| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak jsme dělali workshop aneb otevřený dopis Lucajdě

 Příspěvky 110 z 38 [Dalších 28 >>]
12.9.2004 23:03:53
Článek z toho tentokrát nebude, tak jen stručný shrnutí pro Ty, kdo by chtěli něco podobnýho taky zkoušet:

- lidí jsem pozvala mnohem víc než by se vůbec mohlo vejít, podle očekávání část "odpadla" kvůli nemocem apod. až nás nakonec bylo úplně akorát (12 dětí)
- škála výchovných stylů byla pestřejší a třecí plochy tudíž ne tak výrazné

- protože počasí bylo mizerný, trávili jsme většinu času zavření doma, ale mrňata to kupodivu zvládala bez problémů

- příště budu muset víc zapojit ostatní mamky, protože jsem se pro samou péči o ostatní nestíhala věnovat vlastním dětem (aneb ševcova žena a kovářova kobyla...)

- některé drobnosti v chování dětí, které se vcelku dobře dají řešit přímo s dětmi, se řeší hůř v přítomnosti jejich rodičů - s tim se budu muset ještě nějak vypořádat

A kdo chce vidět na fotkách, co jsme dělali, může nakouknout
sem. (Mělo by to být ve formátu word.)
16.9.2003 21:17:32
Moc jsem nepochopila tvoji reakci na můj příspěvek. Ani já ani můj manžel nekouříme a nikdy jsme nekouřili. Živíme se oba na IČO, nechodíme tímpádem od 7.00 do 15.00 h pravidelně do práce, ale podle akcí. A trochu mě uráží, když kritizuješ někoho koho vůbec neznáš. Jen jsem se chtěla zastat někoho, do koho se všichni pouští.
Cibulka
  • 
20.8.2003 22:11:05
Jana ve svem volnem case, ktereho s malymi detmi nema nazbyt, pripravila a zorganizovala workshop a jeste nasla dusevni silu po skonceni akce napsat par postrehu a rad.

Jiste autori zarucene a jedine dobrych vychovnych rad nekdy organizovali workshop s malymi detmi. Ja mam zkusenosti jenom ze tri taboru rodicu s detma (2-5 let), potykali jsme se s uplne stejnymi problemy, coz bylo duvodem, proc jsme od druheho roku organizovali tabory na "neutralnym" uzemi, s "hlavnim" vedoucim, stejnym jidlem a pod. Rada bych jeste zminila fakt, ze je rozdil mezi workshopem a klasickym detskym taborem "nejak-to-do-toho-obeda-preklepem"

Cim dal tim vic obdivuju odvahu, jakou ma Jana, Klara Kubickova, Monty, Magda Silna a snad i dalsi budouci pisatele a snad jim to nebere chut do dalsiho psani, ja bych odvahu napsat na rodinu clanek nemela...
20.8.2003 21:48:05
Obdivovat není opravdu co. Nouze naučila i Dalibora housti. Já jsem taky nejdřív čekala a pak se zkusila zapojit do činnosti jiného MC, ale nebylo to ono. Kdybych našla tu odvahu už u prvního sviště, mohli jsme dnes mít už pětileté MC. A těch věcí co jsme mohli udělat. Za rok budu nastupovat do práce a začínám mít pocit, že spoustu věcí asi vůbec už nestihnu zrealizovat. Jestli Ti můžu poradit nečekej na nikoho a zkus to. Odvážnému štěstí přeje.
Držím Ti palce.
20.8.2003 21:38:58
VANDR DO LITIC - ÚTERÝ 26. 8. - SRAZ V 7,45 PŘED HL. NÁDRAŽÍM V HK (vlak odjíždí v 8,03 h) - NÁVRAT PO 18 h.
20.8.2003 18:36:27
Ale my jsme nevěděli předem, že dudlík a korálky budou problém...
Ivka
  • 
20.8.2003 8:22:06
Teda, to je síla, docela chápu tu druhou matku, že jí to moc nesedlo.
Už vidím, jak Tonička doma ječí, že si botičky sundávat nebude, že chce taky sedět na stole...
Asi je správně, že ten, co se to u něj koná, určuje pravidla, ale myslela jsem, že tento změkčilý způsob výchovy (s těmi korálky mi to trochu připomíná přírodní výběr - udusí se, nebo neudusí?)se už dávno ve světě opouští, že se potvrdila nutnost pevných pravidel. Nelíbí se mi děti co jsou vychované jak cvičené opičky, ale nechat lézt dítě po stole, aby si vybralo co se mu líbí, to mi nepřijde jako podporování rozvoje dítěte, ale jeho, s prominutím, zpovykanosti.
Tyhle názory jsou typické pro rodiče velmi malých dětí. Docela by mě zajímalo, jak budou mluvit, až budou mít doma puboše.

A ještě k dudlíku a korálkám - nebylo by taktické a ohleduplné tyto věci dočasně z hraček dětí odstranit, i když já proti tomu, aby si s nimi moje děti hrály, nic nemám, když ostatním rodičům to dělá starosti?
19.8.2003 18:46:24
To záleží na tatíncích - jestli mají zájem :-).
joint
  • 
19.8.2003 15:33:44
cibulko, jen chodte podobnou cestou {vidim zhuleneho tatku a mamku a misto deti divou zver}...jen do toho...napiste za par let...
anielik
18.8.2003 23:17:24
obdivujem taketo maminy co stihaju popri babetkach robit take krasne veci a este aj pre inych ludi.
strasne by som sa chcela takeho nieco zucastnit. Dufam ze sa mi podari najst niekoho takeho sikovneho v mojom okruhu co by bol schopny take nieco usporiadat. Ja som dost "gramblava" takze ja ten organizator nebudem.
Drzim palce do buducnosti, len tak dalej !!!
 Příspěvky 110 z 38 [Dalších 28 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.