| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Babičko, víš to, že budeme mít holčičku?

 Příspěvky 110 z 13 [Dalších 3 >>]
Alena,tříletý Kristián
  • 
24.11.2003 0:18:36
Ahoj,
chápu, že je to těžké, jít proti všem, ale rozhodně nesouhlasím s tím, předem odepsat dítě kvůli barvě jeho pleti.Prarodiče mají jistě důležitou roli, ale ne za každou cenu, a také si myslím, že to nebyl dobrý příklad pro Vaše děti : adoptovat ano,ale cikánka ne...
Má sestřenice adoptovala dvě romské holčičky, bylo to jistě těžší než adoptovat "bílé" dítě, ale o to víc se jí to vrací - jsou totiž úžasné. Já se k tomu chystám, až náš chlapeček povyroste, a rodiče na to připravuji už léta, a znají mě natolik, že si budou muset vybrat, kde mají prioroty.
Přeji hodně úspěchů a díky za to, že i přesto, že jste si vymezily podmínky, uděláte jednoho prcka šťastným, většina lidí se na to nikdy nezmůže.
Mana.
21.11.2003 20:46:41
Tak to jsem presne myslela :). Urcite neco noveho napis, to nevadi, ze je to horor, aspon to bude zajimavy :)) Uz se tesim na pocteni.
21.11.2003 12:05:46
Já jsem to teda pochopila, že ti rodiče nejdřív mlčeli, ale prostě to neustáli a matka nakonec vybuchla. Dík za odpověď.
21.11.2003 12:04:05
Možná to je právě důvod pro.
21.11.2003 7:30:12
Jano já jsem měla na mysli článek, který tu byl před časem, bohužel si nepamatuju autorku, kde byla matka na svou dceru (která adoptovala chlapečka myslím z Asie) orpavdu zlá.
Bara
  • 
20.11.2003 20:39:17
Jestli myslíš příspěvky o Conanovi, tak to jsem já. Nic jiného jsem "neplodila":o)
Ráda bych něco napsala, ale on by to byl už pomalu horor - a to by určitě patřilo na jiný server:o(
Bára
Mana.
20.11.2003 20:21:03
Baro,
nevim jestli jsi to ty, ktera tu kdysi psala prispevky o adoptovane Martince, ale moc se mi libily, rada jsem je cetla, i kdyz o adopci nepremyslim. Nechces zase neco napsat?
Bara
  • 
20.11.2003 17:50:45
Maceško,
závidím. My jsme - vzhledem k výkyvům ve vztazích s našimi rodiči - vše oznámili týden před příchodem Martinky.
Oboje rodiče sice věděli, že máme žádost podanou, ale vzhledem k tomu, že nám paní psycholožka "vyhrožovala", že se pod nás "nepodepíše", tak nevěřili, že je celá "hurá akce" reálná.
A pokud se na to dívám zpět, tak se celý vztah Martinky a prarodičů vyvíjí postupně - tchýně ji úplně snad "akceptovala" až tyto prázdniny.
Ale vše je o komunikaci - a naši rodičové mají problémy s námi komunikovat vůbec, natož o tak závažné věci jako je jejich vnouče:o(
Proto říkám, že závidím:o)
Bára
20.11.2003 16:36:55
Souhlasím plně s Maceškou, souhlas, nebo alespoň tolerance, blízké rodiny (ale třeba i blízkých přátel) je opravdu moc důležitý prvek pro úspěšný vstup do řad pěstounů. Jsem přesvědčen, že pokud existuje vzájemný soulad a porozumnění mezi "mladými" a rodiči v záležitostech běžného soužití, pak by měl tento vztah "ustát" i takovouto velkou změnu bez nějakých extempore. Koneckonců - je to přeci jen záležitost hlavně těch dvou (tří, čtyř...), kteří se pro to rozhodli a nesouhlasit s tím rodiče mohou asi tak stejně, jako kdysi předtím s volbou partnera či partnerky ze strany jejich dcery/syna. Pokud rodiče mají víru v rozum a schopnosti svých dětí (a to by měli mít...), pak by jim neměli v těchto věcech klást překážky a měli by se snažit nové situaci co možná nejlépe přizpůsobit. Ty nešťastné děti přeci za nic nemohou, svou situaci si (až na výjimky) nijak nezapříčinili a mají právo na svou šanci. Každý ho má. Ze skušenosti mohu uvést, že např. moji rodiče náš nový "přírůstek" akceptovali bez jakýchkoliv připomínek, nebo snad dotazů ("On si stejně si vždycky dělal vše po svém...") a od prvního okamžiku ho prostě zařadili mezi vnoučata, jako by tam byl odjakživa. U rodičů ženy byla znát počáteční nejistota a velká spousta nevyslovených otázek, přičemž důvod byl vlastně stejný - svou jedinou dceru dali kdysi mně a dál je to již stejné ("Oni si stejně si vždycky dělají vše po svém..."). A bylo to. Tak jsme všude přidali židli ke stolu a od toho okamžiku už nikdo nikdy ten stav nezpochybnil, prostě jsme "jen" větší rodina. Jsme moc rádi, že projevili všichni kolem nás dostatek porozumnění a tolerance a snažíme se jim to všem oplácet stejnou měrou, vždyť bez toho bychom nikdo nedokázali nic.

Mecháček
20.11.2003 15:08:40
Vzhledem k tomu, že tenhle rozpor s prarodičema bude asi docela častej, mě napadá, že možná zaměstnankyně dětskýho domova (z minulýho dílu) opravdu věděla proč vám říká, že děti u nich "jsou různého etnika".

Nějak si nedokážu představit tu situaci "když se s nimi nedá mluvit vůbec a už předem vás odsuzují" jak tu zmínila Heli - jak by to asi probíhalo?
 Příspěvky 110 z 13 [Dalších 3 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.