| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Zima v Yukonu

 Příspěvky 110 z 15 [Dalších 5 >>]
Yukona
  • 
11.3.2004 17:55:31
ahojky Caaro, nevim kdo jsi ale na Pardubice jsem chodivala, davno davno tomu:) ozvi se mi na muj mejl, OK? kennedy@yknet.ca
  • 
11.3.2004 15:01:30
Yukon nádhera! Budou to již téměř 3 roky, co jsem byla v Yukonu. Strávili jsme tam asi 5 dní, 2 dny v Dawson a 3 dny ve Whitehorse. Naše cesta byla spíše po stopách mého strýce, který tam kdysi emigroval a již se bohužel nikdy domů nevrátil. Takže proto pouze 5 dnů, neboť jsme ještě strávili přes 2 týdny v Britské Kolumbii, Vancouver atd. Musím říct, že do dnešního dne je pro mě Kanada tím nejkrásnějším místem, co jsem kdy navštívila a Yukon obvzlášť! Naše cesta se uskutečnila v květnu a všechno se probouzelo ze zimního spánku, všude na okrajích sest se pásli medvědi - naprosto neskutečné! Viděli jsme velryby o tom by se mi ve snu nezdálo! V Dawsonu jsme byli v Saloonu, opravdu velmi nostalgické! No, máme v plánu se ještě jednou v životě do těch končin vrátit a vyjet až na Aljašku (problém US víza).
Takže hodně zdaru do Yukonu!
Mé srdce je tam taktéž! (sedím tady na okraji Prahy v průmyslové zóně - a je mi nic moc - jsem v 11. týdnu)

