| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Na co se mne nikdo neptal...

 Příspěvky 110 z 253 [Dalších 243 >>]
  • 
26.12.2004 15:32:06
Mila Anno,

nemuzu si pomoci, ale take Vam a Lukasovi a jim podobnym musim neco odpovedet, ackoliv bych se sama asi pro porod doma nerozhodla.
Ja jsem se totiz narodila v nemocnici "klasickym" zpusobem a moje mama prosla vsim tim, co se tu uz nekolikrat popisovalo vcetne hrubeho zachazeni. Ale presto, ze jsem se narodila pod "odbornym" dohledem, jsem malem na hypoxii take zemrela, protoze porodnice byla precpana a lekari pendlovali mezi nekolika rodickami. Nejdriv mame rekli, ze uz to bude, at tlaci, potom se nekde vedle neco prihodilo, lekarka odbehla a rekla ji, at zase netlaci. Nez pribehla zpatky, nebylo slyset ozvy. Ackoliv nejsem nijak postizena, muzu za to nejspis dekovat jen svemu tuhemu korinku a ne zadne "odborne" peci. Bez takoveto pece by nejspis totiz zadna komplikace ani nenastala.

Jeste perlicku na zaver: Matce me okamzite odebrali a zacali na me napravovat skody, aniz by ji cokoli rekli o mem zivote ci smrti 3 dny!!! Nakonec se odvazila zeptat primare, a to uz byla na pokraji nervoveho zhrouceni, a ten sve podrizene za to radne serval, ale bylo uz pozde, protoze jsem se od ni z prsu uz nikdy pit nenaucila.

To jen tak naokraj k te odborne peci...

Jeste mi Anno prosim reknete, jestli si uprimne myslite, ze takovato situace na porodnim sale nemuze nastat i dnes? Ale to ty miminka uz nemusi mit takova stesti jako ja....
Sylva
  • 
31.5.2004 20:41:30
Ufffff...tak kdybych tušila, co všechno nastane, když napíšu o svém porodu, možná bych o něm nepsala...
Myslím, že je poněkud od tématu vést diskuze, zda je "lepší" porod doma nebo v porodnici. Jestli je zodpovědnější matka, která porodí v nemocnici, jestli jsou matky, rodící doma, hazardérky či nikoliv. Mně je úplně fuk, kde kdo porodí. Vadí mi jediné - naprostá nemožnost volby. Vzhledem k tomu, jak dopadl náš jediný porodní dům, aniž stihnul začít fungovat, se můžeme rozhodnout - buď porodíme v porodnici nebo v porodnici. Teda oficiální možnosti mám na mysli, samozřejmě. Porod doma probíhá jaksi v ilegalitě, což se mi nezdá správné. Proto jsem psala, že to je něco naprosto normálního a přirozeného, ač na to nejsme zatím ještě zvyklí.

Argument s utrženou hlavičkou jsem použila kdysi taky. Bylo to už v naprostém zoufalství, kdy jsem se (marně) snažila vysvětlit, že každá žena má právo se rozhodnout, kde a jak porodí a odpůrci tvrdili, že je třeba mě zavřít (fakt logický argument). Prostě jsem nedokázala jinak vysvětlit, že ani ta porodnice není tak naprosto bezpečná. Ale o tom to fakt není - opravdu je to jen a jen o možnosti volby. Kéž by odpůrci domácích porodů konečně pochopili, že jsme dospělí lidé, kteří se rozhodli a za své rozhodnutí nesli zodpovědnost, přestali naše rozhodnutí kritizovat, kéž by jim taky bylo naprosto fuk, kde kdo porodí. Kéž by respektovali, že ne každému vyhovuje jediná možnost. Bývalo by bylo skvělé, kdyby tahle diskuze nebyla osočování, nadávky a urážky, ale např. diskuze na téma "jak to udělat, aby u nás existovaly porodní domy a aby nebyl problém sehnat PA, která ochotně přijde k porodu doma". Bez toho, aniž bychom hodnotili, co je lepší a co horší. Ono totiž to, co je dobré pro jednoho, nemusí být nutně dobré i pro druhého...fakt nevím, proč bych měla jít do porodnice, když někomu se tam líbilo - a taky nechci, aby se povinně rodilo doma, když mně to vyhovovalo.

