| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Adopce – díl 4. Dětský domov

 Příspěvky 16 z 6 
1.1.2004 19:07:38
Jarko, a nemohla bys sem nějakou napsat?
jarka
  • 
28.12.2003 17:01:22

Na první dojem NIKDY nedejte,SNAŽTE SE PŘIJÍT NEČEKANĚ.Děti nemusí vědět důvod.Vše je jinak,než se prezentuje.Mám bohužel více smutných zkušeností.
2.12.2003 16:16:39
Prima, moc držím palce, aby se to podařilo. A kdybyste někdy snad nabyli dojem, že by to nemusela nutně být adopce a uvažovali třeba o pěstounství tak věz, že to má také něco "do sebe" a nebojte se do toho jít. Ať tak, či onak, hlavně že vůbec máte chuť se o to své kouzlo domova s někým dalším podělit, i díky Vám bude na světě zase o jednu (nebo dvě...) osamocené dušičky míň. A to je moc fajn pocit. Tak dej vědět, jak se to vyvíjí.

Mecháček.
29.11.2003 8:43:55
Mecháčku
My budeme mít mrně pravděpodobně z kojeňáku, ale tam se pojedem s manželem podívat v rámci rodičovské přípravy. Tahle návštěva byla jen kvůli našim dětem, který na to v mezích jejich chápání chceme připravit. DD místo kojeňáku jsme zvolili jen proto, že ho máme tak pěkně po ruce a nemusela jsem děti někam vláčet autem.
Jinak ano - jde o adopci - zatim se necítíme na komplikace ze strany rodičů. Nevim, jestli si to ještě rozmyslíme, ale zatim je to takhle.
28.11.2003 14:23:24
Milá Jano, je moc potěšující číst takové zprávy "z terénu", já mám zkušenost, že opravdu je pro další spolupráci velmi důležitý první dojem a to oboustranně. Mám tím na mysli, že když se podaří navázat komunikaci s výchovným personálem DD, tak je to určitě velmi výrazný krok k tomu, aby se celá ta nesmírně složitá "operace" nakonec vydařila. Tak myslím, že jste na dobré cestě - a jen poznámka k tomu okukování dětí, podle mých zkušeností je na dětech patrná nervozita (která se může projevit i velmi nečekaně...) pouze do okamžiku, kdy se vyjasní, kdo je objektem zájmu, pak už je to v pohodě. Tak Ti přeji moc a moc štěstí, aby to vyšlo a našli jste toho svého nového člena rodiny co nejdříve. Jen mi není jasné, že se zde mluví o adopci a zároveň o starších dětech - těch vhodných (právně) je totiž zoufale málo. Ale nechci nic malovat na zeď, určitě jste si tu situaci zjišťovali sami a víte, do čeho jdete, ať se Vám to vydaří.

Mecháček
Lujza, syn19, dvojicky EaM
25.11.2003 22:35:54
Jani, pani riaditelka DD nasu navstevu prelozila z 25.11. na 2.12., ale opat si mam ten termin v pondelok potvrdit. Tak snad to opat nezrusi...Inak dik za podelenie sa so skusenostami, je to pre nas velmi dolezite. Drzme si palce :-)
 Příspěvky 16 z 6 

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.