přesto u nich homeopatika zabírají.... Andrea
 Příspěvky 110 z 84 [Dalších 74 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.