| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Mýty o kočkách, těhotenství a toxoplazmóze

 Příspěvky 110 z 44 [Dalších 34 >>]
  • 
29.5.2014 14:52:54
Kočičky jsou boží. My jsme si našeho kocourka vzali před 3 lety přes http://zvirata.hyperinzerce.cz/inzerce-kocky-kotata/ a už si to bez něj nedovedeme ani představit.
Jana
  • 
9.8.2013 19:43:44
Tak doufám, že vás dá časem také někdo pryč, až se mu nebudete hodit do krámu. Šmarjá, vy a vám podobné vymaštěné a hloupé nevzdělané slepice jste důvodem, proč bych nikdy nevstoupila na rušné pískoviště nebo do mateřského centra. Vždyť vy jste tak nenávistné a většinou jste i s dítětem vyvrhly i mozek!
Ano, jedna paní povídala, někdo někdy potratil (ano, to se bohužel stává, to je život) a za vše může samozřejmě může kočka, určitě není žádný jiný důvod... :-P. Nechápu. Máme doma kočky dvě, šlechtěné, ven nechodí a syrové maso (od kterého by mohli chytit toxo) nejí a jíst nebudou, nechutná jim. Chápu, že tohle nevzdělané a jednoduché ženy jako vy nepochopí, ale toxo se od koček nakazíte jen od té venkovní a mladé kočky, která může chytnout infikovanou myš a skrze VÝKALY, které by musely být STARÉ MIN. 24 HODIN a kterých byste se MUSELA DOTKNOUT a NEUMÝT SI RUCE! Ano, pokud je někdo takové prase, tak potom, dobře mu tak. Ale spíše se nakazíte špatně omytou zeleninou anebo špatně tepelně upraveným masem. Ale chápu, lehčí je ukázat si na viníka, na kočku.
Jsem těhotná, ale nejsem blbá, na rozdíl od mnoha jiných tupek na tomto webu. Testy na toxo mám negativní a od našich defakto sterilních koček bych nic takového chytnout nemohla. A ano, ani tím, že bych náhodou pohladila neznámou kočku. Nejsem naštěstí hysterka a ani sterilní kravka, která umývá sebe a pak i dítě savem. A ano, stýkám se se vzdělanými lidmi, mj. i veterináři, kteří mě o tomto v mém těhotenství poučili, takže se opravdu nebudu nervovat něčím, co někde kváká na nějakém webu nějaká slepice, jejích IQ dosahuje 10 děcka. A to poslední. Tyhle hysterické, pomlouvačné a nevzdělané žvásty fanatiček slepic, které ve svém ubohém životě nic nedokázaly kromě porození dítěte a nepracují (porodit dítě dokáže kde kdo, ale ta, co se jen válí doma, nepracuje a tlachá na netu, je naprostá nula) mě jen přesvědčily, že weby typu rodina, emimino aj. paskvily jsou hodné jen prostých a jednoduchých slepic. Tak si to užijte :-D.
16.8.2009 13:29:24
Jsem maminkou 4 letého chlapečka a toxoplazmozou jsem se nakazila v době, kdy mu byly 3 roky. Nechápu jak, kočku doma nemáme, hygienu dodržuji, zahrádku nemáme. Nyní jsem v 13. týdnu těhotenství a z testu na toxoplazmozu mi vyšlo IGM pozitivní. Gynekolog mne uklidnil, že jde o tzv. memory protilátky, které mám zvýšené vlivem již dříve prodělané infekce. Také poznámka laboratoře zněla optimisticky, že se jedná o známku již prodělané toxoplazmozy v minulosti. Přesto mne čeká opakování krevního odběru, ale až za neuvěřitelně dlouhé 3 týdny a mne stále straší v hlavě CO KDYŽ jsem se nakazila znovu? Dočetla jsem se totiž, že se můžete nakazit z konzumace syrových mořských pochoutek a já si uvědomila, že jsem si párkrát dala krabí salát.Tak nevím, jestli by zrovna toto mohla být příčina?
