| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Začněme od nás

 Příspěvky 110 z 13 [Dalších 3 >>]
Lída.
8.10.2003 22:31:01
Moc vám všem děkuju za rady!! Jste báječné! :-) Teď jen aby se umoudřilo počasí, nebo my přišli na chuť té plískanici, co je teď venku...

Nejanko, abych se vrátila zpět k tvému článku :-) Já mám spíš problém vysvětlit dětem, že odpadky se nesbírají :-) Oba jsou ochotni sebrat cokoli a pak si prsty ještě olízat. Možná je čas na vysvětlení, že někdy se ty odpadky po druhých sbírat mohou...

Lída
Milada.
8.10.2003 18:44:53
Ale néééééééé...do Roztok jezdí vlak z Masarykova nádraží....a trvá to normálně 15 minut. Normálně je tehdy, když zrovna naše ČD nestavěj ten úžasnej koridor do Německa...:-(((, což momentálně je !

Milada
8.10.2003 15:33:00
Ahoj Meto,

snad se dostaneš k tomuto vzkazu, nemáš tady uvedený email :-). Zaujalo mě, že jste od Prachatic, my bydlíme kousek od Bavorova a máme podobně velké kluky. Často se je snažíme vytáhnout na nějakou procházku, je tady všude nádherně (vůbec Prachaticko a Šumava je asi nejnádhernější z Čech, ale třeba se pletu :-), jenže nás dospělé baví chodit jen tak, Anička si capajdí vedle nás a Toni se veze, ale kluci jsou zrovna v pubertě a to je dost těžké je vytáhnout od PC nebo televize. Chce to mít cíl a právě ta vaše záliba v různých tajemných koutech by je mohla lákat. Mohla bys mi doporučit nějaké to "Tajemné místo", já se pokusím tu knížku sehnat. Kluci nejsou skauti, spíš vodáci, ale na to teď už bohužel není počasí.
Když tak mi napiš na email henri.hynek@atlas.cz
Dík
7.10.2003 14:51:56
Lído,
jen stručně pár tipů na výlet v okolí Prahy, které jsme vlastnonožně vyzkoušeli a na které jsem si teď vzpomněla.
- Zbořený Kostelec - zřicenina
- Zlenice - Hláska u Senohrab - zřícenina
- Beroun - rozhledna + večerníčkoví medvědi + dětské hřiště (vše v městském parku)
- Vraní skála (u Zdic) - skála s vyhlídkou
- Plešivec (u Jinců) - kopec s vyhlídkou, cestou jezírko.

