| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Kdo živí zombíky?

 Příspěvky 110 z 155 [Dalších 145 >>]
Katka ***, děti
  • 
6.4.2005 11:31:23
Michal David je nejlepší ať si kdo říká. JE PROSTĚ JEDNIČKA A NIKDO TO NEUMÍ PŘIZNAT!!!!!!!!!!
  • 
11.4.2004 17:38:48
ahoj,žiji v knížectví liechtenstein a čtu české noviny a poslouchám české rádio.musím ti dát za pravdu,zvedá se mi žaludek a znechucuje mě to zajet do čech.minulý rok jsme tam byli a všude byly bilbordy s helenou.můj partner nechápal.neckář,zagorová,bartočová a macálková,štajdl-to vše je jako už jednou přežvýkané jídlo a i když mám dvě dcery-žádná podobného interpreta doma nemá.jsem z toho fakt vykulená.
21.2.2004 18:22:09
Mhm, dejme tomu, že hudební kvalita je sporná - třeba jsou to dobré popové písničky a já to jako konzument jiných žánrů neocením... ale už pro ty slabomyslné texty to nerada poslouchám byť jen při návštěvě v supermarketu. :o) Podle mého názoru tvoří písnička a text jeden celek a když je jedno (či druhé, ev. obojí) podprůměrné, snižuje to kvalitu celku... nebo ne? :o)
  • 
21.2.2004 17:04:32
jestli tento článek není jen špatně baleným pokusem vylít si vztek na lidi, kteří prostě napsali tak dobré písničky (bez ohledu na kvalitu textu), že jsou chytlavé ještě dnes. Osobně si půjčím CD Michala Davida Největší hity z knihovny a už se těším na písničky, které si zpívám od dětství (tj. melodie) a které si prostě na nic nehrají, je to "jen" diskotéková hudba, která těšila a těší lidi. A domnívám se, že Davidovy skladby jsou vážně dobré a kdyby se narodil např. v Anglii, tak byl ve své době světový pan skladatel. Chápu, že někomu se hodí vylít si laciným způsobem vztek na "zombies", ale to je prostě trh - kdyby ty písničky byly opravdu tak špatné, nikdo by je nechtěl - viz tucty porevolučních hvězdiček a kapeliček, které zazářily jen proto, aby vydělávaly co nejdéle to půjde, ale rychle pohasly a už NIKDY je nikdo na světlo nevytáhne, protože skutečný hit neměly. Oceňuju lidi jako Michal Davia nebo Karel Gott, že jsou to skuteční profíci, kteří prostě umějí svou práci. A proto se prosadí kdykoliv a kdekoliv.
mana
  • 
26.11.2003 15:34:10
Ahoj ...,

