| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Víme. co je integrace? 4.

 Příspěvky 13 z 3 
Tiny - 9letý syn
  • 
23.2.2004 16:03:38
Ano, váš příspěvek byl hezký a přesný. Sama bych mohla popsat stohy papíru o integraci postiženého dítěte. Sama mám jedno doma. Ne mentálně (s tím nemám zkušenosti), ale tělesně postiženého syna, který má určitou výhodou v tom, že naštěstí nesedí na vozíku, pouze se obtížněji pohybuje a je velmi chytrý. Odmalička se snažím ho začlenit do kolektivu zdravých dětí a po počátečním okukování a pokřikování ze stran zdravých dětí, ho dnes berou jako jednoho z nich. Mnoho záleží na samotném dítěti, jeho duševní síle a odvaze čelit životu. Tato problematika není jen na pár řádků, je to proces, který neustále probíhá a bude probíhat celý život postiženého dítěte. Je to proces o komunikaci všech, včetně mé (psychická a morální podpora, vzájemná důvěra) a mého syna.
Marta Ptáčková, dvě děti
  • 
22.2.2004 18:54:56
V naší škole integrujeme chlapečka s Downovým syndromem. První zřetelný přínos je v přístupu dětí i učitelů - ze začátku zvědfavé až dotěrné pohley - nová atrakce! Nejistota, strach, naprosté neporozumnění. Dnes se nepodivuje nikdo, nikdo se na něj nechodí dívat, stal se běžnou součástí. Poznáváme se, víme, co můžeme čekat, mizí démonizace postiženého dítěte - je prostě jiný, ale děti to už chápou a učí se, jak se k němu chvat a on se učí chovat v tzv.normálním světě. Bohužel někteří mají v sobě velmi tvrdé zábrany proti přijímání odlišností. Ale pokud to zvládneme, "vyroste" a rozvine se osobnost nás všech.
Marta
20.2.2004 22:00:15
je ten, že integrace, nebo-li začleňování by mělo být přístupné nejen mentálně postiženým lidem, ale i jiným handicapovaným osobám. A Také si myslím, že vše by mělo začínat již v raném věku, který je tak důležitý ve vývoji jak zdravého tak u postiženého dítěte to platí dvojnásob, takže děti by měli být začleňovány již do MŠ.
Daniela
 Příspěvky 13 z 3 

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.