| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Historie je mi ukradená, pokud nevím, kde jsou záchody….

 Příspěvky 15 z 5 
Hanys
  • 
14.11.2003 9:47:53
...ouuu, jsem červený až...kážu tady o památkách naší vlasti a...! Děkuji Petře! Samozřejmě sv. Barbora, ta sv. Kateřina mi tam ujela tak nějak podvědomně. Je to obec kousek od KH a jezdíme tam občas ke známým.
petr
  • 
13.11.2003 12:08:42
... svatá Barbora v Kutné Hoře ...
Hanys
  • 
13.11.2003 11:00:13

Opravdu tak nějak to bude. S cestováním i Francií i s Sv. Kateřinou v Kutné Hoře. Jsem vášnivý fotograf a občas jsem tu moji fotečku viděl i v nějakém tom časopise,ale jsem jen a jen amatér. A tak jsem se za ty roky naučil dívat na svět i jinak než spotřebně. Ale pokud je člověk v procesu běžného života, tak se dívá prostě jinak. A klidně chodí okolo krásných věcí okolo svého domu, ulice či města,ale nějak to vnímá spotřebně. A tak kamarád fotograf když přijel, abychom se připravili na jednu z foto výprav a samozřejmě přijel i s nádobíčkem a udělal krásné fotky mého okolí. Viděl detaily, které mě nějak unikli. Ale bylo to tím, že byl naladěň už nějak výletně, cestovatelsky, kdežto já tyhle věci míjím každý den za úplně jiným účelem. A proto nás asi dostanou krásy jiných měst, protože ta atmosféra cesty, příprav atd. člověka naladí na jinou strunu. A Paříž, ano to je krásné město. Jen trochu cítím handicap předešlých let a to jazyk. S údivem sleduji manželku a její špičkovou angličtinu. je znát těch pár let rozdílu a trochu jiné možnosti při vzdělání. Jelikož nemáme rádi organizované akce, tak i naše Paříž byla vlastním autem. Hotýlek v centru cca 300m od té krásné stavby pana Eifela. Opravdu krásný zážitek po všech stránkách. Od cesty tam, prohlídek památek, přes krásné kroužení po kruhovém objezdu okolo vítězného oblouku. A předvšímta volnost pohybu. V noci jsme vzali auto a vyrazili jsme kroužit po nočních uličkách. A zpátky malé odskočení do katedrály v Remeši, kde byli korunováni králové Francie. Ale opět se vracím k již vyřčenému, že krásně je opravdu všude. jde jen se naladit tak, aby člověk tu krásu viděl. A jelikož jsme na stránkách o rodině a dětech, učme naše ratolesti znát naši vlast. Dřívě to bylo skoro samozřejmé, že jsme znali naši zem, protože do zemí jiných jsme se moc nepodívali. Ale věděli jsme, že na hradu bezděž byl vězněn král Vácav, že Jan Žižka přišel o oko u hradu Rábí, že Ratibořice jsou oním babičínm údolím, že Karlštej postavil Karel IV., to už dnes není samozřejmostí pro dospívaící děti a myslím, že je to škoda.
7.11.2003 17:28:06
Opravdu milé, aspoň jsem si pocestovala :-))
Kristina
  • 
7.11.2003 16:11:20
Velmi me tento clanecek potesil, protoze ted sem prave na stazi ve Francii a pred tydnem sem se vratila z Parize. Uz ji tak ani nevnimam, tak tento humorny pohled je fakt super. Diky
 Příspěvky 15 z 5 

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.