| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Prevence Vám může zachránit život

 Příspěvky 110 z 10 
michala
  • 
9.11.2012 23:47:36
tak to je vrchol!!! Lidi proberte se, vy tady jen šíříte paniku, už teď jsou naše děti chodící vykcíny a ještě toto!!!
11.9.2003 15:09:23
Katko, Jano,
já neagituji pro očkování, ale pro informace o této nemoci. A pokud to nedělají lékaři, jsem přesvědčená, že tato forma neškodí (byť je to v podstatě zájem distributora prodat vakcínu). TECKA
Jana
  • 
10.9.2003 12:06:09
Milá Marto,
vyvolat strach v lidech(..vidět umírajícího dusícího ..na vlastní oči...), že se potom bojí každé infekční nemoci a nechají se dobrovolně proočkovat vším možným i tím čím ani ze zákona nemusí, je záměr některých lékařů. Takový zastrašovací buldok je např. Polanský-hlavní pražský hygienik. Co je k tomu vede? Jen slepá víra, že se nemoce dají takto pokořit.Slepá víra je vede k tomu, že přehlížejí negativa očkování. Veřejnost o možných vedlejších účincích neinformují a tak vytvářejí v lidech falešnou představu, že očkování je jen prospěšné. Je snadné a pohodlné tomu podlehnout, zvláště, když vlastní negativmí zkušenost nemáme.
Jsou však lidé, kteří zažili, že se jim dítě udusilo a zemřelo do 24 hod. po podání očkovací látky a těm težko vysvětlíš, že očkování zachraňuje lidské životy. Já když čtu podobný článek, který si zde uveřejnila třeba v novinách, tak mi naskakuje husí kůže.
Katka
  • 
4.9.2003 11:58:00
Marto, ale já když slyším A, chci slyšet i B, toť vše. Reklama na cokoli, jak známo bývá udělána tak, že se zákazníkovi sdělí jen pozitivní věci a mě by právě zajímala i negativa. Jistě, buď koupím nebo nekoupím, ale aspoň já patřím mezi lidi, že zásadně nekupuju podle toho, co mi kdo vykládá v reklamě.
A každá věc na světě má své pro i proti...nic víc, nic míň.
Vašeho syna to zlikvidovalo za den...znám ženu, která díky podobné "hurá akci" šla na očkování proti chřipce. Dnes je v plném invalidním důchodu, belhá se o holích a její život je šmatlání se po doktorech. Nechala se naočkovat, byla v pohodě, žádné vedlejší účinky, za nějakou dobu dostala chřipku stejně a reakce těla byla katastrofální. Z do té doby zdravé produktivní ženy se stala invalidní důchodkyně.
Kdyby se něco podobného stalo Vám, nespílala byste nad tím, proč Vám někdo neřekl to B, že se stává poměrně často, že očkovanci proti chřipce chřipku stejně dostanou, protože přijde třeba jiný typ a pak ta chřipka většinou "stojí za to".
O tohle mi šlo, uvést možná rizika apod....
1.9.2003 10:58:03
Jano, Katko,
možná je to i reklama od výrobce, a co ? To je stejné jako s jinými
takto nabízenými produkty > buď je koupíte nebo ne. Tady jde podle
mě však o něco víc: dostat do podvědomí lidí, že tady tady hrozba
meningokoka je, ale že je možnost ochrany.
A jaké informace že vám to chybí ? Na "zajímavé informace" (vedlejší
účinky, vhodnost ...) by snad dokázala odpovědět dětská lékařka.
Nevím zda by vás zajímalo jak může vypadat 20 let zcela zdravý člověk,
kterého "to" zlikviduje do 24 hodin. Pokud ano, pak koukněte na
>> http://rodina.cz/nejsmutnejsi <<.
Katka
  • 
27.8.2003 7:24:47
Hm, připadá mi to jako reklama od výrobce...ještě ten reklamní banner vedle článku dotváří tento efekt.
Chybí mi tam spousta informací...
Jana
  • 
25.8.2003 11:46:54
Článek se mi zdá velice jednostranný. Chybí tam spoustu dalších zajímavých informací.
Leona, 2 děti - 13 a 4 roky
24.8.2003 12:51:24
Vakcínu NeisVac-C mám objednanou v naší lékárně pro obě své děti - a čekám na ni už od pátku 15.8.2003. Když jsem žádost o vydání receptu na tuto vakcínu předložila pediatrovi, nenašel vakcínu vůbec v rejstříku registrovaných léčiv, když volal do několika lékáren, nikdo o této vakcíně nic nevěděl, ani k čemu by měla být, což mi připadá děsné vzhledem k závažnosti onemocnění - byla jsem u toho, když pan doktor obtelefonovával lékárny. Nakonec se tedy obrátil přímo na firmu Baxter, která tuto vakcín u nás zaregistrovala v loňském roce. Tam ho odkázali na distributory - jeden z nich tuto vakcínu měl skladem - bohužel si nepamatuji jméno. Takže přes naši lékárnu domluvil, že od nich vakcíny převezme - a NIC. Když tady čtu, že dodání do 24 hodin, nechce se mi tomu nějak věřit :-(((.
Je až napovážěnou, že mezi běžnými lidmi je informovanost o tomto zákeřném onemocnění a prevenci mizerná, řekla bych takřka nulová, ale že i v lékárně, kde by měli mít odborníci dostatečný přístup k informacím se setkám s tím, že ani nevědí, CO po nich vlastně chci....to mne děsí.
Aneta
  • 
22.8.2003 15:14:07
Děkuji za poučný příspěvek, hned ho zkopíruju do e-mailu a rozešlu všem mým známým....myslím, že je to způsob, jak tyto informace rozšířit a předejít tak neštěstí.....
děkuji
Lionka
22.8.2003 14:16:13
Marto moc děkuji!Bez tebe a tvého boje a intervencí na příslušných místech,by tohoto článku a praktických nabídek v tomto článku uvedených - nebylo!Děkuji i Tvému synovi - jeho příběh byl pro tebe velkým impulsem,který zcela jistě zachrání spoustu dětí a mladých lidí!
Děkuji!
 Příspěvky 110 z 10 

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.