| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Otcovské fejetony: Mladí a nadějní

 Příspěvky 110 z 23 [Dalších 13 >>]
kiki
  • 
27.2.2004 18:33:21
ja nevim co mas delat=(
  • 
27.2.2004 18:32:12
skoro na mně nemyslí je to hrůza a k tomu strejda je na plícárně a to kvuli tomu pití.......................=(
  • 
30.11.2003 3:31:58
Jak se to vezme, on kazdy rodic se snazi dat detem to nejlepsi..jde o to, co za nejlepsi povazuje. Je mi jasne ze deti budu muset podporovat i na universite, ale predpokladam ze si vezmou studijni pujcku, maji studijni setreni ( kazdy rok co se zaplati na ne do banky 2000 dolaru tak petistovku prida Yukon. Urcite penize dostanou od Yukonu na studie, na knihy a na cestovne domu, ale to porad bude malo a tak budou muset o prazdninach pracovat. Tady je to naprosto normalni, deti bezne praacuji uz od devate, desate tridy..i mladsi. Myslim deti studujici, ne ty co hledaji praci. Neni zvykem rodicu platit detem vzdelani. Jsou jako ta kotata...vyhozena z hnizda....jsem ceska mama a urcite tohle nedokazu, ale vim, ze ta pupecni snura bude odstrizena, kdyz starsi bude muset na universitu do Vancouveru (2500 km od nas). Desim se toho...moje pupecni snura porad drzi...
Sosan
  • 
11.8.2003 14:28:32
Problém je spíš v tom, že při ceně nového auta cca 250 tis. na něj našetříte za 10 let (nebo si snad z uvedeného příjmu dokážete uškudlit víc než 2 tis./měsíc?). Zahrabat se zamlada ve státní správě, to je to nejhorší, co můžete udělat. Dokud jste mladý, bezdětný, snažte se zajistit zdroj příjmu (t.j. kariéru), protože pak, až budete mít rodinu, už to půjde mnohem hůř.
Lajoš,25
  • 
11.8.2003 13:31:50
Pouze věcná k těm právníkům. Jsem absolvent právnické fakulty, a je pravda, že neznám právníka bez práce. Sám jsem nastoupil prakticky ihned po škole na místo ve státní správě - plat podle tabulek - necelých 14 tis. hrubého. Je to hodně nebo málo? Samozřejmě, že v právničině se dají vydělat lepší peníze, ale kolik lidí ty peníze bere? Pár případů v renomovaných adv. kancelářích v Praze, firmy se zahraniční účastí. Ale v malém městě? Několik advokátů, otevírat další kancelář nemá smysl, větší firmy zkrachovaly, místa jsou prakticky pouze ve veřejná správě, kde jsou však platy takové jaké jsou. Člověk se holt musí přizpůsobit faktu, že žije v zemi na určité ekonomické úrovni a na nové auto si nevydělá za 4 měsíce. Osobně si myslím, že mé platové ohodnocení by mohlo být lepší (toto si však zřejmě myslí všichni zaměstnanci, nejen mladí), ale i z tohoto příjmu jsem schopný platit bydlení, stravu, stavební spoření atd., a ještě mi zbyde slušná částka na další aktivity. Na mé vrstevníky, kteří se štítí práce znám jediný recept - pokud žijí u rodičů, důsledně vyžadovat poměrné hrazení nákladů na bydlení a stravu, na to musí sociální dávky stačit, a pokud chtějí vést život zlaté mládeže, tak si holt budou muset najít práci.
Tom ,2 špunti
  • 
28.7.2003 15:50:28

