| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Adopce – díl 2. – žádost podána

 Příspěvky 110 z 170 [Dalších 160 >>]
Evka
  • 
24.11.2003 21:39:34
Ahoj:-)
Tvoje nazory se mi libi,je lepsi premyslet rozumem a predem si spocitat,co adopce obnasi.
Jen ten Tvuj nazor" davam prednost adopci,pred kupou vlastnich deti"....
co kdyz se jednou Tvoji zene narodi ctyrcatka???? :o))
Boadicea
26.10.2003 21:55:43
aby bolo jasne, to slovo tam bolo dane zamerne.
Psycholog
  • 
26.10.2003 21:02:18
Boadicea pise pekne. Vsimni si jednoho slova, ktere uvadi v souvislosti s temi cernochy - "rozmnozovat". ;-)
Boadicea
26.10.2003 13:51:27
Zuzza, aby sa vyriesil problem hladu v Afrike, to by sa museli zamysliet ini ludia ako my jednotlivci na rodine.cz a radovi obcania. To by sa museli hlavne zapadne krajiny rozhodovat inak, nesmeli by sa do rozvojovych krajin predavat zbrane atd., atd. Prispievanie na vzdelanie je uzasna pomoc. Neriesi vsetko, ale existuje ina cesta k slobode ako vzdelanie? Nakrmime cernoskov z milodarov, ale oni sa budu dalej JEDINE A LEN rozmnozovat a dalej ocakavat pomoc, neschopni samostatne mysliet a konat. Schopnost premyslat a planovat je totiz uzko spojena so vzdelanim, schopnostou citat, pocitat a dokonca casom mozno aj podnikat...napadla si nespravneho, myslim.
26.10.2003 5:52:18
Argumentace mrtvým černouškem v Africe je opravdu ubohá. Projekt, který by skutečně řešil nejbolestivější problém Afriky, to jest hladovění a možná ještě špatná nebo žádná zdravotní péče, neexistuje. Projekty adopce na dálku (v podání charity i humanistů) nabízejí podporu vzdělávání dětí. Slyšíš, Psychologu, vzdělávání!!! Ty peníze, poslané nějakým vyzrálým, nesobeckým jedincem, jsou určené na zaplacení školních pomůcek, uniformy, školného, někde i základního zdravotního pojištění, ale to je VŠECHNO! Žádná jejich část nejde na potraviny. Černoušči v Africe umírají hladem dál, jen někteří jejich kamarádi jsou vzdělanější. Tím nijak nesnižuju význam takových projektů. Jen jsem to chtěla uvést na pravou míru.

Kdyby Psycholog nějaké takové dítě podporoval, jistě by věděl, na jaký účel jsou tyto prostředky určeny...
23.10.2003 19:44:31
Máme už půl roku v pěstounské péči čtyřletou holčičku. Mimo to máme ještě prvňáčka a předškolačku. Doma dělám účetnictví, mám na starosti celkem 6 lidí - 3 děti, manžela, sebe a dědečka. Občas si musím přiznat, že tvrdě nestíhám. Vždycky když mi někdo řekne: " stav se na kafe", mám v hlavě ty hromady nevyžehleného prádla, co mě čeká, ty hladové krky a hlavně to, že když přijdu se třemi dětmi 7,6 a 4 roky někam na návštěvu, buď celou návštěvu trávím okřikováním dětí, nebo rezignuji a vím, že jsme tam byli naposled. Proto na návštěvy chodím zásadně po 8 hodině večerní a bez dětí. Chtěl by si se mnou někdo vyměnit zkušenosti ohledně náhradní rodinné péče? třeba můžu někomu poradit, kdo má žádost, ale dítě ještě nedostal. iva.pavlu@quick.cz
23.10.2003 15:43:54
Holky,
mate pravdu obe. Taky si myslim, ze je lepsi, kdyz da mama dite k adopci, nez kdyz jde na potrat. Znam nekolik bezdetnych manzelstvi, kteri by moc moc radi meli svoje miminko, ale proste to nejde. tak se rozhodli pro adopci. jen me stale prekvapuje, ze jsou plne detske domovy a kojenecke ustavy a pritom lide, kteri by se radi o takove dite starali, tak na nej cekaji treba i nekolik let. Neco je v tom spatne, ze jo. Taky je asi pravda, ze kdyz da mama dite do detskeho domova, tak ho proste vetsinou nechce. A takova mama asi nema to svoje dite rada, ne? Treba uvazuju spatne. Nikdy jsem se s nikym takovym nepotkala. Ale ja urcite svoje dite nikomu davat nechci :-))
A k tem reakcim na Tvoje rozhodnuti o adopci. Ja myslim, ze je to super. Ovsem chapu, ze se pribuzenstvo neraduje. Urcite si dokazou predstavit vsechny mozne s tim spojene problemy. Spis bych to videla mozna i pozitivne - maji o Tebe strach a tak si nejsou jisti, zda se z toho maji radovat. I pro me je to docela nepredstavitelna situace a obdivuju Te, ze ses tak dokazala rozhodnout. Nevim, zda bych to dokazala. Ale cekam ted teprve prvni mimco, tak tezko muzu vedet, co vsechno to obnasi... Ale asi to taky je jako byt tehotna. Jen to holt netrva vzdycky standardne 9 mesicu :-)).
Tak Ti a vubec cely Tvoji rodine moc drzim palecky, abyste to dobre zvladli a aby ten mrnousek mel u vas krasnej domov.
K.
Venda
  • 
22.10.2003 20:01:47
Predpokladam,ze studovali za jineho rezimu,kdy byla i situace ve skolstvi jina.

Aby v dnesni dobe vystudovalo 15 deti vysokou skolu,za predpokladu,ze rodice nejsou milionari,tak to klobouk dolu.

Klanim se.
Venda
  • 
22.10.2003 19:48:35
Monty,tahle reakce me ponekud prekvapila.Nic uzasneho "na lizani omitky"nevidim.A pochybuju,ze by nekdo chtel stravit zivot u 5litroveho hrnce a varit polivku.Pak utikat vyzehlit a vyprat.Napsat ukoly se ctyrmi detmi.Udelat si cas na sebe,na muze,na kamaradku.Stihnout s detmi vsechny krouzky.Kde jsou penize na nove boty apod.nehlede na to,ze deti budou chtit jet treba do skoly v prirode,na tabor.Nebo budou chtit nove pouzdro.A vysvetluj jim do nekonecna,ze to nejde,ze musite koupit chleba.Ja si myslim,ze banalizovat na to,ze chuze pesky je zdrava,je stupidni.
Psycholog
  • 
22.10.2003 13:54:15
Prominte, dekuji za vysvetlení, ale jste teda normální nebo ne? (kdyz jste napsal, ze je vetsina lidí jinych?)
Tzv. "normalni" neni kriterium kvality, jak jiste vite.
Tzv. "normalni" je moc o sobe a svete nepremyslet a pochybovat o sobe jen mirne, ci vubec.
V tomto smeru se nechci hodnotit, a navic si myslim, ze to neni k tematu.

Pokud totiz psycholog jste, jiste znáte i pravidla "hry" (nevyzádaná
péce a vlastní resení situace do nich rozhodne nepatrí...).

Uz jsem psal, ze zvolit si zrovna prezdivku Psycholog, bylo nestastne.
Prispivam tady svymi osobnimi nazory jako kdokoliv jiny. Prezdivku jsem
nezmenil jen kvuli zamezeni zmatkum.




 Příspěvky 110 z 170 [Dalších 160 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.