Ach jo, ta tolerance...
Majka
  • 
30.5.2004 22:47:37
Ale v clanku, na ktery odkazuje Milada, je psano, ze rodina trestni oznameni podala. Tak jak to tedy je?
30.5.2004 0:43:28
Lenka


Re: Re: Tragédie v Olomouci
(3.1.2004 18:08:37)
Taky bych chtěla přidat komentář k této události.Bydlím ve vedlejším městě a protože mám stále kontakty na zdravotní sestry tak vím tohle.
Maminka romské národnosti nedodržovala kontroly lékařem určené .Do porodnice dorazila v den vypočteného termínu porodu s tím ,že jí není dobře.Udala snad něco v tom smyslu,že dítě se už tři dny nehýbá.Lékaři jí ošetřili a zjistili,že dítě je mrtvé.Takže k té tragédii s nešťastně podaným "utrhly hlavu" mohla začít.Rodina ze "zvláštních" důvodů nepodala podnět k trestnímu stíhání.Asi tušili,proč to nedělat.
Mimochodem k utržení hlavičky by u zdravého žijícího dítěte nikdy nedošlo.Je tam přeci jenom hodně kostí svalů,vazů,cév a ty to nepustí.U mrtvého snad může dojít k poškození kůže. A došlo -li by opravdu k oddělení hlavy od těla,tak by to muselo být delší dobu v rozkladu,ale to by zas měla maminka značné zdravotní problémy.
Tak tohle píšu ,aby se už konečně Olomouc trochu od těch nepravd očistila.

Tohle jsem našla v diskusi Kde rodit
Milada.
29.5.2004 23:48:11
Majko,

dovoluji si upozornit na tento článek: http://www.novinky.cz/03/27/81.html

Milada
Majka
  • 
29.5.2004 23:19:13
A vy ji znate osobne? Ja to znam jen z novin, a tam prvni zprava byla, ze to byla rizikova pacientka a ze byla hospitalizovana uz pred porodem. Dale rodina podala zalobu. Vy si myslite, ze by ji podavala, kdyby vse bylo tak jasne, jak se ntady snazite tvrdit?
Jarka
  • 
29.5.2004 20:23:46
Vážená Majko,máte asi informace z medii,že?!!!!!!!!!!!!!!!Ta chudinka matka nechodila do těhu poradny a už několik dnu než přišla do porodnice necítila pohyby(sama to přiznala).DITE UZ BYLO MRTVE PRED PORODEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!Přišla do porodnice až v den termínu porodu!!!!Laskavě se nenavážejte do porodníka který za nic nemohl.Ten z toho bude mít doživotní trauma i když chyba nebyla na jeho straně.A nevěřte všemu,co dávají ve Zprávách v televizi
Majka
  • 
29.5.2004 19:47:50
Tak to si tedy mela stesti. V Olomouci pri podobnem sprajcnuti porodnik diteti utrhl hlavicku.
Jíťa, dva kluci
  • 
28.5.2004 20:36:16
Ahoj,
chtěla bych se s Vámi podělit o příhodu, kterou jsem zažila při porodu svého druhého dítěte. Chlapec se narodil - připomínám, že v porodnici ve 39 týdnu a nic, téměř do konce porodu nenaznačovalo, že by mělo jít o porod nějak komplikovaný. Během vypuzovací fáze došlo ovšem k tomu, že dítě nechtělo ani dopředu ani nazpět, na břiše mi ležely dvě porodní asistentky, u nohou zkušený porodník - lékař, který se o mě staral po celou dobu těhotenství. Nikdo nevěděl, co se děje. Nezapomenu na pocit,kdy jsem stoprocentně věděla, že to nejsem schopna zvládnout a o to hůře, že už je mi to úplně jedno. Ztrácela jsem vědomí. V tom jsem uslyšela jasné křupnutí a najednou se dostavil pocit úlevy s tím, jak dítě vyklouzlo na svět. Lékaři nezbylo, než ruku , kterou si chlapeček zapříčil v porodních cestách zlomit. Tu okamžitou péči, kterou mu lékaři poskytli při kříšení a následné fixaci zlomené paže by mu nikdo, pokud by se narodil jinde než v nemocničním zařízení bohužel nestihl poskytnout. Situace byla tak vážná, že bychom skutečně bez odborné pomoci nepřežili. Sama nemám nemocnice ráda, ale skutečné docenění jejich činnosti přišlo právě s touto zkušeností. Pokud je vše jak má, nikdy bych nebyla proti, aby maminky s miminky odcházely z porodnic druhý den, ale porod, právě vzhledem k takovým případům, jako byl ten náš bych bych raději všem maminkám, i těm nejzdravějším s nejčipernějšími broučínky v bříškách doporučila v nemocnici. Vždyť nikdy nevíme, co si právě ten náš mrňousek při cestě na svět vymyslí.
Martina+F+H+L
24.5.2004 0:21:29
Chci poděkovat, za informace a zkušenosti z porodu doma. Dneska už vím, že porodnice pro mne není. Jednou jsem si to vyzkoušela a nehodlám tuto zkušenost absolvovat podruhé. Druhé dítě, pokud všechno půjde dobře, porodím doma.
 Příspěvky 110 z 253 [Dalších 243 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.