| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Už jí „úplně samo“

 Příspěvky 110 z 53 [Dalších 43 >>]
14.5.2012 13:47:00
Ale proč?
Nenapadlo Vás někdy, že to tělo ví, co dělá? Že to dítě si nevymejšlí, aby Vás naštvalo, ale prostě to prso potřebuje?
14.5.2012 13:44:10
Radši bych kojila do sedmi let, než nechat dítě dvě hodiny řvát kvůli něčemu, co mu právem náleží.
14.5.2012 13:39:19
Poradnu? PROČ, PRO BOHA? Protože půlroční dítě chce usínat kojený a u mámy? Vždycky, když něco takovýho čtu, doufám, že je to špatnej vtip... Naše Marjána usíná taky u prsa a spí s náma... A nepovažujeme to za nic zvláštního, oba se k ní s mužem přitulíme a jak je nám dobře... Nechat ji plakat, jenom abychom to dělat nemuseli? Při tom pomyšlení mi vstávají vlasy hrůzou.
To už Vás jako nebaví, nebo co? ~a~
gienevra
28.9.2010 20:48:34
Je na to pár triků.
Pít méně vody, nebo nápujů, které zvyšují laktaci / káva, pivo, sekt,obecně tekutiny / doporučuje se pít šalvějový čaj.
Kupte si menší podprsenku. .Pokavad se prsa nalévají, trochu odstříkejte, ale ne uplně! možná se Vám začne městnat mléko, pak doporučuji studené obklady, studenou sprchu, homeopatikum Belladona , obklady s tvarohem.

Sportujte, vyuijte tu energii prostě jinak. Méně jezte mléčnné výrobky.

Mléko se tvoří tím víc, čím víc kojíte. Takže kojte méně a méně a méně....

good luck!
danamc
5.3.2009 23:18:42
Ahoj,

moji holcicce je 8 mes, kolem 6ti mesisu jsem ji odnaucila kojeni v noci. Puvodne mi poradili, dat ji materske mleko v lahvi. Takze kolem obvyklych 04.00 jsem to zkusila, ale sverepe odmitala, rvala 2 hodiny, pak se spokojila s dudlikem namocenym ve vode. Dalsi noc to bylo to same. A dalsi noc jsem ji ani nevyndala z postylky a rovnou ji dala namoceny dudlik. Zacala zaroven jist a pit vic pred spanim. Pak asi tyden trvalo, kdykoliv se vzbudila, dostala studeny namoceny dudlik. Ted spi vetsinou celou noc, vetsinou kdyz se probira a knoura, jen ji vypadl dudlik.Kdyz se nechce uklidnit a dal spat, tak si ji vezmu do postele, kde zabere rychleji, a pokud taky neusnu, tak ji zase prendam do postylky. Prvni kojeni ma kolem 6.-7.00 rano, a snidame v 08.00.
K piti ji davam vodu nebo ovocne stavy, ma 2 hrnecky, jeden saci, druhy co to tece samo, pije dobre z obou.

K tem zeleninovym kasim, ja ji mixuju 1-2 druhy zeleniny s uvarenym masem (hovezi nebo kureci), a trochu rozpusteneho masla, aby to nebylo tak suche a nekdy pristouham tvrdy syr. To z lahvicek ji nikdy moc nejelo, tohle basti.
Tak hodne stesti.
Petra a Danca 8m
  • 
13.9.2007 13:04:41
Taky máme problém s jinými tekutinami, malá mi nechce pít, jen kojit a o jídle raději nemluvím. Ale s nočním kojením jsme tak před týdnem skoncovali. Na večer zkusím dát trochu kaše a dokojím. V noci když se mimi vzbudí, tak dám dudu, většinou znovu usne a když ne, tak putuje k nám do postele, kde spí v klidu do 5 hod. Ze začátku se to neobešlo bez protestu, ale teď ví, že prso nebude. Myslím, že se budí jen ze zvyku.
Petra a Danca 8m
  • 
13.9.2007 13:02:59
Taky máme problém s jinými tekutinami, malá mi nechce pít, jen kojit a o jídle raději nemluvím. Ale s nočním kojením jsme tak před týdnem skoncovali. Na večer zkusím dát trochu kaše a dokojím. V noci když se mimi vzbudí, tak dám dudu, většinou znovu usne a když ne, tak putuje k nám do postele, kde spí v klidu do 5 hod. Ze začátku se to neobešlo bez protestu, ale teď ví, že prso nebude. Myslím, že se budí jen ze zvyku.
  • 
1.11.2006 21:44:54
ahojky Moni,
u nás je to jak přes kopírák!!!! Ondráškovi je sice teprve rok, ale ty noce jsou naprosto šílený. Dudlíkujeme klidně každou půlhodinu. Začínám být dost utahaná, ale nevím jak to změnit. Doktorka řekla, že odstavit, ale mám z toho hrůzu. V jídle se totiž nimrá, nesní jen tak něco, protože ví, že se prostě potom dokojí. Jak to vidíš zpětně ty, odstavila bys třeba dřív, kdybys věděla, jak se to bude vyvíjet? Díky moc, držím palce Petra
hanka,vikule 28 m
  • 
13.10.2006 1:09:03
ahojky,
ja to resila taky,jeste pred 20 dnema, tak nejak jsme prestaly.Pres den jsem do te doby kojila jednou a to, kdyz mela jit odpoledne spat, to bez prsicka neusnula a pak vecer, kdyz se probudila a mela sucho v krku, jedine, co do te doby znala, bylo zase prso.Jeden z dulezitejch kroku bylo zakoupeni vlastni male postele(medvidek Pu ma preci taky svoji...a hlavne usina sam..)ona prso musela i kdyz vecer usinala a takhle zacala usinat sama, ale jeste porad vecer potrebovala mne. Pak jsme ji jednou k veceri udelala ovesnou asi z mlika a nejak ji nesedla a poblinkala se. Od druheho dne, vzdycky, kdyz si vzpomnela, ze chce prso, rekla jsem ji, ze po mlicku "jakemkoliv" blinka a ze nemuze.A to sem ji rikala i vecer. To jsem i rikala i uprstred noci a mela jsem u postele pripravenou flasku s ryzovym mlikem a cajem.1.nocbyla dobra,vzbudila se 2x 2.noc byla nejhorsi,to sme s ni chodili, ale stalo to zato.je dobry, kdyz manzel pomuze.no, vono se jim moc nechce.stoji to tak tyden nevyspani a taky je to tyden emoci, protoze i mne to bylo lito, ale vedela jsem, ze je cas.tak hodne stesti a trpelivosti, ty zlaticka zato stojej.ahoj
Mirka + Kubík (skoro 9 měs.)
  • 
4.6.2006 0:05:57
a jéje...tolikrát jsem to nechtěla!!! laskavý čtenář promine:)
 Příspěvky 110 z 53 [Dalších 43 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.