Kdyžtak se ozvi na mail - dodám podrobnosti.
Martina
  • 
7.10.2003 14:42:56
Nedá mi to, abych se k tomuto nevyjadřila. Pravidelně pendluji mezi Německem a Prahou, kde přebývám v Holešovicích, kousek od Výstaviště. Každé ráno, když jdu po chodníku, přemýšlím o tom, proč to tu proboha vypada tak, jak to vypadá. Chodníky pokálené od psích výkalů, všude odpadky, špína, pomalované a pospreyované domy. Minulý týden tu byl na návštěvě náš známý z usa. Když jsme se ho ptali, jak to tu na něj působí, tak říkal, že je tu neskutečná špína, a že by tu nikdy nemohl žít, protože to prostředí na něj působí depresivně. Kamarádka mi vykládála historku z návštěvy známých ze Španělska - s překvapením se jí ptali, proč tu máme tolik domů, ve kterých nikdo nebydlí. Těžko jim vysvětlovala, že ta špinavá a neupravená stavení jsou obydlená... Myslím, že každý by měl začít u sebe. Otevřít oči a vnímat to okolí kolem sebe. Vždyť tu žijeme, je to naše životní prostředí. To, že jdete s dětmi sbírat odpadky, je určitě záslužné - ale je to ta poslední varianta. V první řadě se musíme naučit tu špínu kolem sebe nedělat...
Azalka, lupínci 3,5 a 2
  • 
7.10.2003 14:41:15
Ahoj Lído,
taky se vnutím s jedním tipem: Znáš Posázavskou stezku? Je to jedna z nejstarších turistických stezek u nás. Jede se Posázavským pacifikem (samej tunel, to se dětem líbí), vystoupí se v Kunžaku, sejde se k řece. Pak se musí zavolat přívoz (další dobrodružný bod) a hned na druhé straně Sázavy se člověk na stezku napojí (nevím přesně kde začíná, snad v Kamenným Přívozu). Stezka vede pořád kolem řeky, je to tam hrozně krásný, pro nás Pražáky fakt balzám na dušičku. Cesta končí v Pikovicích, nejlépe v místní cukrárně :-) Nějakou tu dobrotku a pak zase vláčkem zpátky do Prahy...
Halka, Karolinka 1/03
  • 
7.10.2003 14:30:55
Oprava, do Roztok jezdi vlak z Hlavniho nadrazi...
Halka, Karolinka 1/03
  • 
7.10.2003 14:29:33
Ahoj,
pokud chces do prirody, hezky je na Brdech (u Prahy se to jmenuje Hrebeny), dale je moc pekne v okoli Roztok u Prahy, tam je to i s kulturou, Krivoklatske lesy, ty jsou kradne zvlast na podzim, je tam spousta vyhlidek, Dale Cesky Kras- Srbsko, kde jsou lomy, Konepruske jeskyne, Tetin... do vsech techto mist (krome Konepruskych jeskyni) jezdi vlak ze Smichovskeho nadrazi a netrva to ani moc dlouho tam dojet.
Meta
7.10.2003 14:16:24
Moc ráda bych ti poradila, ale u nás to bývají většinou akce typu "hurá". Vzhledem k tomu, že bydlíme u Prachatic, tak příroda je všude kam se oko podívá. Nyní Martin (10 let) plánuje hledání chráněných stromů na Prachaticku, protože vyhrál v soutěži takovou knížečku, kde jsou zmapovány a zdá se, že některé jsou dost blízko. A přitom jsme o nich nikdy neslyšeli. Kolegyně mi loni ukazovala nádhernou publikaci celou věnovanou takovým památným stromům. A ke každému se váže nějaký příběh...Tak kdyby se to klukům líbilo, sežene se literatura, mohou si založit album a vlepovat si tam fotky těch stromů, které jsme našli, v televizi nedávno běžel seriál s podobným tématem. Ale třeba naopak nápad zapadne a budeme hledat něco jiného. (Keltská sídliště? Kameny? Léčivé rostliny?...) Inspiraci rodinka nachází porůznu - manžel si libuje v historii a děti v přírodě. Mě se zase líbí třeba kniha "Tajemná místa jižních Čech" - než bychom je nalezli a prozkoumali! Vsadím se že i ve vašem okolí je spousta neobvyklých míst. Mě se často zdá, že ta nej... místa jsou vždy na druhém konci republiky:) Jakmile je začnete hledat, budete mít program ne na víkend, ale na pár let.
Přestože jsme rodinka pěkně usedlá a pohodlná, s programem na víkendy mám spíš problém, že se různé akce překrývají, než že by se nedalo něco vymyslet. Často se něco zajímavého pořádá v okolí, jen se o tom dovědět. Časem potkáš spřízněné duše. Úžasné bývají například vycházky, které párkrát do roka pořádají pro zájemce místní ornitologové. Jen se musí ráno vstát dříve:(, bere se svačina, pláštěnka a dalekohled. Tenhle víkend skauti chystají Country bál (to abych zase pekla do tomboly...). Další týden zase kluci jedou na sobotu a neděli na Ktiš, kde budou vyrábět a pouštět draky. (To bude doma klid.)
Máme to ale snadnější, protože kluci mají na takové podniky ten správný věk. Ale když byli předškoláci, také ta turistika za moc nestála.

PS. V tom okolí hradu Hus je opravdu "bludný" kořen. Minulý týden mi to Martin přečetl v "Jihočeských pověstech"...

Halka, Karolinka 1/03
  • 
7.10.2003 13:12:34
Taky si vzpominam, jak jsme, kdyz jsem chodila do skauta, cistili les. Predstava, ze by se nam vsechny ty odpadky vesly do kelimku od kafe... to mozna, kdyby mel velikost nakladniho auta.
Zrejme je hora, na kterou Nejanka stoupala, opravdu cistena.
 Příspěvky 110 z 13 [Dalších 3 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.