to, co tady popisujes, je presny styl zivota a prace podle soudruha gynekologa Michaela Halasky, prednosty na Bulovce. Proto se devcata teto nemocnici nebo aspon gynde velkym obloukem zdaleka vyhnete. Moji poklonu ma Misa2.
Mam-li to vzit zesiroka, tak doktori si delaji pakarny sami navzajem. Mladi maji smesne platy, aby museli lizat paty starym konousum jako jsou Halaska a Martan. Brzy se od nich tak nauci, , jak si vybirat pacientky do postele, jak z nich vymahat uplatky a pak jeste z nich delat psychouse.
Jakto, ze Halaskovi dali funkci, kdyz ani neumi lidsky jednat, natoz se lidsky chovat a nezjistne pomahat ?
V normalne fungujici zemi by byl na dlazbe.
24.11.2003 18:33:53
No mas asi pravdu v tom, ze ziju v tehle dobe jen napul, tj. nektere veci si proste neuvedomim, ze jsou lekari, kteri zacinaji a maji minimalni plat a ze presto se zatatymi zuby zustavaji, aby az preklenou urcite obdobi, dosahli slusneho platu i postaveni. Muj hematolog patri k nim, nebo je tesne za timto obdobim, ale prekonal se mnou vsechny krize at fyzicke tak psychicke a vzdycky jsem mela pocit ze mu na mne i ostatnich pacientech zelazi. A tak verim, ze maldi lekari nesbehnou predevsim proto, ze jsou predevsim lekari, a ze je nelakaji penize ani postaveni, ale moznost nemocnym pomahat. Ale jak pise Anna, " vyteckovany" dopisovatel:-)) nevypada, ze by do tehle sorty lekaru patril. O nizkem platu ve zdravotnictvi neco vim, totiz za totality jsem delala5 let ve zdravotnictvi( mezi gymnaziem a VS) puvodne pres 3 roky sanitarku, a mela jsem plat, ktery byl i na tehdejsi dobu velmi nizky. Ale s pacienty jsem pracovala rada a i kdybych vedela, ze v 34 onemocnim a bude mi vymeren duchod mimo jine i z tohoto obdobi, delala bych to stejne. Moje kamaradka( pomerne dobre situovana podnikatelka) si bere tydne nekolik hodin sluzby v Letovicich v Lecebne dlouhodobe nemocnych, jako dobrovolnice ( pokud vim dela sanitarku=vynaseni mys, umyvani pacientu)a poklada tuto praci za rovnocennou, ne-li cenejsi nez jeji prace podnikatelky, ale tezko by se ji uzivila. No proste nekdo poklada za nutne pomahat a je smutne, ze to prave lekar(?)nechape. Priznam se, ze mi Anna nasadila brouka do hlavy, mluvil a jednal by lekar tak jako "..." ?
Anna
  • 
23.11.2003 17:24:15
Monty, nerozčiluj se, náš vytečkovaný přítel asi vůbec není doktor, i když i takoví doktoři se najdou, moc pravděpodobné to není. Jeho vědomosti o medicíně pramení z Chicago Hope, o kterém píše. Prostě se doslal na naše stranky a chce se jen vyzuřit, tady je to totiž poměrně slušné, jinde by ho už davno napomenuli, aby přestal prudit a začal dělat něco užitečného. Moc toho asi nebude, co by uměl a za co by se dalo slušně platit a proto nadává. Pochopitelně, že vubec nechape, co to lékařská etika je. Jeho zmínky o totalitním režimu by byly zajímavé, zvlášť od někoho koho by pravděpodobně tehdejší režim nechal studovat. Ale skutečně pochybuji, že je doktor, navíc se bojí si dat i nějaké jméno, prostě jde o někoho, kdo se chce vyzuřit a komu odpovídat, je holá ztráta času. Prostě mu příští odpověd vytečkuj, udělaš nejlíp.
23.11.2003 16:04:19
Ještě k té etice.
Když si zavolám záchranku k nemocnému a oni odejdou po provedeném výkonu z bytu, aniž by mi řekli půl slova, to je etické?
Myslíte si, že to je normální praxe? Já tedy ne. Šlo o starou paní s cukrovkou a anginou pectoris, po dvou mrtvicích a infarktu, zavolali jsme záchranku, přijela, šla k ní do pokoje a my po půl hodině čekání vedle v místnosti zjistili, že jsou dávno pryč a neřekli ani popel. Stává se to i v zahraničí? Já myslím, že ne.
Nechci nikomu nasazovat psí hlavu, ale je fakt, že jsem se setkala s několika doktory, kteří mi opravdu dokázali, že jsou "odborníci na pravém místě". Teprve po několika podobných, dosti frustrujících zkušenostech, jsem se rozhodla vyhledávat pokud to jen trochu jde soukromé lékaře nebo lékaře, které mi někdo, komu důvěřuji, doporučí.
V akždé profesi jsou skvělí odborníci, ale bohužel i neumětelové. Blbé je, že chyby doktorů mohou stát lidský život.
23.11.2003 15:56:42
To nebyl KAMARÁD, to byl můj ošetřující lékař, který ke mě žádné osobní vazby neměl. Šlo o to - laicky řečeno, už si to taky přesně nepamatuji - že jsem měla dle UTZ volnou tekutinu v děloze a nebylo jasné, zda je to krev nebo voda z prasklé cysty. Ten doktor mi do telefonu řekl, že kdyby to byla krev, mohla jsem do rána umřít a ON by si něco takového nedovoli. Podle JEHO názoru mne měli hospitalizovat; že si to jiný doktor riskl a vyšlo mu to, to byl zase JEHO názor.
Mimochodem, dovolenou jsem měla naposled v roce 2001 a to TÝDEN. Nejsem ani na mateřské, protože si to taky nemůžu finančně dovolit.
Jistě, moje práce je ve srovnání s vaší úplně o ničem, doktor zachraňuje životy lidí a já je jenom bavím. Nicméně, když chci mít peníze, taky se nemůžu válet v Thajsku na pláži a musím být pořád k dispozici, brát každý kšeft, který dostanu, protože odmítnout znamená, že vám taky příště nemusí dát nic. Když se něco stane v tiskárně, taky musím třeba ve dvě ráno vstát z postele a jet tam, protože nedodržení smlouvy znamená penále atd. atd.
Opakuji - samozřejmě je to nesrovnatelné. Ale člověk snad ví, do čeho jde. Pokud se mu jeho práce nelíbí, nemusí ji dělat. Nevím, proč by to měli odnášet pacienti. Kdyby bylo po mém, měli by lékaři platy jako mají v Německu a jinde v EU, zaslouží si je - ale na druhé straně by museli mít i takovou morálku a přístup. Moje kamarádka pracuje v nemocnici v Rakousku už skoro deset let, takže vím, o čem mluvím. Obávám se, že s tím, co předvádí někteří doktoři u nás (špatně placení, ano), by v cizině nejspíš neuspěli.
...
  • 
23.11.2003 15:42:15
ja si zahu na stahtu nechladim, jednoduse jsem odesel a vic me to v podstate ani nezajima

a kdyz vam znamy doktor - kamarad - kategoricky neco rekne a jeste stavi kolegu do spatneho svetla - to je neeticke

dale - nic se vam nestalo a proto jste na 100% v ten den ci vecer hospitalizaci nepotrebovala - objektivne - a tedy ten hulvat na poliklinice se nejspis nemylil -

a vas "znamy" jenom pohladil vase zranene ego a dal vam za pravdu pripadne se vykreslil jako svetovej a nejlepsi - to preci dr.sova nedelal, nebo se mylim?, neni to nahodou charakteristikou dr.cvacha, ktereho mi tady triskate o hlavu?

pracujete v schowbyznisu, jste "propracovana" a musite mit "adekvatni dovolenou" - to ja asi nemusim, protoze prace a nocni sluzby jsou brnkacka

vy muzete mit penize, jezdit do thajska za lacinymi prchavymi okamziky a poucovat me jkak jsem hulvat - o to nemam zajem, chci mit deti a thajsko je jiste pekne ale neni mou prioritou ... a aby jme se nemuseli bidou krcit a aby me deti nemeli horske kolo nebo ... to je jedno ... a v cechach to mozne neni, ti co penize maji, ti je meli i predtim a jsou jednoduse "prirozene bohati"

ja penize mit nemuzu, byt jste taky mohli vsichni byt pilni (chytri ne, v tom mam vyhodu a myslete si co chcete) ... taky jste mohli zadara studovat - tak procpak ty komunisticke zvasty?
 Příspěvky 110 z 155 [Dalších 145 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.