| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Ty české záchody

 Příspěvky 110 z 70 [Dalších 60 >>]
Vážný
  • 
17.5.2008 10:22:23
Seattle, State Convence Center - taky nic moc... Vadilo mi na některých US záchodech takové ty rámy kabinek, které mají 2 cm mezeru kolem dokola, čili oddělují trůnícího jen symbolicky...

Rakousko, kdekoliv na dálnici 1 EUR i za děti. Možná 5O ec ale spíš 1 EUR. (Protože by si jinak nikdo nic u nich nekoupil, mají to palivo moc drahý...)

Německo, u mnoha pump 50 ec automat, lísteček lze u pumpy odečíst od konzumace...
16.11.2007 11:20:23
Ahoj Katko,
nasla jsem nejspis posledni z tvych clanku starsiho data, jestli stale ""existujes"" na tomto webu, rada bych se te zeptala, zda stale zijes v Montrealu. Meli bychom se tam presouvat v prubehu pristiho roku a byla bych rada za veskere info. Mej se krasne.
Ivka
HS
  • 
6.2.2007 17:32:59
K tomu WC zadarmo - asi to není všude stejné. Za WC se běžně platí v Německu a třeba taky ve Francii. Ne že by tam přímo seděla "hajzlbaba" ale buďto se musí dát peníze do automatu ve dveřích, nebo Vám ke konzumaci dají lísteček, na který pak můžete jít na WC (tj pak jdete na záchod "zdarma" po předložení lístečku, nebo si to zaplatíte). Je fakt, že v Berlíně v jednom obch. centru nechtěli vyloženě peníze, ale byly tam 2 "hajzlbáby" které si každého neplatiče jdoucího kolem talířku s "dobrovolným příspěvkem" docela hustě změřily.
Samozřejmě v normálních restauracích se za to, že si odskočíte na WC, neplatí tam ani tady. Nebo chcete říct že je obvyklé, že se dítěti chce před nobl restauraci na WC a vy vejdete dovnitř, proderete se mezi stoly i s kočárkem a pak zase jen tak yjdete ven? Určitě je to možné tady i v zahraničí, ale nepůsobí to trochu trapně?
Docela by se mi taky líbilo, kdyby ty záchody byly zdarma, i když teď mají skoro všude EURA, takže člověk nemusí lovit z plné peněženky nejrůznějsích "desetníků" a pasovat je do dírky ve dveřích - pamatuji si na poučování od maminky "hlavně ať máš v tom zahraničí drobné na WC".
No a k těm cenám - zmrzlina asi nestojí 5Kč, protože platy nemáme 7.500,- Kč jako to bylo za komoušů.
lenka
  • 
30.1.2007 9:46:51
Bezte se vycpat s celou Amerikou. Mam toho hodne scesovaneho a take hodne pratel i z Ameriky a neni to tak jak si mnozi mysli a nam v TV ukazuji jen to dobre. Cesi jsou znami svym stezovanim, ale zdaleka se namej tak spatne.
Martina
  • 
30.1.2007 9:40:55
Musim reagovat na tento prispevek. Ziji take v zahranici (nastesti jen docasne)a musim se zastat ceskych zachodku. Plati se vsude na svete nez v CR a jeste vice a cistota to nevykompenzuje. Cena kultury v zahranici je opravdu vysoka a maji na ni jen ti bohatsi.Takze radim se nejdriv rozjet po svete a pak kritizovat Ceskou republiku.
XX
29.1.2007 18:37:44
Vím, že mnohé z článku je pravda. Za WC se i v ČR platí a estetika ani hygiena nejsou nejlepší. Ale ani nejhorší! Není nutno hanit zrovna tuto zem. Procestovala jsem spoustu zemí západní Evropy a zkušenosti? Platí se všude. Ceny mnohem vyšší. Estetika a hygiena velmi kolísavá Někde o 100% lepší než zde, jinde se člověk raději ani nenadechne (dvěstě% mínus). Jenže když se chce tak holt nelze hledat půl hodiny jiné zařízení. Nejzážitek mám z Lausane (Švýcarsko), kde byla stěna hnědě omítnuta rozstříknutými exkrementy asi do poloviny zdi. Bylo to na mezinárodním výstavišti, kde se za vstup platil pořádný poplatek, takže člověk čekal alespoň tu hygienu, když ne estetiku a klidně by si i vzal kus odrthnutého a podaného papíru. Mimochodem tzv. "hajzlbáby" jsem potkala taky ve vícero zemích. Závěr? Řadím nás někam do šedého průměru. Nevedeme první ligu, ale ani na tom nejsme tak, že to je nutno dále veřejně rozpitvávat, natož hanit. Nebo je pak asi lépe zůstat v Kanadě.
katka
  • 
29.1.2007 11:35:41
Zrovna včera jsem vykládala, jak jsem byla v Paříži a jak tam měli vymakané záchody. výměna prkénka po každém použití, dezinfekce kabinky po zavření dveří(v F1). Připadala jsem si tam jak venkovan ve městě. na veřejných záchodcích jsem teda nebyla.
Gábina
  • 
29.1.2007 11:31:10
Když jedu do Prahy na návštěvu, navštěvuji s dětma WC zásadně v Mc Donaldu nebo v podobných zařízeních.Při nedávné návštěvě Remeše a Paříže jsem si počínala stejně, protože najít WC byl problém a když jsme ho našli , tak ty veřejné - no slabě řečeno NIC MOC.
Takže- možná je to v Evropě trend?!
first ( dva potomci Honza 19 a Léa 4 )
  • 
28.1.2007 13:23:29
Neni to sice o anglictine, ale ke znalosti cizich reci to patri.
Pro vsecny, kterych se zminka o schopnostech Cechu mluvit anglicky dotkla : mam opacnou zkusenost - ziji ve Francii a jako tlumocnik jsem casto doprovazela francouzske delegace, kdy zucastneni naopak nestacili zasnout nad tim, ze temer kazdy ( chapejme to, jako kazdy s kym jsme prisli do kontaktu v souvislosti s tematem nasi navstevy ) se dorozumi anglicky ( coz se o Francouzich rici neda ), nekteri vedle anglictiny ovladaji i zaklady francouzstiny....
Takze, Cesi jsou v ocich Francouzu povazovani za kultivovany narod schopny zvladat cizi jazyky.
A to mne tesi.
pozitivni mysleni
15.5.2006 5:22:31
Milado tak to jsi asi nikdy nebyla v New Yorku vid, to je taky Amerika a ty pekny cisty zachody, ktery tu popisujes tu najdes az po par letech stravenych kazdodenim zivotem a ne jako turista.Ja uz presne vim kam jit a kde zachody jsou a nekdy bych uvitala plynovou masku.

Kdyz jsem tu byla na dovolene pred peti lety tak jsem mela s timhle velky problem a treba po Praze kde se sice muselo platit, pro me byl hrozny SOK, ze proste nemuzu najit verejne WC.Vyuzivala jsem MC donald, ale vzdycky tam bylo napsano, ze je to jen pro platici zakazniky a tak jsem tam nejak tak tajne porklouzla.Byl to des a strasne mi to zkazilo jinak krasnou dovolenou a pekny zazitky z New Yorku.
 Příspěvky 110 z 70 [Dalších 60 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.