| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Tři způsoby, jak v dětech probudit to nejlepší

 Příspěvky 110 z 61 [Dalších 51 >>]
Marcela
  • 
30.5.2007 15:05:30
Holky, jak to tak čtu - to je hrozné. V některých větách se úplně poznávám! Hned jak přijdu domů, tak všechny pochválím. Jenom si nejsem jistá jestli to umím, jestli vlastně vím, jak se to dělá... (asi mě taky nikdy nikdo nechválil)

Hezký den
Marcela
Marcela
  • 
30.5.2007 14:47:08
Bibiso, to nebyla manipulace, to bylo od Hakunina hezké!!

Marcela
Lenka,dcery 13 a 10
  • 
10.5.2006 21:13:34
Chci se podělit o svou zkušenost.Po přečtení tohoto článku jsem si uvědomila, že děti sice chválím, ale málo. Takže jsem začala psát lístečky, které holkám nechám na polštáři před spaním. Reakce byla naprosto úžasná. Ty velké rozzářené oči, mě vážně dojali. Pokaždé pospíchají spát a moc se těší na každý lísteček. Takže chválit a chválit, je to príma i pro mě.
4.12.2005 20:10:47
Moc se mi libi, co se pise v teto ukazce. Celkove je v dnesni dobe mozno pozorovat navrat k "prirozene pozitivnim" cinnostem, zpusobum chovani a mysleni a rekla bych, ze to maximalne potrebujeme. Jsem rada, ze se verejnosti vice a casteji pripomina, ze nedosahujeme vysledku o ktere bychom stali trestem, ale cestou pochval a oceneni. Snazime se aby nase deti vyrostly v samostatne spokojene jedince, schopne plne a radostne prozivat svuj zivot. Nebo bychom je takovymi ucinit chteli. Presto se bojime je vest tou cestou "lasky" ze strachu, ze to nebudeme umet a nase deti budou pak rozmazlene, egocentricke ci jinak rozjivene. Zapominame totiz na to, ze nemuzeme ucit co nezname, cemu neverime a nerozumime. Chceme po nasich detech, zby se menily k lepsimu a prispusobovaly se novym okolnostem, aniz by u toho ztratily svou "jedinecnost". Malokdy vsak dokazeme totez my sami. Najdeme si spoustu duvodu, proc to nejde, neni na to cas, penize, vhodna doba a priznive okolnosti..pritom bychom meli prave svym detem dekovat za to, ze nas motivuji stat se znalejsimi v oboru "ziti" a "byti", abychom jim pak mohli byt lepsimi pruvodci k jejich sobestacnosti. Napriklad ja si jiz ted cenim kolobehu zivota a daru jakym je materstvi aniz bych ho zakusila. Verim, ze az se tak stane, bude to teprve x-krat silnejsi a opravdove, ale do te doby bych chtela jeste nneco stihnout. Ne "uzit si mladi" nebo "procestovat svet, protoze pak uz nebude cas", ale stvorit svemu budoucimu diteti tu nejlepsi moznou maminku, jakou jsem schopna byt. Stat se dobrym clovekem, ktery ma sam ze sebe a sveho ziti uprimnou radost a tu pak dokaze rozdavat vsem svym blizkym a potomkum. Myslim si, ze pokud my sami nedokazeme zivot plne a vedome vychutnavat, tezko to naucime nase deti. A pokud je to nenaucime my, kdo jiny? A pokud nebudou umet s laskou zit, jak by mohli byt stastni a zdravi? A to je to, o co by nam jako (budoucim) rodicum melo jit predevsim. Skunkless :)
27.2.2004 23:57:32
Monty, myslim, ze to beres s nadhledem, ktery Ti pomaha videt veci, tak jak jsou a netrapit se jimi. Me to trvalo cele roky, nez jsem se na to zmohla, porad mi bylo lito, proc clovek mne nejblizsi, jako je matka, se chova hur nez nekdo naprosto cizi. Asi se s tim neda nic delat, vzpomnela jsem si na nazev jedne knihy:" Rodicovstvi neni pro kazdeho." Skutecne na tom neco bude.
26.2.2004 18:59:20
