| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Pane premiére

 Příspěvky 110 z 217 [Dalších 207 >>]
Vanda
  • 
10.2.2004 9:27:25
Divna si akorat Ty, každy má snad právo na názor. Jsem taky matkou a plínky kupuji, dnes na ně mám a zítra na ně už mít nemusím. Doba je zlá, ale proto si nebudu stěžovat a čekat, že za mě někdo vyřeší moji finanční situaci. Žijeme totiž v kapitalismu.
Katka
  • 
9.2.2004 21:58:57
koukam,ze vas ta diskuse dost otravila.jasne ze se to maminkam nelibi,ze jim zdrazi pleny,ale argument at si deti neporizuji je divny.
kdyz si je porizovali,bylo treba lepe...po vsech zdrazenich atd.se situace meni a i ti co na tom byli relativne dobre jsou na tom o poznani hur...
Vanda
  • 
9.2.2004 9:56:21
kdyz nemate na plinky a pak ani na studium dítěte...tak to jste si opravdu neměli pořizovat dítě, protože plínkama to začíná a celí život vás dítě bude stát víc a víc. Tak si pořád nestěžujte a starejte se! On Vám za darmo nikdo nic nedá. A politici už vůbec ne.
Klára
  • 
9.2.2004 8:58:57
Jak tak koukám, tak jste vůbec nepochopila o co jde!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Omega
  • 
8.2.2004 12:08:27
Nemam na studium sveho pubertalniho syna ani na obleceni ve kterm by uspel pred spoluzaky (stejne dulezite v tomto veku jako plinky pro kojence). Kam ho mam vratit?
Martina
  • 
7.2.2004 16:40:53
Trochu rebelská připomínka: není to tak dávno, co papírová plena s 5% DPH stála 9-10 Kč.
Vanda
  • 
7.2.2004 15:01:57
kdyz nemáte na plínky tak si nepořizujte dítě.
Pája
  • 
5.2.2004 8:40:50
Naprosto s tebou souhlasím. Mluvíš mi z duše. Myslím, že rodiny s malými dětmi by se už konečně měly ozvat. Pořád se kritizuje malá porodnost v republice, ale aby vláda udělala něco pro podporu rodičovství to je ani nenapadne. Když se tak snaží přiblížit západním státům, měli by si naši politici všimnout, že podmínky rodin s malými dětmi jsou tam nesrovnatelné s těmi našimi.
Máťa, syn 7m
  • 
4.2.2004 11:49:51
Jak tak sleduju tu diskuzi o sezdanych a nesezdanych, tak mi neda taky neco nepripsat. My jsme take nesezdani. Trvale bydliste mame kazdy nekde jinde, ale zijeme spolecne. A protoze jsme v rodnem liste ditete uvedeni rodice, na socialce nas berou jako rodinu a pozuji nase spolecne prijmy. Ptala jsem se na davky pro svobodne matky, ne ze bych je vyzadovala, jen mi to nebylo jasne. Bylo mi receno, ze by bud nesmel byt uveden otec v rodnem liste, nebo bych musela mit od soudu priklepnute davky od otce. A taky by pry k tem svobodnym matkam mely chodit kontroly, jestli opravdu ziji samy.
A jeste poznamku k tem vdovam. Myslim, ze maji narok na duchod ony i deti. To ze si nasly pritele neznamena, ze je bude vsechny zivit.
Hezky den
M.
Vendula (tři děti)
  • 
4.2.2004 10:15:05
Před mateřskou jsem pracovala v účtárně (tenkrát jsme měli účtárnu rozdělenou na finanční, mzdovou a ekonomickou, já byla v té finanční, to jest fakturace, dle podkladů od mzdovky příprava výplat, platby pojistného... "Vyučená" účetní nejsem, ale celkem jsem tam dost pochytila. Při mateřské (mám naštěstí babičku na hlídání) jsem si udělala kurs účetnictví. Byl mi na dvě věci... ani jsem si neškrtla a samozřejmě po těch téměř devíti letech skoro všechno úspěšně zapomněla. Protože jsem si ty děti neprozřetelně pořídila tři (jeden známý se vyjádřil, že tři děti rovná se ekonomická sebevražda), i když jsem s notnou dávkou štěstí sehnala po mateřské relativně slušně placenou práci (ale rovnající se činnosti cvičené opičky, což mne dost deprimuje), manžel taky něco vydělá (ale "na oplátku" ho doma skoro nevidím), stejně je to plácání od výplaty k výplatě, protože ačkoli sice nepotřebujeme pleny (zatím, doufám, že holky budou mít dost rozumu na to, aby je ještě dlouho nepotřebovaly...), je spousta jiných věcí, které jsou docela nutné k fungování dvou náctiletých slečen a jednoho devítiletého prcka. Plus pravidelné platby, plus splátky stavebního spoření, za které jsme si po dvanácti letech manželství dali dohromady své vlastní bydlení... Takže přivýdělek by se hodil, jenže jaksi nenarazila jsem na žádnou šanci své vědomosti "prodat". Nechci se vytahovat, ale nějaké nabídnout můžu. Abych se aspoň udržela v kondici a něco nového se přiučila, dělám přes internet dobrovolnickou práci. Takže mi připadá návrh "neomezeného přivýdělku" k mateřské dost alibistický, protože hodně málo maminek má šanci tuto možnost využít... A ještě když při tom nemůže dát dítko do jeslí či do školky... Pokud opravdu nejsou účetní, překladatelky, učitelky (možnost doučování), grafičky, návrhářky... Kolik takových je? A kolik seriózních nabídek se pro ně najde? Ano, můžou si udělat třeba kurs na kosmetičku, masérku...Jenže pokud stát začne tou svou slavnou reformou házet klacky pod nohy drobným živnostníkům - bude to mít vůbec cenu? Politika, politici, potažmo ta slavná REFORMA mi přijde jako něco odporného, nesravedlivého, demotivujícího... Budou volby - koho bych měla volit? Nenapadá mne absolutně nikdo, komu bych chtěla dát svůj hlas, protože všichni mne zklamali na celé čáře. Komu byste dali svůj hlas, abyste měli jistotu, že nezklame? Že vymete podvodníky, šedou ekonomiku, nešvary, koryta... a začne něco dělat pro "běžného občana"?
Už bych nemohla házet (nebo klást) použité plenky před sídla vlády či Parlamentu... Ale stejně bych se s chutí nějaké pořádné protestní akce zúčastnila - sakra nejsem přece vůl, abych se sebou nechala donekonečna takhle zametat? Do zvýšené sazby DPH se přesune spousta věcí, které budou mít dopad na všechny, ať mají děti s plenkami či děti plenkám odrostlé. Přijde mi to všechno jako spirála, po které se svezou všichni, kteří nemají žaludek na to, aby tunelovali, kradli či jinak se obohacovali na úkor bližního svého.
 Příspěvky 110 z 217 [Dalších 207 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.