| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Do poslední kapky mléka aneb Kdo nekojí s námi, kojí proti nám!

 Příspěvky 110 z 207 [Dalších 197 >>]
Sosan
8.9.2003 21:04:12
Nová aktuální diskuse na naléhavé téma zvykání na školku zde:

http://www.rodina.cz/scripts/diskuse/novep.asp?z_podkategorie=no&id=1139&monthfrom=&yearfrom=

Máme opravdu problém. Omlouvám se za OFF topic.
8.9.2003 20:16:16
Ahoj Monty vůbec se netrap. Já bych to hodila za hlavu. Můj příběh je skoro vzorový, Martin se narodil v termínu, v porodnici ho přikrmili jen jednou. Byl tak hladový ze sám přišel na nejlepší způsob sání, do bradavky mne nekosnul ani jednou. Do sedmi měsíců jsem plně kojila a jednoho dne ráno to prso prostě nechtel a začal normálně jist, což před tím odmítal. V noci se ale na kojení budil jestě dva měsíce. Vypadá to ideálne ALE problem byl názor tchyne která na mne málem v pátém měsíci kojení zavolala sociálku, že nejsem schopná vychovat vlastní dítě a že mu kromě "kozy" nejsem schopná dát něco pořádného k jidlu (což ovšem podle ní byla čokoláda, bombony, sušenky a brambůrky). Ustála jsem to ale těch nervů co mne to stálo. Došla jsem k názoru že ať udelám cokoli tak se najde někdo kdo mne za to odsoudí. Takže vlastně zálezí jen na tom co jim k tomu odsouzení poskytneš za téma.

V jednom sem se ale udolat nedala. JÁ JSEM MATKA A JAKÉKOLI ROZHODNUTÍ OHLEDNĚ SYNA JE NA MNE A MANŽELOVI.
Magda
Marcela, dcera 9 měsíců
  • 
3.9.2003 1:55:23
Milá Monty,
díky, díky, díky a ještě jednou díky za Tvůj skvěle napsaný příspěvek. Vrátil mě definitivně zpátky na zem. Konečně jsem si poprvé přečetla o kojení to, co možná trápí více maminek, to, co skutečně přináší život, a ne ty bláboly a fantasmagorie, které jsou v každé Betynce. "Masáž", která se několik posledních let provádí na maminkách ohledně kojení je opravdu šílená a ničivá. Dle mého se naprosto míjí účinkem a ve spoustě případů má na svědomí to, že matka ve stresu z toho, zda-li bude moci kojit své dítě, zda-li pro něj bude mít dost mléka a co se stane, když mléko mít nebude, skončí tak, že opravdu nekojí. Moderní je totiž kojit a kdo nekojí je krkavčí matka, macecha a vůbec "nějaká divná"
Já sama jsem po porodu sice kojit začala, ale brzy jsem musela dceru začít přikrmovat pro nedostatek mléka. I přes dokrmování jsem jí vydržela kojit (bylo to spíše symbolicky, ale každá kapka dobrá) do 5 měsíců a říkám si "zaplaťpánbu za to". Teď už to beru s nadhledem, ale v době, když mi doktorka řekla, že musím dokrmovat, se pro mě zhroutil svět. Dávala jsem si to za vinu, připadala jsem si méněcenná, cítila jsem to jako svoje selhání, vyčítala jsem si, že ani nedokážu uživit svoje dítě... Když jsem v době těhotenství četla články o kojení, automaticky jsem přece předpokládala, že já kojit budu. O tom, že by to nemělo jít, jsem vůbec neuvažovala. Taky proč - všude se přece píše o tom, že kojení je schopna každá žena a ta, která kojit chce, kojí.... Těch několik týdnů, které jsem probrečela, byly nekonečné, já stále doufala, že se rozkojím, dělala pro to všechno možné, ale nepodařilo se to. V žádné "Betynce" jsem nenašla odpověď na mé otázky: Proč mám mléka málo, když moje tělo je schopno mléko vyprodukovat? Proč právě já a ne třeba moje kamarádka, sousedka apod.? Teď když se na to podívám zpětně s odstupem pár měsíců a když vidím svojí zdravím kypící dceru, vím, že to moje trápení za to vůbec nestálo, a že důležitější než kojení, je pro miminko veselá a pohodová maminka a fungující rodina.
Marcela
Saša
  • 
30.8.2003 20:45:32
Milá Monty
Skvěle napsaný příspěvek ke kojení. Mám 7 měsíční dceru, kojím ji, ale už jsem uvažovala o tom, že přestanu. nemyslím si, že bude citově strádat, že ji neposkytnu to, co potřebuje. ke všemu se bude moci můj partner více podílet na její výchově a bude si připadat víc potřebný.
Moje sestra má 2 letého kluka, kojila 14 dní, byla ve stresu, že kojit musí a to jen díky připitomělým článkům v Betynkách a podobných časopisech. jenomže mléko neměla a tak začala s umělým. dnes je Míša mamánek jak vyšitý, za celé dva roky nebyl ani jednou nemocný a oproti jiným dětem stejně starým je hodne popředu.
určitě je dobré kojit, ale když to nejde tak to prostě nejde a je jedno z jakého důvodu.
(kdysi jsem viděla holčičku asi dvou letou jak jedla řízek, pak vyhrnula mámě triko a napila se mléka. mě tahle představa neláká.) S
28.8.2003 16:53:21
Aj ja trpim velkym pocitom viny, pretoze svoju dceru som kojila len 4 tyzdne. Este v case tehotenstva som zhanala clanky o kojeni a bola som rozhodnuta kojit co najdlhsie. Bola som skalopevne presvedcena, ze mi to pojde normalne ako inym zenam. Uz v porodnici som prisla na to, ze nemusi byt vsetko take ruzove. Malu som mala prilozenu non-stop k prsniku, pretoze raz jej mliecko islo, potom nie a z toho bola nervozna a neustale hladna. 2x denne chodila k nam sestricka na izbu pomahat s kojenim a nakoniec sama potvrdila, ze to asi nepojde, pretoze mam velke bradavky. Po troch dnoch neustaleho prikladania a placu od hladu, som sa rozhodla, ze to poriesim odsavackou. Pred nou ma vsak v nemocnici varovali - vraj sa mi bude tvorit nadmerne mnozstvo mlieka. Lenze ja som chcela kojit. Na stvrty den bolo moje krasne dieta konecne normalne najedene a spalo az 1 hodinu! No a takto to pokracovalo cele 4 tyzdne. Hodinu po jedeni bol klud, samozrejme musim odpocitat 15 minut na odgrgnutie, takze som mala celych 45 minut pre seba. Lenze - asi po tyzdni sa zacala kolika, takze nase dieta uz nespalo skoro vobec a samozrejme ani ja. No, ja som bola chodiaca mrtvola. Po dvoch tyzdnoch od porodu som schudla 20 kil a atopicky ekzem som uz mala na celom tele. Po 4 tyzdnoch sa mlieko zacalo rapidne stracat. Musela som ju dokrmovat, lebo mala chcela pit a pit. Dnes, po 8 tyzdnoch moja dcera vazi krasnych 6 kil a ma 57 cm. Doktorka nechcela verit, ze ju nekojim. Dokonca odkedy ju nekojim, tak nema koliku. Mam pocit viny a aj ho budem mat. Naozaj neviem ci som urobila vsetko, ale aspon som sa snazila.
Aninabe
23.8.2003 16:47:40
Ach jo :-))) tak koukám, že ten článek co jsem Ti právě dnes posílala (posílala Miladě) dám i sem - tedy aspoň odkaz. Aby takoví, jako paní Daniela laskavě vážili slova.

