| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Zpověď eko-kacíře aneb Naše ekologické hříchy

 Příspěvky 110 z 64 [Dalších 54 >>]
14.12.2012 22:53:44
Lojzo, to zní velmi rozumně. Jsem po letech na diskusi k tomuto 100 let starému článku. Zatím zde stále bydlíme, topíme uhlím i dřevem (hlavně uhlím od Žitavy;( ) a děti už jsou velké - samy chodí do školy. Pořídili jsme další zvířata: morče, kocoura (obojí darem;) a konečně i tu kozu!! Máme jí asi 6 let od kůzlátka a dojí parádně. Spotřebuje kromě sena a zrní i některé bioodpady z kuchyně (spolu s morčetem;-)
Kozí fotky jsou na mém facebookovém profilu Karlička Klihosmečková (ano, mám mnoho jmen ;-)) a starší kozí fotky na http://rodina.cz/klihostezka :-)
  • 
15.10.2006 23:28:52
Prosím pěkně, kdepak se dají sehnat ty kamna Kory? Mamce je jedna známá doporučovala s tím, že si je vyhledáme na internetu - zkusila jsem to a zcela bezvýsledně. Kdybych alespoň tušila, jaká firma je vyrábí? Děkuji za odpověď.
  • 
27.8.2006 12:11:19

Zdravím všechny na rodina.cz!

Po přečtení diskuze mě to prostě nedalo a musím reagovat.

Jak už bylo v diskuzí naznačeno, představa o ekologickém životě někde v horách je prostě nerealizovatelná, a když tak jen s velkými kompromisy. Proto si myslím že je mnohem lepší postavit si pasivní dům (nemusí se tam normalně topit!!!). Ja si rodinu pořídím tehdy až nedudu muset hledet ńa peníze. Souhlasím taky s postřehem Ester že někdy rekonstrukce vyjde dráž něž nový dům, zvlášt když se všechno nějak rychle kazí. Přeji všem jen to nejlepší.

PajaMM
26.1.2006 13:39:49
MOny,

se zehlenim naprosto souhlasim, i kdyz ja zehlim rada :-)))

Ale s tim, ze se deti v latkovych plenach nauci driv chodit na nocnik...to nesouhlasim. O tom uz tu byly diskuse a kazde dite proste jednou dospeje k tomu, ze se nauci chodit na nocnik samo - nektere driv, nektere pozdeji. Je to otazka vyvoje. A s tim, ze se driv naucily deti chodit na nocnik brzy diky latkovym plenam - to neni pravda. Proste se to delalo tak, ze se deti davaly sedat na nocnik strasne brzy a maminky se vytrenovaly....ne deti, ale maminky umely chodit s detmi na nocnik...

A ono to brzke "trenovani" nema cenu, spis muze i uskodit...

Ale o tom se tu uz vazne vedly dlouhe diskuse...
Monča, 2 děti
  • 
26.1.2006 13:25:45
Holky, neblbněte se žehlením. Stačí prádlo pečlivě věšet a opatrně sbírat. Pak hned složit a uklidit. Děti nevypadají zanedbaněji než děti matek žehlitelek. Netřeba žehlit ani látkové pleny, pokud zrovna není v rodině infekčí průjem. No a když chcete miminku zpříjemnit látkové pleny a jo už je musíte žehlit, tak jenom složené a jenom tu jednu stranu, co přjde přímo k tělíčku. A látkové plenky mají jedu úžasnou výchovnou metodu. Dětem je v nich nepříjemně a tak jsou ochotnější chodit na nočníček. Dokud byly jenom látkové pleny, po roce téměř neexistovalo dítě s plenami a s pemprskami je mají běžně i ve dvou letech. Takže ta úspora práce na začátku se vymstí většími náklady a prací v pozdější době.
9.11.2005 18:46:20
Ivet, díky ;)
budu o tom přemýšlet ;))
Ty to u nás znáš (kopeček do školy), nebo to jen na základě článku? ;-)
Poník - málem si ho pořídili skoro-sousedi, co mají kozu. Ale nakonec budou mít místo poníka čtvrtý miminko!! ;)
No, uvidíme co na jaře. Ale nějaký zvířátko určitě, dám vědět!
pa est.
Iveta
  • 
7.11.2005 12:42:25
Ester, co králíci_ Naprosto nenároční na chov, žijeme ve městě a na pidizahrádce je pěstujeme. Zkonzumují všechnu trávu ze zahrádky i z chalupy (i ve formě sena, sušíme na půdě) a jejich chov je velmi atraktivní pro děti (králičata, sušení sena). Stačí jim dát ráno a večer a jednou za měsíc vyčistit. Zkuste to s jednou králičicí. Zejména holčičky - bývají víc na zvířátka - je milují, tahají po kuchyni atd.Teď už děti samy i králíky krmí. Veterinární péči králíci potřebují mnohem méně než pes - stačí je jednou ročně naočkovat (tak to aspoň děláme). Chováme je už od mého dětsví, dvacet pět let, vždy l, maxim. 2 vrhy, ne moc. V tak malém množství to není žádná práce. navíc zkonzumují spostu zbytků z kuchyně (šlupky z brambor, odřezky ze zeleniny atd.) - no a občas je i to ekolog. maso pro děti... pokud to přenesete přes srdce..my moc ne.Potřebují jen králikárnu.
Až budou děvčátka o chlup větší, což takhle pořídit jim poníka? Vím teď o jednom, docela perspektivním, který se nedaleko prodával - za 5 tisíc Kč. Ten kopeček do školy by pak holky mohly jezdit na koni. Střídaly by se, která do kopce a z kopce. To by jim chudáci děti z upravených trávníčků na Beverly Hills záviděly.

  • 
2.11.2005 20:52:16
Samozrejme, ze pouzivam bezne vlozky.
Ja to ale neberu tak, ze snizuji svemu diteti standard. Ja mu ho zvysuji - v latkovych plenach nejsou zadne chemikalie a umele hmoty. Jsou z bavlny. Myslim, ze je to to nejlepsi, co muze mit na zadecku. Kdyz se pokaka, tak ho prebalim hned (protoze knoura), takze mu pokozku nedrazdim ani jeho hovinkama. Myslim si, ze jsou pro nej lepsi nez papirovky. A navic (jak jsem psala) ma po papirovkach vzdycky otlacene nozicky od gumicek.
J.
Jana
  • 
2.11.2005 6:47:45
Nechápu tvůj poslední odstavec o dámských vložkách. Znamená to, že je nepoužíváš, když mluvíš o hloupé argumentaci a že by to bylo na úkor slušného životního standardu? Potom ale s ekologií nezačínáš u sebe, jak tak hezky provoláváš, ale u svého dítěte. Ty si nechceš životní stndard snížit a používat vložky látkové, tvé dítě se bránit nemůže, tak látkovky dostane?
2.11.2005 0:06:22
Jitko, jojo, téměř se vším souhlas!
Zaujalo mě hlavně to poslední:
jsou daleko horší společenstké a zájmové skupiny než "ekologové" aj. zelení a nazelenalí! Pokud nejsou fanatici, fakt mohou být i prospěšní a svět trošku posunout... Troufám si i tvrdit, že lepším směrem... ;))
 Příspěvky 110 z 64 [Dalších 54 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.