| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Co jsou astma a alergie...

 Příspěvky 15 z 5 
3.12.2003 19:25:03
Myvalko,

neni to prehnane. Mela jsem ve tride alergickou holcicku, ktera kdyz UCITILA buraky, tak se zacala dusit. Neustale u sebe mela epipen, protoze spolknuti jednoho burskeho orisku u ni znamenalo zachvat a ohrozeni zivota. A zrovna vcera jsme meli ve skole kluka, ktery se osypal po nahodnem kontaktu s burakovym maslem. Takze skola ma pravdu v "peanut free policy"
Ja vim, zni to prehnane a nejhorsi je, ze buraky jsou snad ve vsem a je to desne slozite vymyslet, co vlastne balit do skoly za jidlo.
  • 
3.12.2003 18:21:45
zajimalo by mne jak nebezpecne muzou byt alergikum burske orisky? Jako je nebezpecne se jenom dotknout nekoho kdo jedl burske orisky? nebo kdyz se ten alergik dotkne neceho ceho se predtim dotklo dite ktere jedno cokoladu s burakama? Na skole kam chodi moji synove je zakaz nosit cokoladu s burakama do skoly, jaekokoli produkty s burakovym maslem..pripada mi to prehnane.....nebo neni????
Julie
  • 
29.11.2003 22:14:10
Ja jsem taky pro revizi konzervativniho postoje - odstranit alergizujici podnet z alergikova okoli. Sama jsem alergicky astmatik, uz v detstvi mi zjistili alergii na spoustu klasickych alergenu (hlavne pyl, ale i prach, plisne, zvirata atd.).

Moji rodice, na radu lekaru, udelali vsechno pro to, abych s nimi neprisla do kontaktu - nemeli jsme zvire, neustale se vysavalo, cistilo, vymenili jsme luzkoviny, na jare jsem temer nevychazela ven atd.

A vysledek? Nejde proste, aby clovek zil v izolovanem, dokonalem prostredi. Stejne jsme nekdy jeli k babicce, nebo k nekomu na navstevu. A reakce organismu potom byla, aspon podle meho soudu, o mnoho silnejsi. A myslite, ze by se tedy clovek mel pro to vzdat setkani treba s babickou? Jake vedlejsi psychicke dusledky pak tohle onemocneni vyvolava? Uz male dite to uci, aby na sebe neustale davalo pozor, stranilo se vsemoznych aktivit s kolektivem, az z nej vyroste maly hypochondr (viz i ja).

Ted mame psa (velkeho) dokonce v panelakovem byte. Prvni asi dva tydny az mesic souziti bylo pro me docela krusnych. Neustala ryma, dychaci obtize. Ale pak si proste na to ten organismus zvyknul, a obtize pozoruju jen, kdyz jsem treba delsi dobu mimo domov. Ale uz zdaleka ne v takove intenzite.
To same s uklidem - rozhodne to nijak neprehanim. Na jare proste rymu mam vzdycky, s tim pocitam, ale stejne mi prijde, ze od te doby, co chodim normalne ven a nevetram pres prosteradlo, uz ta ryma zdaleka neni tak silna.

Samozrejme, nedoporucuji, vsem hned bezhlave se vrhat do kontaktu s danym alergenem (ani ja nejdu v kvetnu primo na prochazku rozkvetlou loukou). Zalezi urcite taky na intenzite onemocneni (zejmena u toho astmatu). Rozhodne to taky nevztahuju na potravinove alergie, s kterymi osobni zkusenost nemam, ale jejiz projevy mohou byt, aspon myslim, mnohem nebezpecnejsi v porovnani s inhalacnimi. Nicmene chci jen dat k zamysleni, ze nic by se nemelo prehanet. A nekteri lekari uz taky s timto pristupem k alergiim pozvolna zacinaji souhlasit.
Radana,2 kluci
  • 
27.11.2003 11:20:40
Jo taky jsem četla ,že děti z venkova,vychovávané od narození v prostředí jehož přirozenou součástí jsou domácí zvířata jsou na tom s alergiemi podstatně lépe,nežli městské děti ,kterým se teprve "až z toho mají rozum" kupuje nějaké to zviřátko.Zajímavé by bylo zjišťovat,zda se na tom podílí i ten faktor venkova(zvířata mimo vlastní byt,kočky a psi rovněž více venku) a města-zvíře v bytě,pobyt venku omezený.

iva
  • 
27.11.2003 9:59:03
Kočičími alergeny proti astmatu


MNICHOV - Časné a intenzivní vystavení dítěte kočičím alergenům jej může ochránit před rozvojem průduškového astmatu. Vyplývá to z výzkumu, jehož výsledky uveřejnili vědci v říjnovém čísle časopisu Allergy.
Jak uvedl zdravotnický server Doktorka.cz, výzkum provedl doktor Rudiger von Kries se svými kolegy z Institutu pro sociální pediatrii v německém Mnichově. Některé jiné studie však tuto teorii popírají a tvrdí opak. Vědci se domnívají, že tento rozpor je dán především intenzitou a načasováním expozice dítěte. Do výzkumu bylo zahrnuto celkem 8216 dětí ve věku pět až sedm let, které žijí na venkově v Bavorsku. Děti, které žily v domácnosti se zvířaty, vědci rozdělili do tří skupin. V první skupině byly děti, které byly vystaveny kočičím alergenům pouze v prvním roce života. Do druhé patřily děti, které s kočkami v domácnosti žijí celý svůj dosavadní život a v poslední skupině byly děti, které kočku sice vlastní, ale nežila s nimi v domácnosti v prvním roce života.
Výzkumníci zjistili, že děti, které byly nepřetržitě od narození vystaveny kočičímu alergenu a kočky měly přístup do jejich ložnic, měly až o 67 procent menší riziko onemocnění astmatem a o 45 procent nižší riziko senné rýmy. Vědci se domnívají, že nejdůležitější ochranný vliv má expozice dítěte kočičím alergenům v prvním roce života.
http://lidovky.centrum.cz/clanek.phtml?id=218620
 Příspěvky 15 z 5 

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.