| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku V naději 7 - Jedno dítě, žádné dítě podruhé

 Příspěvky 110 z 34 [Dalších 24 >>]
19.9.2003 8:33:00
Já mám berušky rok a půl od sebe a jejich vztah byl asi následující:
1)Období velké lásky. Bětuška Aničku neustále pusinkovala, při sebemenším náznaku pláče ji doslova zavalila plyšáky apod. Dodnes (a je to více jak 5 let) se musím smát při vzpomínce na podezřelé ticho v bytě. Přerušila jsem věšení prádla a našla berušky v ložnici (Aninu bych tehdy ani jinde nehledala, byly jí cca 2 měsíce). Anina byla kompletně (a když píšu kompletně tak myslím obličej, vlasy, úžasnou zavinovačku po manželovi, kterou nechala babička naškrobit a nakulmovat...) pokrytá asi dvoucentimetrovou vrstvou Ondřejovi masti na prdelky. Ale tvářila se naprosto blaženě a Bětuška mi pravila, že "mažá Aniku".Vůbec jsem neměla chuť a sílu se zlobit, jen jsem měla záchvat smíchu.
2)Výše popsaná idyla skončila cca v roce mladší Berušky. Začala chodit a tím pádem i brát Bětušce věci, bourat stavby, prostě období destrukce. V té době se u ní navíc objevilo astma (podotýkám, že jsme kojili více než rok) a v případě dušností jsme (na radu lékařů) měli dělat cokoliv, jen aby neplakala. To byl poněkud kámen úrazu, protože 3 dny jsme jí vycházeli ve všem vstříc, musela mnohdy ustoupit i Bětuška ("dej to prosím Aničce, ona je nemocná") a pak jsme jí 2 týdny "vychovávali" zpět k normálu, aby nebyla rozmazlenec.
3) Asi od 31/2 a 5 let to jsou rovnoprávné parťačky (a Aniččina choůbka je na ústupu). V jeden moment se strašně milují, úžasně si spolu hrají, pak následuje sourozenecká šarvátka, no prostě normálka havárka. Ale už se s nimi dá spousta věcí podnikat (kino, výlety, dovolená u moře) a dají se podnikat společně (když je větší věkový rozdíl, musí být program pro mladšího jiný, než prostaršího...)
Uf, to jsem se rozepsala
Z Brna zdraví Tulačka
  • 
15.9.2003 22:53:23
Tak mi ten příspěvek připomněl i mé vlastní zkušenosti. To, že budeme mít dvě děti do dvou let jsme se s manželem dohodli už během prvního těhotenství. Chtěli jsme, aby si děti rozuměly, aby si dokázaly spolu hrát. Bylo to ovšem náročnější, než jsem čekala, což bylo způsobeno hlavně tím, že naše první dítě ve svém miminkovském věku přes den téměř nespalo a v noci se každou chvíli budilo. To mě psychicky i tělesně téměř vyčerpalo, takže následující těhotenství i druhé mateřství bylo velmi náročné. Ještě že aspoň porod byl oproti prvnímu téměř pohodička... Ovšem, v našem případě to tím neskončilo. Když byly druhému miminku čtyři měsíce, zjistila jsem, že jsem znovu těhotná. To byl docela šok. Nedokázala jsem si to vůbec představit a tak jsme se s manželem jen modlili, ať je to miminko hodné a ať dobře spí. To se nám splnilo. Třináct měsíců po druhém porodu se nám narodila holčička. Porod byl opět dobrý a já jsem si domů přinesla děťátko, které dobře spalo a pokud bylo nakojené a přebalené, tak už vůbec nic nevyžadovalo. To jsem předtím nezažila. Bylo to i tak hodně náročné a když se mě dnes některé maminky ptají jak jsem to tehdy zvládla, tak odpovídám, že jsem to nezvládla, ale pouze PŘEŽILA. A myslím to vážně :-)
Vendula,Ondra9/02,Terezka3/04
14.9.2003 20:30:00
Děkuju. Už teď si to snažím představit: Ondra je totiž vyloženě nespavé dítě, ještě jedno takové a nejlépe kdyby to bylo na střídačku :-), tak mne odvezou ...
12.9.2003 19:00:54
Vendulko :-), kdybys věděla, jak byla ta chvilka klidu krátká :-))).