Pavla
  • 
10.3.2004 16:05:33
Sally, jenom mala vzpominka na San Diego....ktere mimochodem mam velice rada....jeli jsme po San Diegu a na jedne krizovatce jsme museli couvnout, protoze jinak by nas sebral obrovskej truck co zahybal nasim smerem. Nestastnou nahodou jsme trosinku narazili do auta za nama, mohli jsme ho mozna skrabnout. Hned jsme zastavili za rohem, aby naa auto mohlo dojet a abychom mu dali nase cislo na pojistku, byli jsme si vedomi nasi chyby.....ale manzel byl velice prekvapeny, kdyz dosel k jejich autu a z nej na neho namirila pistole. "Dej nam penize nebo te zastrelime"....Manzel vysvetlil ze penize nema, ze mame vsechno v cestovnich sekach a v bance a s hruzou si vzpomel na to, ze ja a deti bychom mohli vylezt z auta a byt v nebezpeci, tak jim rekl aby moment pockali a sel nam rict do auta, ze za zadnou cenu nesmime opustit auto, at se deje co chce....pritom se k nim musel otocit ovsem zady. Po ceste zpatky k autu se mu podarilo uskocit za sloup a odtud kricel na ridice, ze jde volat policii, ze tady je nehoda...Dva mladi kluci v aute na neho zacali volat at nikam nechodi, ze je to v poradku a rychle odjeli...
Mozna ze to byla jenom nase smula, ale opravdu se nam tohle stalo......a asi neni prijemne se koukat do usti revolveru.....
  • 
9.3.2004 21:02:47
To Mostecko byl jenom takový příklad. Hodilo se mi do kotextu, jako symbol, kterému všichni porozumí. Pokud už je to teď lepší, moc mě to těší.
Každý máme své "krajiny duše", jak o tom píšu jinde a ty se vubec nemusejí shodovat s cestami turistů. A všichni na Rodině by jistě uvítali typ na výlet na Mostecko od někoho, kdo ví kam se vypravit. Posbírat takové nápady z celých Čech a Slovenska, už nabízel i autor Otcovských fejetonů. Spoustu by jich jistě měl i Jirka a jiní trampové na těchto stránkách. Tak se do toho dejme. Vera S.
  • 
9.3.2004 20:45:34
Vy jste tedy opravdoví tažní ptáci. A Tvoje láska k Yuokonu vydržela mnohý prubířský kámen.
Tvoje deníky patří k pravým zápiskům objevitelů. Neznámé země se už dnes neobjevují, ale krásu divočiny, divou zvěř, neobvyklý způsob života,nadherné lidi to všechno se ještě dá najít. A ty to umíš.
Ozvu se co nejdřive. Jinak ( což je i pro ostatní) když klikneš na jméno autota příspěvku, tak pokud to neni anonym a udal svůj e-mail, můžete mu napsat přímo. Vera S.
  • 
8.3.2004 16:08:20
ahoj Arie, jak jsi nasla muj denik????? mimochodem jsou tam taky povidky a nejen moje ale i moje z naseho zivota........
  • 
7.3.2004 21:07:24
promin Vero, jestli ti to pripadlo jako svsrlivy ton, nebylo to tak rozhodne mysleno a naopak mam Californii rada, velice rada, zrovna jako Nevadu a Oregon a Utah. Montanu a Nove Mexiko, Arizonu, Nevadu...
Diky detem nas laka pochopitelne hlavne Californie, pro mladsiho San Diego a Sea World, pro starsiho Disneyland a Hollywood studio, to u nas nemame:) Ja osobne mam rada San Francisko a jeho cinskou ctvrt:) Kdyz jedeme na cesty tak jedeme autem a po ceste mame spoustu casu se vsude stavovat, protoze jedeme skoro na rok.....odsud musime odjet koncem zari a nemuzeme se vratit driv nez koncem dubna, takze diky tomu si tu cestu opravdu uzijeme (nekdy az moc):))) Ono z Yukonu na Yukatan jet autem je peknejch par kilaku:))) A my milujeme cestovat, i kdyz s tim mame problemy (zdravi + 2 skolni dochazkou zatizene deti....) Veru, ja jsem jako obycejne zacala psat, nez jsem Tvuj mejl docetla, coz mi odpust:) a ted se na nej nedostanu si ho pozorne precist. ale kdybys chtela, muj e-mail je kennedy@yknet.ca a budu rada kdyz se ozves:)))
  • 
7.3.2004 20:45:43
ahojky, asi jsem se spatne vyjadrila, ty mrize jsou jenom u tech okenek jak se plati, ne kolem benzinky:) ale jinak jsme to videli na hodne mistech a hlavne teda jsme sileli z toho placeni dopredu, kdyz jsme nevedeli kolik benzinu se nam do nadrze vejde....mozna ze mrize nejsou vsude ale asi jsme na ne meli stesti a taky na napisy ze cashier nema penize a nemuze je vydavat....
Jasanka
  • 
6.3.2004 11:42:45
Jenom takovou drobnou poznámku k vašemu příspěvku paní Věro. Jak jste uvedla, že Mostecko není typické pro krásy Čech. Žiju na Mostecku již od narození a mám to tady ráda. Snad je to tím, že jsem tu zvyklá. Vím, že tato krajina nepatří zrovna mezi turistické skvosty, ale rozhodně to již není ta "měsíční krajina", jak si ji snad ještě pamatujete. V posledních letech prošla krajina mnohou rekultivací a myslím, že se zde mnohé změnilo k lepšímu. Rozhodně je zde několik pěkných míst, která stojí za vidění a jsou vhodná k výletům.
PS. Vaše články o Kalifornii na Rodině jsou skvělé.
Caara
  • 
4.3.2004 13:57:15
Ahoj Alenko,

koukam, ze jsi zmenila nick na Yukona, a hlavne, ze se ti na Aljasce dari. Pred nekolika lety jsem s tebou komunikovala na pardubickem chatu a uz tenkrat si mela neuveritelne zazitky ze zivota na Yukonu. Nikdy bych neverila, ze te po tam dlouhe dobre objevim zrovna na rodina.cz:-) Mej se moc hezky!
 Příspěvky 110 z 15 [Dalších 5 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.