| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jací jsou naši muži?

 Příspěvky 110 z 29 [Dalších 19 >>]
26.2.2006 21:51:41
Nemáte pocit,že chlapi se snaží dokázat si alkoholem,že vydrží hodně?Proč jim nevadí,že se partnerce hnusí a je naprosto nešťastná,udělají to stejně znovu.Protože,jak říká můj,ty mi nic nedopřeješ-já se potřebuji uvolnit.Pak se diví,že se mi hnusí jen když se pak přiblíží a strašně se diví,že jsem naštvaná.Pokud není v životě alkohol tak neexistují....Přitom si neuvědomí,že zasadí ránu své partnerce do srdce,a je z toho zničená, ne naštvaná,ale smutná a ještě se urazí.
Janka
  • 
3.3.2004 13:46:23
Ahojte.

slovenskí muzi vela od ceskych asi neodskocia. galantnost a ochota pomahat zavisi aj tak viac od konkrétneho cloveka, prostredia v ktorom vyrastal, skúsenosti, povahy atd. ako od narodnosti.

Muz z ktorym zijem mi pomaha a vazi si ma. Do prace chodime obaja, a zatial nemame s rozdelovanim prace v domacnosti problemy, dokonca sa mi zda, ze ja som ten lenivejsi pripad :-)

Jedine varenie mu velmi nejde, ale ja varim so zalubou... takze ako hovorí: "je v tom harmonia" :-)

janka
Cech
  • 
8.1.2004 20:19:42
Mila zatrpka, jsem ten co podle Tebe psal ty hnusne veci a bude mlatit svou zenu a ve triteci vypadat silene. Dovol mi abych Ti neco o sobe napsal. Mam firmu ktera vydelava vic penez nez jsi kdy mozna videla. Na dovolenou v Jugoslavii nemusim setrit pe ta me zrovna nelaka. Ma predstava vztahu je takova ze zena nedela a dela jen to co si preje a co ji bavi, protoze ja nepotrebuji aby delala, potrebuji zenu, ktera se o me postara kdyz prijdu stahany z prace a vis co? Spouste Ceskam se tohle libi jenze si pripadaji osamocene. Ano je to tak jsou osamocene ale ja nikdy nerek budes sedet doma a nikam nechodit. Me partnerky maji naprostou volnos. A co se tyce toho pivniho pupku. Ja pivo nepiji. Miluji vino. Velmi si se ve svem odhadu spletla. Nikdy bych neuhodil zenu a dokonce ji nerekl ani sproste slovo, nebot je to to nejvetsi ponizeni pro me jake by mohlo byt. Fyzickou a psychickou silu si dokazuji jinde. Zeny miluji a vazim si jich. Jsou to neskutecne krasne bytosti ale Tvuj nazor me fakt dostal do varu. Jsi neskutecne egocenricka! Kolik jsi uz mela partneru "cechu" ? Hmm? Ja davam zenam pohadky neco co si kazda preje ale jsem narocny. V zivote je vzdy neco za neco a nebo ne? A vis co chci na zene? Chci jeji zenskost, jeji neznost! Kazdy ma ve vztahu svou ulohu, ale nikdy jsem zenu nebral jako neco "min". Spis naopak. Zenam davam vse, ale taky hodne chci a to nema kazda a nikdy bych si nedovolil rict ze je to tim ze je to ceska. Cesky jsou krasne zeny jen nejsou zvykle na zpusob zivota ktery ja mam a na to co od nich ocekavam. Je mi lito ze jsi tak zatrpkla asi sis prozila sve a myslis si jak to bylo hrozne. Musim se Ti smat a kdybych se Ti ted dival do oci smal bych se Ti do nich. Nevis nic o opravdovem zivote! Pral bych Ti prozit realitu takovou jaka je ve skutecnosti a ne takovou v jake zijes a myslis si jak je vsechno fajn. Ne neni. Lide ziji na ulici ve spine, nenavidi se, bojuji spolu a umiraji. Pral bych Ti zazit to co jsem zazil ja. Nest kamarada na zadech a bezet s nim o zivot aby jste nedostali kulku do zad, babrat se ve srackach lidi ktere neznas a ani Ti na nich nezalezi ale musis pe to je rozkaz. Nevis o tom jak lide ziji! No snad si najdes nejakeho pekneho nemce u ktereho pozdeji zjistis ze je uchylnej a nataci detske porno. Ale bude to to co jsi chtela ne? Tak zati pac a pusu. Zkus se obcas podivat kolem sebe a sundat sve brejlicky.
  • 
30.12.2003 0:18:27
ahoj,

nevím proc jsi tak nastvana a zapředsudkovaná vůči svým protějškům. Nesmíš tolik generalizovat. Já třeba určitě nejsem maloměšťák - za prací a studiem jsem se několikrát v životě stěhoval, jsem hodně tolerantní a chápavý a života si dokážů užít na maximum. A co se týče hodného a galantního chování: není to dobře, když se muž vůči ženě takhle chová, protože ta to pak bere jako samozřejmost a chce víc a víc. Jenomže já jsem takovej blbec, kterej i přesto je hodnej a plní všechna její přání.
Smůlu máš tedy v tom, že jsi mě ještě nepotkala.
zatrpkla
  • 
11.12.2003 11:12:00


Drahy Cechu - presne o tom mluvim, co s tebou? Hmm? Ve 30 ti budes mit pupek z toho piva co pijes kazdy den v hospe s kamosema a snad jednou nasetris na dovolenou v Jugosce - to by jsme se meli co? V tom panelaku, snad by jsi me jeste mohl zacit mlatit, ne kdyz uz jsi tak sprosty to k tomu nebudes mit daleko - dekuji nechci ! Pac a pusu
zatrpkla
  • 
11.12.2003 11:11:45


