| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Pračky - naše pomocnice (a žroutky ponožek :-))))

 Příspěvky 110 z 11 [Dalších 1 >>]
Hanka, 2 děti
  • 
18.8.2006 12:21:17
Koupila jsem si u Neckermanna super věc - sponky na ponožky. Jsou to taková plastová placatá jablíčka, kterými se provléknou vždy 2 ponožky. Máme je doma u košíku na prádlo a muž i děti si zvykli nejprve ponožky spojit, než je tam hodí. Šetří to spoustu času a ponožek !!!! :-D
  • 
26.2.2006 15:52:25
Vážená paní Věro,
četl jsem Váš příspěvek a plně se s Vámi ztotožňuji.Moje matka prala stejným způsobem jako Vy, takže vím, jak to bylo náročné a co vše to obnášelo.
Při této příležitosti bych Vás chtěl poprosit o radu.Vlastním historickou pračku výroby USA značka EASY vyrobenou v Syrakusích stát New York v roe 1912.Mám ji od přítele.Zajímalo by mne jakou historickou cenu nebo hodnotu má dnes.Jestli máte možnost to zjistit, prosím odepište.Jedná se o pračku se ždímačkou, která je oplášťovaná mědí a zřejmě byla poháněna motorem, který schází.
Děkuji předem za veškeré informace.
S pozdravem Jiří Relich
markéta, Tereza 7/03
  • 
20.10.2005 13:52:49
Hrozně ráda čtu "jak to bylo" ať už s pračkami, foťákem, dolováním ale taky třeba umělým chrupem, dámskými vložkami, antikoncepcí apod.

Při čtení jsem si vzpomněla, že jsem dceři četla ze Špalíčku a básničku "máma pere drum drum drum, otřásá se celý dům" jsem vynechala, protože v roce a třičtvrtě mi přišlo nevysvětlitelné, proč by se měl při praní otřásat celý dům :-)) Zaplať bůh za to.
B A
14.9.2003 15:03:21
Dekuji az hezke reakce, vystihly jste to uplne presne. Jsou okolo nas veci, ktere vnimame uz jako samozrejmost a tak si myslim stoji za to ukazat, ze az tak samozrejme a odjakziva nejsou :-))) Navic zatimco ja si zrovna udelala cas najit "jak to vlastne bylo" (a to proto, ze me zaujalo vypraveni o prackach ve skanzenu na Morave), nekdo jiny muze svuj cas vyuzit jinak ale mozna me poznatky vyuzije. A o tom vlastne prece komunikace je :-))) Preju Vam vsem nadherny den :-)))))
  • 
14.9.2003 4:36:14
A divím se, jak se tak mužete tak ptát!/Mám chuť napsat hodně vzkřičníků/.
Copak jste nemusely vysvetlovat dětem při čtení vypravění O pejskovi a kočičce, co je to valcha? Clarisska ji znala do nedávna jen jako hudební nástroj v coutry či bluesové kapele. Naštěstí jsme jednu u babičky v Čechách nedávno objevily... Ruční pračku s klikou ,jako je na těch pěkných obrázcích, měla náše sousedka paní Kratochvílová v 50 letech a její muž točíval tou klikou jako u flašinetu a zpívával písně o Havlíčku Borovském a jiné vlastenecké baldy k velké zavisti mé maminky /zaviděla pračku i přičinlivého muže/. Ona na to prádlo byla sama. Jednou za týden /na tři malé deti /ji patřila pradelna...a měla jen rejžák a valchu... První výřivku si koupila až koncem 60 let. Má ji dodnes.
Já jsem právala plínky /i 40 denně /v kýbli za pomoci zvonu na ucpaný záchod...Znate tu metodu? Funguje výborně, když v malém bytě není kam pračku zapojit.../. Dnes si to už bez pračky a sušičky neumím představit, ale to neznamená, že s nimi nemluvím...pračka je Andula a myčka na nadobí Madla a moc si je předcházím. A vynálezce a vynálezy bezmezně obdivuji. Za takovéhle bych dávala Nobelovy ceny, spíš než za rozbití atomu...
Vera S.
Evelyn1968,2děti
10.9.2003 22:37:36
Já jsem to nepsala, myslím, že to byla Nejanka. Já jenom chválím a odpovídám těm dvěma:o).

E.
10.9.2003 22:05:41
Super článek. Mám ráda technické "vymoženosti". Naše děti budou takhle popisovat mikrovlnku, mobil, věž, video....:o)))

Jsem ráda, že i jiné pračky mají výrobní vadu - žerou ponožky. (ta osoba, která se podepisuje pořád jinak by chtěla asi jiné téma) Díky za článek Evelyn.
Evelyn1968,2děti
10.9.2003 21:45:44
Já bych řekla važme si našich praček a sušiček:o). A taky si jich vážím, na valše by se mi opravdu nechtělo, Vám jo když se tak ptáte?

E.
10.9.2003 21:41:59
Vypadá tak, že se vyhloubí cosi jako náhon na potoce a vytvoří se místečko vhodné pro umístění většího proutěného koše s prádlem. Rychle přitékající voda víří prádlem do kruhu – je sice studená, ale poměrně nenáročná na lidskou obsluhu, energii a jistě i bezpečná a 100%ně ekologická :-)
Neměli jsme to štěstí vidět ji v činnosti, ale kamarádi jo a podařilo se jim i něco nafotit (zkusím se po obrázku poptat :-))
Nejanko, jsou to pěkný fotky i článek! Takovou ruční pračku na kliku myslím používají skalní „ekoteroriské“ Vlkovi z Jindřichovic, co jsou dobrovolně bez elektřiny.
Zášupšákovi zmar a nechť táhne Hnusník pižmový! (oba jsou nechvalně proslulí svým vztahem k ponoškám)
Ahoj!
Est.

PETRA,3 DĚTI
  • 
10.9.2003 19:53:16
A CO TO MÁ BÝT?
 Příspěvky 110 z 11 [Dalších 1 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.