Lou (snažilka)
  • 
4.2.2009 9:21:14
Co když moje kočka sice nechodí ven, ale já ano? Nemůžu přinést nákazu zvenku domů na botech a od toho pak chytne toxo moje kočka? Dejme tomu když chodím v místech, kde se venkovské kočky..
  • 
17.11.2008 18:52:08
To je mi moc líto co se stalo vašemu miminku,asik bych to nezvládla.Já jsme toxoplazmozu dostala když jsme byla s rodiči na dovolene v Kroměříži,málem jsme oslepla ale doktoři mě daly z části dohromady mám doživotní nasledky.Je mi sice teprve 20 let ale miminko moc chci ale doktoři mi řekli že můžu mít více jak z 50% miminko postižene.Takže když jsme četla váš příspěvek tak mi bylo skoro k pláči.Nosit mimi 8 měsícu a najednou o něj přijit.Přeji vám moc štěstí při narození nového miminka a at je zdravé,to je pro maminku to nejkrásnější.Nashledanou Mili
Lucka, syn 3roky + 36tt
  • 
26.10.2008 18:17:04
Nebezpečná je nákaza toxoplazmozou v těhotenství, pokud už jste již nákazu prodělala před otěhotněním tak se nemáte čeho bát, protilátky jsou vytvořeny, znova ji prodělat nemůžete. Jsem stejný případ už u prvního dítěte. Lucka
Petra,bezdětná
  • 
24.10.2008 15:46:39
Dobrý den,před 14 dny jsem byla u obvodní lékařky na krev a ve výsledcích na toxoplazmozu bylo napsáno"Prožitá(latentní)nákaza v klidovém stadiu.
Toxoplazma KFR.....1:64 Pozitivní střední titr
Toxoplazma Elisa IGG.....3,240Pozitivní
Toxoplazma Elisa IGA.....0,257Negativní
Toxoplazma Elisa IGM.....0,363Negativní
Chtěla bych se zeptat jaký vliv to bude mít na případné těhotenství,protože jsme to skoušeli dřív než mi přišly výsledky.Děkuju moc za odpověď
Ája pokoušíme se o mimi
  • 
24.8.2007 15:17:58
Chtěla bych vzkázat všem co mají nějakého toho mazlíčka doma že toxa je opravdu prvděpodobnější ze špatně upraveného masa pokud dodržujete základní higyenu jako je mytí rukou před jídlem a po jakékoliv práci s kočkami (úklid písečku, vymívání misek od krmiva) tak je pravděpodobnos nakažení minimální. Když zjistíte všechny nemoci co může mít vaše dítko taky se ho nazbavíte ale uděláte vše pro to aby se jim vyhnulo. Všem maminkám přeji hodně štěstíčka ať jim vždy všechno dobře dopadne krásné a pohodové těhotenství Ája ps: sama mám doma dva krásný kocoury a abych je dala pryč mě nikdy ani nenapadlo důvodem by byla pouze těžká alergie našich dětí
Ája pokoušíme se o mimi
  • 
24.8.2007 15:09:19
Chtěla bych vzkázat všem co mají nějakého toho mazlíčka doma že toxa je opravdu prvděpodobnější ze špatně upraveného masa pokud dodržujete základní higyenu jako je mytí rukou před jídlem a po jakékoliv práci s kočkami (úklid písečku, vymívání misek od krmiva) tak je pravděpodobnos nakažení minimální. Když zjistíte všechny nemoci co může mít vaše dítko taky se ho nazbavíte ale uděláte vše pro to aby se jim vyhnulo. Všem maminkám přeji hodně štěstíčka ať jim vždy všechno dobře dopadne krásné a pohodové těhotenství Ája
Eva
  • 
13.8.2007 17:43:57
testy v Usa sa nerobia taktiež ani v Nemecku( robia ich len ak máš mačku, alebo si za ne zaplatíš) skús sa opýtať lekára, keď ti nechce urobyť, že koľko stojí test, alebo si ich daj urobyť doma.
 Příspěvky 110 z 44 [Dalších 34 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.