Míšo, ona je to spíš touha po kontaktu z její strany. Když jsem v 18ti odešla do Prahy, tak jsme se léta prakticky nevídaly, ani si skoro nevolaly, ona měla sestru, svého "mazánka" a já byla "zkažená" dcera, co žila s hippíkama a narkomanama. :o) To se opravdu zlomilo až když se stala ta událost s penězi. Tehdy mi řekla do telefonu, že teda bude mít za dceru mně a sestru ať si "nechá" její táta. :o))) Já to beru jak to je, už se s ní nerozčiluju, nic od ní nečekám - teda spíš už vím, co od ní můžu čekat - takže spolu vycházíme docela v pohodě. Navíc na malýho je opravdu zatížená, jediný vnouče a navíc KLUK - ona vždycky chtěla syna a měla dvě dcery, tak se realizuje na něm. :o)
26.2.2004 18:49:40
Monty, je to zle protoze to co citis ke sve matce, je porad jeste nejaka touha po kontaktu z jeji strany, i to, ze se na ni zlobis o tom svedci, ze doufas, ze se tzrebav henvu bude hajit i kdzy to nepises primo ji. Ja mam stejne reakce, ale ubyva jich nejcastejsi je lhostejnost. Dnes jsem ji oznamila, ue jdu zitra casne rano do nemocnice na transfuzi volal mi hematolog kolem 14 odpoledni, abych byla radeji doma avyhybala se namaze. rekla jsem to mati a ona na to nerekla nic. Jen prote pritakala. zaptala jsem se ji jestli vi oc jde tak mi to doslova zopakovala( z cehoz soudim ze vi)ono je ji skoro 80 mela me velmi pozde, prece jen treba ji to nedochazi, ale mam obavu, ze ji to dochazi v plnem rozsahu, jen je ji to naprosto sumak. Temer vsichni mi pratele jsou poslednim vyvojem otreseni i kdyz se to prede mnou snazi nedat prilis najevo, matka ne. Tohle je totiz ta lhostejnost ve zvtahu o ktere jsem mluvila, ne to ze se na matku zlobis, ale to kdyby Ti bylo vse s ni spojene naprosto lhostejne. Mozna, ze by to stalo za uvahu, treba by ses potom mene trapila.
26.2.2004 14:31:04
Agato, ona je máma ve skutečnosti hrozně hodnej člověk. Jenom prostě nesnáší moji povahu a já nejsem dcera podle jejích představ. Trvalo to léta, než jsme se jakž takž začaly snášet a bylo to vlastně nakonec jen díky tomu, že moje mladší sestra (maminčin mazánek) ji "zklamala" ještě víc než já... chodila s nějakým feťákem, co naší matce ukradl doma peníze. Teď už naštěstí komunikuje s námi oběma, ale se ségrou po té události nemluvila tři roky! Já jí beru jako takovou starší praštěnou kamarádku... navíc jezdím u za babičkou (její matkou), bydlí kousek od sebe. A taky - jako babička je moje matka docla v pohodě, kupodivu. :o)
26.2.2004 13:28:21
Monty, nemělas to jednoduchý. Proč k ní jezdíš na návštěvy?
26.2.2004 10:13:20
Pettino a Ivo, to jste na tom ještě dobře, když vás máti chválila aspoň po straně. :o) Moje matka mne nepochválila nikdy, ani po straně, ani přímo.
Vloni na podzim jsem u ní byla s malým na návštěvě a máti přišla s tím, že nějaká kolegyně potřebuje pro dceru, co studuje dálkově VŠ, napsat nějaký esej, že prý si s tím nevědí rady. Napsala jsem jí to a odměnou byl proslov na téma: "Vidíš, ta holka není zdaleka tak chytrá jako ty, ale bude mít vysokou školu, protože je trpělivá, cílevědomá a snaživá. Ty budeš mít ze svý inteligence vždycky prdlačku."
Jediné období, kdy se se mnou doma chlubili bylo útlý dětství, protože jsem uměla nejvíc básniček a písniček a nedělalo mi problém to každýmu předvádět, protože jsem nebyla trémistka. Ale na to si bohužel nepamatuju, to znám jen z doslechu. Je fakt, že mě matka občas "předváděla", vzpomínám si na jednu scénku, kdy jsem nějaký její kámošce předváděla, jak si jednou přečtu básničku, zavřu knížku a odrecituju jí zpaměti (mám fotografickou paměť). Tu básničku umím dodneška, bylo to prvních pět nebo kolik veršů z Nerudova "Hřbotovního kvítí". :o) Ale bez nějakých pochval, spíš jako se předvádí opice v cirkuse. Naštěstí jsem byla vždycky dost flegmatik, takže mi to bylo jedno. Každopádně svému dítěti nikdy takové trapné dětství nepřichystám. :o)
 Příspěvky 110 z 61 [Dalších 51 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.