Jde o článek z časopisu alergie, kde pan MUDr. Nentwich rozebírá vliv kojení na ochranu dítěte před alergiemi v případě, že jeho matka je sama alergická. Přeji hezké počtení - a Monty, moc Tě prosím, přečti si to taky. Nemusíš mít ale vůbec žádné výčitky či cokoli kvůli zastavení kojení.

http://mail.tigis.cz/alergie/alergie202/nentwich.htm

Jana
Milada.
22.8.2003 21:41:00
Danielo,

TO, co jsi zde napsala rozhodně NENÍ pravda!

Milada
Daniela
  • 
22.8.2003 20:20:56
Vztah mezi alergiemi a kojenim doopravdy je. K tomu, aby bylo dite chraneno pred alergiemi, astamatem, usnimi infekcemi atd. musi byt kojeno pul roku. Pouze kojeno. Nic vic. Zadne kasici, stavicky, nic. Pouze kojit a pak teprve je chraneco proti ruznym nemocem.
18.8.2003 23:17:53
Anielik,

i já si tohle vždycky myslela. TeĎ je to ovšem v ČR relativně diskutované téma a objevil se i názor, že v takovém případě by tedy zvýšené pojistné měli platit i ti, kdož:

1. intenivně sportují (vyšší riziko úrazu)
2. jezdí autem rychle (vyšší riziko úrazu)
3. rádi pojídají čokolády, čipsy, tučné maso apod. (obezita a přidružené choroby)
4. nesportují (nedbají o své zdraví)
atd.

Nakonec by stejně platila zvýšené pojistné většina lidí :o), nehledě k tomu, že stejně lze těžko prokázat, zda dotyčný kouří. Mno, něco na tom je...

S.
anielik
18.8.2003 23:08:01
prestat s kojenim, to je kazdeho osobna vec, ja mam meritko ze ked sa da tak kto koji aspon 3 mesiace nie je ziadna krkavcia matka, 6 mes. je idealne ale nic sa nedeje ked aspon tie tri.
ale o tom som nechcela pisat.
zarazama najma jedna vec ze Monty fajcila 30-40 denne a teraz sa cuduje ze ma nejaku alergiu. je to krute ale napada ma len jedno ze dobre ti tak! Takymto ludom by som zvysila odvody na poistne pretoze dobre vedia ze je to skodlive a aj tak fajcia. Nech si tie lieky hradia samy z vlastneho vrecka. Preco im ostatni maju doplacat za ich sebaposkodzovanie. to iste si myslim o alkoholikoch a toxikomanoch. Sorry za taku kritiku ale hrozne ma to vytocilo.
 Příspěvky 110 z 207 [Dalších 197 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.