| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Dívejte se méně na televizi!

 Příspěvky 110 z 11 [Dalších 1 >>]
22.4.2009 12:54:38
To já bych se bez tv neobešla, je mojí denní dávkou emocí. Honem jsem si běžela koupit set top box, abych vše stihla zapojit, když nám tady v Praze za 8 dni vypnou analog:)
Raisa
  • 
19.6.2004 17:47:36
Já na televizi koukám ráda, hlavně na telenovely a seriály, ale není to žádný přínos, to je fakt.
Maja
  • 
20.3.2004 10:24:40
Aj ja súhlasím s tým, že TV je len nástroj.
Keď som bola v prvom roku manželstva nezamestnanná, pozerala som skoro všetky telenovely, čo vtedy bežali a poviem vám, viac som sa v tom čase narevala ako kedykoľvek predtým aj potom. Tie telenovely ma úplne zblbli v mojom dovtedy veľmi zdravom pohľade na svet. Moje manželstvo a vzťahy v ňom som porovnávala s tým, čo som v tej bedni videla a bola som riadne nešťastná. Keď som sa zamestnala, nemala som čas sa pozerať na hlúposti a odrazu bol aj náš vzťah v poriadku. Teraz si viem vyberať a moc nesúhlasím s úplným vylúčením TV zo života. Bývajú tam aj veľmi dobré dokumentárne, prírodopisné aj diskusné relácie, ktoré by hlavne ľudia, ktorí nemajú (alebo majú obmedzený, ako ja) prístup na internet, nikdy nikde nevideli. Aj niektoré filmy stoja za to.
Len si treba dobre vyberať!
PS: Na STV od roku 2005 ani jedna telenovela. Huráá!!
Dana
  • 
4.3.2004 23:16:22
Naprosto souhlasím, TV je jen nástroj a vůbec ji nemít je zase poněkud druhý extrém. Po svatbě jsem dlouho bojovala s manželovým zvykem - přijdu domů a zapínám TV jako kulisu. U nás doma je na TV dívalo jen výjimečně a večer... Mé výchovné působení skončilo mým hysterickým záchvatem, ať mi podá sekyru, že tu bednu rozsekám a jeho klidnou odpovědí, ať kupuju TV programy, že ji nebude pouštět jen tak, když bude vědět, co dávají. Program už z našeho stolu nikdy nezmizel a my spolu čato sedáváme (když zadipeme dvouletou ratolet do postýlky) jen tak a kecáme při vínku a svíčce nebi i bez vínka... Mohu opravdu doporučit.
radka
  • 
3.3.2004 15:15:23
kde berete cas? Ja i kdyz bych se na tv chtela divat,nemam cas.pravda je,ze potrebuju denne 9hod spanku...
Bo
1.3.2004 14:06:51
Mnoho z vás tady lamentuje nad negativním vlivem televize, ale pravda je to, že je to nástroj s kterým musíte umět pracovat. Neměli jsme televizi několik let. Před 2 lety manžel koupil super televizi a pořídil nejlepší natáčecí satelit na trhu. A ted mě televize slouž dobře/ manžel je často na cestách a když jsem spolu díváme se minimálně /- vyhledám si program jaký chci sledovat a kdy ho chci sledovat a v jakém jazyce.
A můžu vám říct, že je to opravdu přínos. Samozžejně to chce disciplínu, když si můžete vybrat mezi tisíci filmy nebo pořady o přírodě, vědě technice..... A stejně tak se televize u nás stává nástrojem pro zprostředkování pravdy evangélia! Víte kolik dobrých křestanských kanálů na satelitu je?
Myslím si, že na nástrojích není nic špatného/mobili, auta,myčky.../. Lidé potřebují být vedeni k správnému užívání těchto nástrojů prostřednictvím výchovy.
Nenechat se nástroji ovládat, ale ovládat nástroje.
A je pak jedno jestli zavrhujete TV, ale jste závislí na PC...konečný efekt- izolace a nereálné představy o světě může být stejný.
A ještě jedna praktická rada- TV bych nikdy nechtěla v ložnici a její místo není ani v obyváku. U nás se jako misto pro televizi osvědčila pracovna.
  • 
1.3.2004 11:18:08
Bez televízora žije moja rodina už asi 5 rokov. Výsledok? Viac času na rodinu, domácnosť, priateľov no v prvom rade, nakoľko sme veriaci, na Ježiša a Božie slovo-Bibliu.
Poznajte pravdu a pravda Vás vyslobodí, trebárs aj od závislosti na televízii.
Zuzana
28.2.2004 21:01:52
Taky žiju bez televize (už asi dva a půl roku) a bedýnka s obrázky mi nijak nechybí. Bez plytkých estrád, telenovel a seriálů o ničem se bez obtíží obejdu, kvalitní filmy shlédnu v kině nebo na DVD (tolik jich stejně není) a ostatní televizní kulturu s lehkým srdcem oželím. Zpravodajství si najdu na internetu nebo si pustím rádio. A každý večer v 20.00, kdy se národ poslušně usadí před obrazovku, mám volný a narozdíl od TV-závisláků si užívám života:)
tomash
  • 
28.2.2004 12:35:04
amen, je to tak i se mnou. Internet může TV skvěle časem nahradit, zatím určitě ne cenou :-)
27.2.2004 23:37:44
Což o to, televize. Nepotřebná bedýnka. Ale zkuste mě někdo odpojit od internetu :oD

S.
 Příspěvky 110 z 11 [Dalších 1 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.