| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Cizí jazyky v mateřské škole

 Příspěvky 110 z 30 [Dalších 20 >>]
19.1.2009 19:05:43
Fořtko, na mě ten dotaz asi nebyl, ale o dr. Seussovi zjištíš hodně na
www.seussville.com
Fořtka
  • 
19.1.2009 18:55:53
Pravě mne zaujala Vaše info o učebnicích od Dr Seusse. Prosim o zaslani seznamu. Děkuji

majnero@seznam.cz
9.4.2007 22:13:47
Slyšela jsem, že výuka cizí řeči u dětí v předškolním věku vychází z porozumění významu jazyka ještě před tím, než jsou schopné samostatného projevu,tím že reagují na určitý podnět vyslovený v cizím jazyce, aniž by měly samy jakékoliv sdělení formulovat. Jakou máte zkušenost s výukou angličtiny ve Vaší školce? Slyšela jsem o Wattsenglish (http://www.wattsenglish.com/) a chtěla bych se zeptat, co si o ní myslíte.
9.4.2007 22:12:43
Slyšela jsem, že výuka cizí řeči u dětí v předškolním věku vychází z porozumění významu jazyka ještě před tím, než jsou schopné samostatného projevu,tím že reagují na určitý podnět vyslovený v cizím jazyce, aniž by měly samy jakékoliv sdělení formulovat. Jakou máte zkušenost s výukou angličtiny ve Vaší školce? Slyšela jsem o Wattsenglish
(http://www.wattsenglish.com/) a chtěla bych se zeptat, co si o ní myslíte.
Mirka Čechová,uč.1.tř,3 děti
  • 
26.12.2005 21:16:06
Nevím,zda se přesně trefím do této diskuse,ale budu se snažit.Začala jsem letos učit v 1. třídě na venkovské škole,kde se výuka cizích jazyků začíná až ve4.třídě,což je podle mého soudu pozdě. Sama jsem vystudovala obor NŠ-NJ a měla jsem možnost vidět výuku na PF v ČB,jíž jsem byla nadšená a také jsem se hned po nástupu na 1. místo snažila uplatňovat nové metodické postupy, které byly založené hlavně na hrách, konkrétních situacích a na dobré motivaci k výuce.Nyní jsem matkou 3 dětí,ale zkušenosti s jejich výukou nemám, protože jsou brzo po sobě a z časových důvodů to prostě nešlo začít, tedy s výukou.Rodičům svých žáků jsem letos nabídla kroužek NJ.Předem jsem byla varována,že nebude zájem,ale jaké bylo mé překvapení,když se mi sešlo 24 přihlášek.Mám 2 skupiny a vyučování se snažíme dělat zábavnou formou.Hodně se snažíme mluvit a místo psaní používáme omalovánky,které vyrábím na kopírce.Snažím se,aby se to líbilo nejen mně,ale i dětem.Doufám,že to tak je a že se němčina stane jejich přítelem a ne naopak. Všechny zdraví Mirka
martina
  • 
23.11.2005 11:38:08
Ahoj Leni. Našla jsem na těchto stránkách http://www.music42.cz/meky.php všechny CD od Žbirky.
  • 
21.7.2005 21:06:30
Ahojky,

zkus to na: www.kindergarten-prag.cz. Je to nove a urcite je to presne to, co hledas.

Mej se krasne, M.M.
marketa
  • 
11.7.2005 22:39:55
ahoj, nevim, jestli pomuzu, ale kamaradka ma nemecky mluvici holcicku - po prazdninach jde do skolky. Puvodne mela jit do nejake nemecke skolky do Jinonic, ale logisticky to nebylo zvladnutelne - ted rikala neco o cesko/nemecke skolce (takze ne ciste nemecke - nevim, kterou hledas)na Vinohradech. Nevim presne nazev, ale kdyz zapatras na netu na cesko-nemeckou skolku v Praze, snad na neco narazis. Kdyby ne, kamoska se vrati z dovolene za tyden, tak se ji muzu vice vyptat:) tak hodne stesti pri hledani!
mamka dvojjazycneho ditete
  • 
11.7.2005 22:26:54
ahojte vsechny!
snazim se najit clanky a informace o dvojjazycne vychove (cestina + cizi jazyk) - vsude je plno anglickych skolek a zkusenosti, ale je tu take nekdo s nemeckym manzelem a nemeckym malym ditkem? Muzete mi dat tip, kde jsou v Praze nejake kluby pro nemecky mluvici deti, skolky apod.? Dekuju mockrat!
10.2.2005 15:43:46
Mily Petre,

nejsem sice odbornik, ale vzhledem k tomu, ze muj manzel je cizinec a jeste ke vsemu bilingvni, tak jsem toho o teto problematice precetla dost. Vsichni odbornici se shoduji v tom, ze jeden rodic=jeden jazyk. Pokud ovsem trvate na tom, aby se vase mimi naucilo i AJ, doporucila bych vam, abyste si s manzelkou rozedlili ulohy - jeden na dite bude mluvit anglicky, druhy cesky. Ja sama si nedokazu predstavit na dite mluvit jinym jazykem, nez materskym. Duvod? Emocionalni a prakticky. Ten prakticky spociva v tom, co ty pises - ze se bojis, aby dite nepochytilo spatny prizvuk a pripadne chyby v gramatice. Dva ruzne jazyky od toho sameho rodice dite matou. Mluvim ovsem o tom, jak mluvite s ditetem. Jak mluvite spolu s manzelkou, to uz je jina vec. Je mnoho rodin, kde rodice na dite mluvi kazdy svym jazykem a spolu mluvi jinak; nekteri jeste k tomu treba ziji v zemi, kde se mluvi uplne jinak;o) U nas je to nasledovne: ja mluvim na malou jen cesky, manzel jen baskicky (severni Spanelsko; jeho druha materstina je spanelstina). Spolu se bavime anglicky. Zatim je to docela jednoduche, protoze dcera (17 mesicu) si z obou jazyku vybira to, co je pro ni snaze vyslovitelne. Pochytava i nektere anglicke vyrazy, bohuzel s akcentem (manzel ma americky, protoze tam vyrustal, ja holandsky, protoze jsem tam pracovala), ale AJ nikdy nebude jeji matersky jazyk, tak si s tim moc hlavu nelameme. Horsi bude, az ji budeme muset ucit ceskou a baskickou gramatiku (obtiznosti je to srovnatelne);o)))
Ve vasem pripade bych tedy doporucovala bud tedy rozdelit se s manzelkou o to, kdo bude na mimi mluvit jakou reci; nebo pokud mate obavy z toho akcentu a gramatiky, tak bych to nechala na pozdeji. Existuji dnes uz i skolky, kde maji AJ lektory.

Lucie
 Příspěvky 110 z 30 [Dalších 20 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.