je to tak,i když je také hodně lidí,kteří jdou od konkurzu ke konkurzu,nikde nemají šanci,jelikož jim chybí praxe,nebo když už mají štěstí,tak jim podnikatel nabídne směšnou,sotva minimální mzdu.
Jinak současná generace vlivem mnoha věcí opravdu žije v nebesích,veškerá média oslavují přebohaté lidi,restituenty apod.Své vykonávají i telenovely a seriály typu Beverly Hills...
Problém je i v neskutečném bordelu této země.I mladí lidé vidí obrovskou korupci, nebo to,jak se podnikatelé a mnozí živnostníci vytahují,jak si vše odepíší,luxusně vybaví domácnost na odpisech daní (proč že to je ta státní pokladna čím dál tím víc prázdnější?),titíž šikovní podnikavci,kterým se před domem blýskají dvě nová auta,si běžně na sociálku chodí pro takové přídavky pro děti,o kterých se většině potřebným jen sní.Totéž platí o neplatičích.Takže i tady z toho vzejde nejhůře obyčejný zaměstnanec.Tedy jakýsi póvl,kterým přece nebudu.A kdyžtak už zaměstnanec s nástupním platem 25-35 tisíc,to je obvyklá představa svobodných sotvamaturantů.
Petra, 3 kluci
  • 
21.7.2003 12:59:19
Ahojj, přidávám se svojí kapkou do společného džbánku názorů. Je asi hodně důležité, aby rodiče dokázali včas "odstřihnout pupeční šňůru" a než to udělají, aby to dětem pořád a hodně připomínali a také je svou výchovou k tomu vedli. Nevím, jestli jsem včerejší, každopádně asi patříme se svým manželem ke skupině "šediváků". Oba dva pracujeme, ke svým postům jsme se postupně dopracovali a i dětem dáváme najevo, že pečení holubi nelétají do pusy a že i oni se ve svém věku musí připojit k fungování rodiny. Je to s brbláním, ale kluci to už berou jako samozřejmost. Oba dva s mužem jsme byli "odstřiženi" od rodičů v podstatě hned po dokončení střední školy a museli jsme se starat sami o sebe. Já bydlela na ubytovně, manžel nejdřív na koleji a posléze v podnájmu, potom jsme sháněli společné bydlení atd., atd. Prostě žádná procházka růžovou zahradou, ale tvrdá životní realita. Pravda, kolikrát mi o bylo do breku a říkala jsem si, proč zrovna já, ale jak se posléze ukázalo, na heslu "co tě nezabije, to tě posílí" asi něco bude. Teď už víme, že spolehnout se musíme především sami na sebe a ne na okolí, stát a bůhví koho ještě, že nám nikdo nic zadarmo nedá a co si nevyděláme vlastníma rukama, to mít nebudeme. I já mám ve svém okolí příklady "mladých, úspěšných, ležících" (jednou z takových je i manželova sestra) a je mi těch, kteří přispívají k jejich "úspěšnosti" docela líto. Mohli si v rámci svých možností třeba užívat a užívají si jejich dospělé děti a to jen proto, že tu pupeční sňůru nepřestřihli a nikdy svým dětem nedali najevo, kde jsou ty meze... Ona i ta demokracie končí tam, kde začínám sahat do práv těch druhých.
Hezký den a buďte rádi, že se Vás to třeba netýká. A pokud týká - tak vezměte nůžky a ...
Markéta, 28
  • 
17.7.2003 20:53:41
Naprosto souhlasím s tím, že člověk nemůže po skončení školy očekávat, že dostane nadprůměrný plat, to je z říše snů, ať už máte nebo nemáte vysokou. Chce to nějaký čas ... Bohužel ale ani to, že máte nadprůměrný plat vám nezaručí nadprůměrný život - protože pokud nemáte rodiče, kteří vám přispějí slušnou částkou na byt a budou vám pomáhat i v počátcích rodinného (myslím s mimísky) života, tak stejně v těchto okamžicích tvrdě zjistíte, že ani třicet čistého není tak luxusních, jak se vám zdálo na vysoké.

A k platům právníků - sama jsem právnička a nevěřte tomu, že je to zas tak lukrativní /to bejvalo v dobách restitucí/ - manžel je středoškolák, leč databázový specialista a bere o patnáct tisíc více než já. Dneska je na jedno místo právníka (v Praze!) ve frontě pravidelně deset až dvacet uchazečů, od absolventů po předdůchodový věk, a místo, i když jste schopný dneska i v Praze člověk shání tak čtvrt roku. Takže to rozhodně není zas tak lukrativní a bezpracný ... (několikrát mi v poslední době nabízeli "úžasnou" příležitost - měsíčně jistých deset tisíc, pak podle výkonnosti - možná i dalších deset, chodí se na devátou, ale před osmou večer se jde domů maximálně jednou týdně). Tolik jen pro vyvrácení mýtu, že právníci jsou v balíku :)))
segra
  • 
16.7.2003 13:30:10
V tom pripade je podle me hlavne potreba, aby si taky rodice uvedomili, co kazdopadne NECHTEJI a NEBUDOU - treba zivit svou "potupnou praci" cloveka, ktery se jen vali, drzkuje a jeste si za ME penize kupuje Cosmopolitany a jine zrudnosti.
16.7.2003 13:12:27
Tak já jsem asi měla kliku. Starší dcera před rokem odmaturovala a naskytla se jí možnost nastoupit na velmi zajímavé místo v oboru, o kterém snila už od nějakých 14 let. Oželela poslední prázdniny a 14 dní po maturitě nastoupila jako elévka na redaktorské místo v jedněch novinách. Pracuje 10 hodin denně, osamostatnila se a je spokojená.
Začátky určitě neměla jednoduché ani profesně ani finančně, ale po tom roce už je tak nějak zapracovaná, chystá se studovat při zaměstnání a myslím, že ani nepřemýšlí o tom, že by se mi pověsila na krk a nechala se živit. Ostatně, já bych ji v tomhle ani nepodporovala. Nějakou dobu ano, kdyby třeba přišla o práci atd., ale neumím si představit, jak chodím do práce, dřu se a vydělávám penízky, aby mělo moje doma se povalující dítko veškerý servis.
 Příspěvky 110 z 23 [Dalších 13 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.