Drahy Cechu - presne o tom mluvim, co s tebou? Hmm? Ve 30 ti budes mit pupek z toho piva co pijes kazdy den v hospe s kamosema a snad jednou nasetris na dovolenou v Jugosce - to by jsme se meli co? V tom panelaku, snad by jsi me jeste mohl zacit mlatit, ne kdyz uz jsi tak sprosty to k tomu nebudes mit daleko - dekuji nechci ! Pac a pusu
1.12.2003 8:32:56
Hanko

naprosto souhlasím, manžel je na rodičovské se 17-ti měsíčním synem (něco přes měsíc)a vše funguje lépe, než když jsem byla doma já. A navíc jsem neměla ani těch 5 dní náskoku z porodnice, protože jsme byli ve Vrchlabí a bydleli všichni tři spolu. A já jsem jen kojila, přebalování a nošení obstarával tatínek. Pak musel z porodnice odjet a já ho nechtěla pustit, jak to sama zvládnu, tak mne uklidňoval, že to nic není a že mi kdyžtak sestry pomůžou:-)))
Hanka, Max 3 roky, manžel na mateřské
  • 
30.11.2003 22:12:54
Martine, tvůj příspěvek je prostě BALZÁM (a to nejsem nijak deprivovaná, u nás to funguje hodně rovnoprávně). Přestože u nás doma všechno funguje, občas mi chybí trochu vstřícnější postoj těch "90%" - i když taky věřím, že jich tolik být nemůže, rozhodně ne v Praze. Určitě jste si všimli, že větu "ať si to každý zařídí, jak mu vyhovuje" slýcháte výrazně častěji od těch "menšinových", jakoby "většina" měla pocit, že jen tak, jak to dělají oni, je to správně.
Když se někdo dozví, že je na mateřské manžel, většinou nabyde dojmu, že to probíhá tak, že já navařím, uklidím, postarám se o domácnost, a druhý den ráno odejdu do práce, abych se odpoledne vrátila do naprostého chaosu, který uklidím, ošetřím otlučené a zanedbané dítě, uvařím na další den, poklidím... Bohužel vařit moc neumím (ne že by to byla nějaká zásluha:-), uklízíme jen když je to OPRAVDU nutné, manžel se o dítě postará nejméně stejně dobře jako já. Poslední dobou mě napadá jedna věc ohledně otcovské péče o děti - myslím, že poměrně dost otců už se zbavilo myšlenky, že péče o děti je ryze ženská (a tím pádem podřadná) záležitost, ale zatím se nedostali přes postoj "já na to nemám, prostě nemám ty mateřské instinkty". Když jsem přijela s pětidenním dítětem z porodnice, měla jsem před manželem náskok přesně těch pět dní. První den jsem se taky bála, abych miminku neublížia, když ho vezmu do náruče, před koupáním jsem se pravidelně osypala, že ho utopím...:-) Za dva dny to byla pohoda, a manžel to zvládnul ještě ten den, co jsme přijeli domů. Jen se musel zbavit toho zatraceného přístupu " já na to nemám, bojím bojím".
Tak už jen závěrem - držím palcem všem manželům, kteří nejsou své ženě šéfem, ale partnerem, a všem tátům, kteří mají potřebnou kuráž. ¨
Hanka
Cech
  • 
25.11.2003 21:42:37
Ses normálni zakomplexovaná kráva
Martin
  • 
31.10.2003 20:06:15
Tak to s námi snad přece jen není tak špatné. Jsem také "desetiprocentní", zvyklý žít naprosto samostatně. Žena je pro mne rozhodně partnerkou, ne služkou. Samozřejmě sklízím kritiku od "devadesátiprocentních" mužů :o)
Mám zkušenost trochu jinou: vychovávám syna (po rozvodu ve vlasní péči), zažil jsem na vlasní kůži, co to obnáší, když naprosto fatálně selže žena, jako manželka i jako matka. Nikdy by mne ale nenapadlo z toho vyvozovat nějakou "poučku", přesto, že jsem se s takovým případem setkal i u jiných lidí. Ani to u mne nevyvolalo naprosto žádnou změnu v názorech na dělení rolí muže a ženy v rodině a domácnosti.
Řekl bych, že výrazně patriarchální postoje, zmíněné v článku, jsou do velké míry převzaté od otců - falešný vůdčí komplex, který nemá dnes žádné opodstatnění, ženám už jen málokdy imponuje, naopak mnohdy vyznívá přímo trapně. Dalším důvodem jsou vzájemně tvrdé a kritické postoje, žřejmě způsobené přeceňováním své vlastní role a nedoceňováním partnera. Mimochodem, také jste se setkali s (promiňte) debilní pohádkou o tom, že muž je lovec a žena se stará o oheň? Nechápu, jak do toho zapadá žena, která odpracuje stejně jako muž min. 8,5 hodiny, pak běží standardní odpolední až večerní překážkovou dráhu školka-nákup-plotna... V takovém vztahu se pak muž nutně stává poněkud zbytečným - setkal jsem se nejednou s tím, kdy se žena rozvedla nebo o rozvodu uvažovala, s tím, že na tom vlastně bude stejně, jen bude vařit o jednu porci méně. Mám radost, že se tu objevilo pár názorů, které působí velice vyrovnaně.
 Příspěvky 110 z 29 [Dalších 19 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.