| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Otcovské fejetony: Rituál s odpady

 Příspěvky 110 z 37 [Dalších 27 >>]
(S)
  • 
2.10.2003 12:28:11
Jo, průměrný švýcar je stejné čuně jako kdokoliv jiný, když nad sebou nemá bič. Zkuste někdy třeba v Bernu zahnout za roh mimo hlavní třídu a hned zakopnete o pet lahev, šlápnete do psího pozůstatku a na zdi budou čmáranice sprejem. Je jasné, že pokud se švýcarům kontrolují popelnice, tak si rozmyslí hodit sklo mezi směsný odpad, ale když jde po ulici, tak mu upadne papír stejně, jako v jiné zemi.
2.10.2003 12:20:04
Nedělejte si zase až takové iluze! Kamarád byl loni ve Švýcarsku na dovolené, soukromě, cestoval po celé zemi po zajímavých místech. A jeho zkušenost je, že hodně záleží na tom, v jaké části Švýcarska se člověk nachází. Zatímco ta německá je skutečně čistá a udržovaná, tak ve francouzské části je to mnohem horší než u nás, resp. jako třeba ty nejhorší pražské čtvrti. Takže ono tvrdit, jak jsou Švýcaři dokonalí a my nemožní, je dosti zkreslené :-(
  • 
27.9.2003 20:48:17
Držím palce, ať je nás více. Je mi mnohem veseleji, že je takových lidí stále víc a víc. My s manželem máme doma tři kontejnery, kde shromažďujeme papír, plast a sklo. Je to pro nás samozřejmostí takhle třídit odpadky. Když jsem byla v Kalifornii, tam jsem si všimla, že sbírají taky plechovky. Jednou se bohužel naši potomci budou hrabat na skládkách a znovu získávat suroviny, které jsme tak ledabyle odhazovali, protože si je už jinde nebudeme moci získat.
Zdravím všechny ekologicky smýšlející lidi.
Zuzana
Jirka
  • 
26.9.2003 9:35:26
Dado,
děkuji za povzbudivá slova - a navíc ze zahraničí (?!).
Ohlasy samozřejmě pročítám. Jsou totiž inspirativní a mohou se stát "rodiči" příštích textů.

JK
Dada
  • 
25.9.2003 22:33:20
Mily Jirko,

nebudem komentovat ani jeden z tvojich fejtonov, chcela by som skor vyjadrit obdiv (aj ked si nie som uplne ista, ci este stale citas prispevky na tvoje clanky).

Uz asi rok som na stranky rodiny zabludila len sporadicky, akosi pri troch detoch, mimoskolskych aktivitach, tanecnych kurzoch a zbierani materialov na moje vlastne projekty nestiham. Dnes (viac ako tri mesiace po tom, ako bol napisany prvy clanok, ku ktoremu som sa dostala) sama doma, zacitala som sa do tvojich clankov a nedokazala som prestat. Aj som sa pobavila, aj som prikyvovala, aj som obcas nebrala vsetkouplne vazne.

Ale prisla som k poznaniu - obcas sa oplati vymenit knihu za internet - vdaka za krasny vecer a prajem hlavne chut a inspiraciu do dalsej prace.

Dada
Petra
  • 
25.9.2003 7:44:46
Sosane,
pokud jsem na výletě a nikde není odpaďák, tak dám odpadky do pytlíku a do baťohu a až popelnici uvidím tak ji vyhodím. Omlouvat vyhazování odpadků na zem tím že není popelnice, to je alibismus.
Meta
  • 
24.9.2003 13:05:37
Oni se vůbec často dospělí chovají k malým dětem příšerně. Včera jsme zastavili na parkovišti a Vojta letěl pro parkovací lístek. Parkovací automat je za za rohem, takže na něj není vidět. Za chvíli se vrátil kluk bez lístku, celý zaražený, že mu nějaká baba vynadala, že na ten automat sahá a vyhnala ho. Osmileté dítě se neumí postavit řvoucí osobě.
Sosan
  • 
24.9.2003 12:57:07
Jasně, a tu ulepenou kapsu pak vždycky vyperete. Jinak jste přesně kápla na to, co se tady snažím vysvětlit, díky.
Jitka, dcera 9 let
  • 
24.9.2003 12:35:46
Jednou jsem šla s dcerou ulicí, kde jsou malé bytovky (každá pro 4 rodiny)a před každou z nich mají popelnice. Dcera zrovna dolízala nanuka, koš v nedohlednu, tak jsem jí "poradila", aby ten papír vyhodila do popelnice. To jsme si teda daly. Seřvala nás místní starší obyvatelka a to dost nevybíravým způsobem. Na jednu stranu ji chápu, je to přece "její" popelnice, ale na dotaz, zda by jí bylo milejší, kdyby jí to dcera pohodila třeba na trávník mi odvětila, že prý jsem si toho "hajzla" tedy pěkně vychovala. Měla jsem co dělat, abych jí neposlala do pr..., ale vzhledem k situaci jsem vzala dceru za ruku, řekla jsem jí, ať si z toho nic nedělá, že ta čarodëjnice má asi špatný den. Jsem pyšná na to, že přes tuto špatnou zkušenost dcera nehází odpadky po zemi, ale radši je strčí do kapsy.
24.9.2003 12:14:21
Trideni je trideni. Tady v Nemecku mame tri popelnice-zlutou, hnedou a cernou, navic mesicni sber papiru. Nepotrebne obleceni a obuti hazu vetsinou do dalsich kontejneru Cerveneho krize, napoje kupuji zasadne ve skle, protoze zavest dalsi misto na plasty, ktere jsou za zalohu /vcetne plechovek/ se mi uz nechce.A jen tajne doufam, ze opravdu prospivam zivotnimu prostredi _:)))_
 Příspěvky 110 z 37 [Dalších 27 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.