Přeju pohodové těhotenství a přiměřeně rychlý a snadný porod :-).
11.9.2003 23:42:23
Martino,
já jsem ve svém příspěvku psala: "v rozmezí pěti minut až několika let..." právě proto, že to zapomínání trvá u každé z nás jinak dlouho. Rodila jsem císařem a vyřízená jsem byla pěkně, takže na nějaké příští jsem v prvních dnech neměla ani pomyšlení. Byla jsem ráda že žijeme - oba.
Teď už by pomyšlení bylo, asi tak od Robíkových 18 měsíců, ale zase není na obzoru žádný taťka :-(
Vendula,Ondra9/02,Terezka3/04
11.9.2003 17:16:47
Krásný článek, děkuju. V březnu čekáme druhé, takže se máme na co těšit :-)). Bylo to neplánované, o to víc překvapující, musím přiznat, že ze začátku to moc příjemné překvapení nebylo, ale teď už se moc těším. Ondra je sice hrozný nespící raubíř, ale jedináčka jsme stejně nechtěli. Gratuluji k holčinám, jsou obě moc a moc krásné, hlavně na té fotce, kde tak v klidu leží :-)).
10.9.2003 21:41:05
Skoro slzím ještě teď, když to čtu – a to už je Marušce půl roku :-)
Gratulujem k robátku.
Musím přiznat, že většinu Tvých zkušeností taky sdílím (a to jsou holky větší kousek od sebe a nemůžu si teď stěžovat, že bych na ně byla jen sama).
Míša (taky náš „andílek“) je chvilinku bez dozoru a už jinak milovanou Marušku (jíž vroucně špitává do ouška „Maluško, já tě mámláda!“) zválí, někam vleče, sebere jí hračky, cvičně přetáhne něčím přes hlavu či se pokouší zadusit polštářkem či umělou knížkou... Ale ne, to bych byla nespravedlivá! Taky jí někdy něco povídá, tancuje a vůbec nějak zabavuje.
Někdy sice běs, ale dětem je o moc líp s jinými dětmi, než když jsou samy.
Mějte se moc krásně, ať to všechno zvelebíte bez totální ztráty nervů a holčinám ode mě pusu na čelíčko!
Pá,
Ester

Martina
10.9.2003 20:58:24
Jeste bych chtela dodat, ze ted na porod casto a s laskou vzpominam.
Martina
10.9.2003 20:57:01
Jo, u me se taky dostavila euforie, ze uz to mam za sebou:-))) A to jsme z porodu nemela vuuubec strach, snad jsme se i tesila. Holt jsme nevedela, do ceho jdu, rikala jsme si, ze to snad nemuze bejt tak hrozny.
Asi je to taky tim, ze jsem po tom poslednim zatlaceni vytlaceni nejak nevnimala, teda ja jsme vnimala ale oni si mysleli, ze nevnimam, slysela jsem jak nekdo rika, ze jsem v soku, manzel na me promluvil a ja mu normalne odpovedela, v soku jsme nebyla. Ale tak nejak proste jsem asi opravdu prozivala euforiii z toho, ze uz je to za mnou, sestra mi rekla, at si malyho podrzim na brise, ja jsme ho capla, ani jsme se na nej nepodivala. Pak nasledovalo to, ze jsem v soku. Ted me to strasne mrzi a je mi lito, ze jsem si to neuzila ale asi za to ani nemuzu. No uvidime priste, uz vim o cem to je tak snad si to uziju vic:-)
10.9.2003 19:59:21
Zdravim Henri, koukam, ze jsi na tom s organizaci casu podstatne lepe nez ja to mi jsme s nasim druhorozenym oslavili vcera uz neuveritelnych 5 mesicu.
Tak tedy diky za clanek.

Mimochodem, Sylvie, ty uz jsi taky velmi dlouho nic nenapsala, k nasi skode.

Musim souhlasit s tim, ze dve deti neni dvakrat tolik lasky, ale jestli ne desetkrat tak urcite 9x :o)

Muj prvni porod byl pomerne rychly. V praci jsem skocila v 6 hodin, ve 1 v noci mi praskla plodova voda, v 7 rano jsem byla v porodnici od 8 na oxytocinu, ve 2 se Max narodil.
Kdyz jsme se konecne dostali na pokoj, muj manzel rika...ja uz zadne deti nechci, a dodal: jen kdyz ty budes chtit :o) Za mesic jsem o porodu uvazovala jako o krasnem zazitku, jen jsem byla sama na sebe nastvana, protoze jsem si rekla o dolsin (ci neco podobneho).
Kdyz byli Maxovi 4 mesice, rikala jsem si hmmm...mit dalsi by bylo fajn. No a v Maxovych 9 mesich jsem znova otehotnela.

Druhy porod zacal naprosto stejne, jen je to minus jedna hodina. Dokonce i jakesi kontrakce jsem mela sama od sebe :o) Kontrakce stejne silne jako s oxytocinem (a to jsem cetla, ze s oxytocinem to boli vic) jenze nikam nevedouci. Takze oxytocin....A ja hrdina a bojovnice, tentokrat zadnou chemii nechci, dycham, menim pozice :o) jsem utahana ....
Jednoduse receno - proc ja musim byt TA vyjimka potvrzujici pravidlo? Muj druhy porod nebyl lehci ani jednodussi nez prvni. Prestoze o nem uvazuju jako o krasnem. Skoncili jsme s exktraktorem a ja s pocim, ze jsem to nezvladla :o(
Tak ted nevim, proc to pisu...nechci stracit ani prvodoricky ani ty co planuji mit druhe, ale uz se asi stalo ?!?
Muj muz tesne po tom prohlasil. Zadne deti uz nechci a nic nedolal. :o(
Ja to v te chvili citila stejne :o) Jenze ted uz je to zase jinak kdyz je vidim jak se k sobe maji... http://rodina.cz/galo

Vsechno se meni a prestoze nas nejmensi nedokaze porad spat dele nez hodinu a pul doufam ve treti, prestoze ne za devet mesicu :o)

Henri, hodne sil, mas krasne holky a to je to co se pocita! (meli by jsme je seznamit s mymi kluky :o) - mama dohazovacka - mela bych s tim prestat hned ted, co?! :o)

Opatrujte se!

P.S. Verim, ze ti zase brzo daji cas, nejake vase zacitky sepsat :o)
 Příspěvky 110 z 34 [Dalších 24 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.