| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Pozor na zimní úrazy

 Příspěvky 18 z 8 
Píďalka jablečná, dcery 4,13 a 14 let
  • 
23.2.2004 14:53:05
Souhlasím s názorem, že zejména u těch nejmenších lyžařů by na sjezdovce měla být helma stejně povinná jako třeba na kole. U naší nejmladší dcery jsme to tak praktikovali od jejích dvou let, kdy začala lyžovat. Dnes lyžuje naprosto perfektně, pádů je minimum, ale hrozí jiné nebezpečí. Takhle malý tvor zajede za větší bouli a už není vidět. Navíc sebelepšímu lyžaři ve čtyřech letech těžko vysvětlíte, že má jet po sjezdovce pravidelnými oblouky a ne se pohybovat chaoticky jak molekula. Nebezpečí srážky s jiným lyžařem je proto obrovské, všichni asi máme zkušenosti s rádoby borci, kteří neberou ohled na nikoho a na nic. Srážka malého lyžaře s 80 - 100 kilovým dospělým pak může skončit opravdu špatně. Zabránit tomu samozřejmě zcela nelze, ale dobrá lyžařská helma může zachránit velmi mnoho.
Rani
10.2.2004 9:13:43
Jani, právě to mě hodně pobavilo, jak vypadají řiditelné sáňky, když jsou "tak vhodné" pro bezpečí na svahu :o). Boby s volantem jsou super, ale ty zvládáme až letos. Mám pocit,že podle toho, aby vše bylo bezpečné a zdravé, muselo by dítě tak do 5 let sedět doma na zadečku a nejlépe v ohrádce :o)
Irena, 1 Beruska + brisko
  • 
9.2.2004 21:29:57
ten clanek je opravdu o nicem. omila jasne veci a neprinasi zadne nove napady nebo upozorneni nebo obsahuje veci i zavadejici.
Napriklad otazka helmy pro deti-sjezdare. Ja bych byla pro to, aby na sjezdovce byly helmy pro deti povinne.

A sledovat, zda se diteti neobjevi na obliceji bila skvrna, mi prijde uz uplne scestne. Protoze pokud je jiz bila skvrna, tak uz je to dost tezka omrzlina.
  • 
9.2.2004 21:10:58
Rani, řiditelné sáňky...jsou i boby s tím volantem /jen jsou poněkud dražší asi 800Kč/. Skibob mi přijde dost nebezpečený,protože je těžký, kovový a vysoký. Ale o bobech bych taky polemizovala. Protože všude se píše a říká, že taky není dobrý, když dítě sedí přímo "na zemi". Pak na něco narazí a může si udělat něco s páteří...Äle když spadne z bobů /vykulí se/ určitě to není taková hrůza jako ze sáněk.
9.2.2004 17:41:37
Helma určitě i na lyžování,loni si pár dětí způsobilo těžký úraz hlavy při sjezdování,vrazily do stromu a neměly helmu! Vím o jednom desetiletém chlapci,který tento karambol zaplatil životem.
segra
  • 
9.2.2004 16:48:20
..a nebo jsou tvrdohlave ;-)
Rani
9.2.2004 15:07:21
Já bych se chtěla zeptat,jak vypadají řiditělné sáňky? To je skibob? Loni si mé rok a půl staré dítě rozseklo na sáňkách pusu, i když táta držel jak jen to šlo. Já bych sáňky klasifikovala jako jedny z nejnebezpečnějších - rychlé, neovladatelné, u větších dětí je velmi jednoduché si zlomit na nich nohu...Myslím, že děti patří na boby a na sáňkách s ohradkou se skvěle tahají mimina. To mi ten vycpaný pytel přijde bezpečnější...O tom,jak honit dítě, aby sjelo sjezdovku co nejrychleji bych také polemizovala. Není lepší, dokud neumí, postavit ho na "školní" svah? Článek mi připadá nedotažený a myslím, že nevychází z vlastních zkušeností...Moc by mě zajímalo, které dítě nepůjde na ledovku, ale po posypaném chodníku? To pak není dítě, ale dobře fungující strojek,ne?!
9.2.2004 12:50:55
" Nebezpečný může být pád hlavou na tvrdý led, proto by měli mít chlapci–hokejisté vždy na hlavě helmu."
Holcicky asi nepadaji, ze?
 Příspěvky 18 z 8 

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.