| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Z deníku maminy

 Příspěvky 110 z 22 [Dalších 12 >>]
Hanka, dcera 3 roky
  • 
16.6.2003 14:23:08
Přesně tak. Ráda bych vedla dceru k hudbě, od malička jí zpívám, ona ráda zpívá a tancuje, dokonce vydrží poslouchat delší dobu muziku /přiměřenou jejímu věku/. Prostě poznám, že má o hudbu zájem a že je muzikální - zpívá od necelých dvou let a teď už celkem čistě. Přemýšlím o dětském sborečku ve školce, kde berou děti od 4 let.Na druhou stranu zatím vůbec nemá zájem o kreslení, prostě jí to nebaví, neustále někam odbíhá k jiné "práci". Děti nám zkrátka samy ukáží, k čemu vztah mají a k čemu ne a naší povinností je rozvíjet je v tom, k čemu tíhnou. Navíc si stejně jako ty říkám, že až bude větší a bude mít něco, co ji baví, nebude vyvádět hlouposti. Snad. Zdraví H.
Karca 1
15.6.2003 21:23:02
Jo tak ja na manzela moc spolehat nemuzu, (a u me tchan s tchyni - ne dekuji nechci), babicka daleko...ted me ale napada hi, hi, hi ...ze bych si ty deti taky mohla poridit s ruznymi muzi, a to by se pak ta prace trochu rozptylila do okoli ;O))))))) ne ted si fakt delam srandu, muz by mi to asi nedovolil, ha, ha, ha.
Tak mu nezbyva nez trpet a mit hodne deti (on ma dve z minula), takze obcas je nas FAKT HODNE, ale me to nestaci jen tak nekdy, vis...
Terreza
15.6.2003 21:11:54
Karo - stará moudrost: největší šok je z žádného dítěte na první, druhej (menší) šok z druhého na třetí, a ty ostaní už se "ztrácej v davu" :-)))))

Já měla Štěpku s Péťou rok po sobě, takže jsou to opravdu skoro/dvojčata a dá se s nima jednat jako s dvouhlavým drakem :-))))
Anežka bude s tím "čekátkem" o rok a půl, takže to bude pak asi podobné...

Upřímně řečeno - spoléhám na manžela a na tchýni s tchánem... Vycházím s nimi dobře a oni se radují ze svých vnoučátek - ty první, jak víš, mám z prvního manželství, takže tu největší piplačku s nima prošvihli a Anežkou jsou správně prarodičovsky nadšeni...

TErreza
15.6.2003 17:11:32
Hani, to já moc dobře vím. Už totiž nechci udělat tu chybu, jako u svých kluků, že nebudu své dítě k ničemu vést. Vím, že musím vést dítě k tomu, aby je něco bavilo, aby samo přišlo na to, co je baví. Protože takovými aktivitami se dá mnohému špatnému předejít v době dospívání...
Hanka, dcera 3 roky
  • 
15.6.2003 17:07:53
Miško, ty kroužky pro předškolní děti jsou samozřejmě vedeny formou hry, pokud je jimi dcera nadšená, vůbec bych se toho nebála. Ony ty naše ratolesti vnímají možná víc, než my si myslíme a to, co se teď naučí, se jí určitě bude jednou hodit. To, jak se jí teď věnujete, se vám jednou vrátí. H.
Karca 1
15.6.2003 15:26:06
Moc pekne Terrezo. Zavidim ti 4 deti!!! Ale jak to prosimte delate? Moc bych si prala hodne deti, ale mam jedno a preve si lameme hlavy jak zvladnout druhe, abychom byli vsichni v pohode a vse zvladali.
Mas nejakou radu?
Martina
15.6.2003 13:15:46
Od tech 4 mesicu to samozrejme bylo plavani kojencu, to jen pro rejpaly:-))
Martina
15.6.2003 13:06:39
I my chodime na plavani batolat uz od 4 mesicu. Samozrejme uz taky mame predstavu co by se nam libilo aby Matej delal. Mela jsme ale spis predstavu zacit se zacatkem skolni dochazky. Do skolky bych ho taky chtela dat takze treba Anglictina jako soucast "vyuky" ve skolce urcite neni nic spatneho. Vic bych vam rekla tak za 2,5 roku...;-)
Evelyn1968,2děti
15.6.2003 10:49:37
Ahoj Martino,
souhlasím s holkama, kroužky pro malé děti jsou spíš "škola hrou", můj syn chodil od 4 let do sboru ZUŠ a na angličtinu, od pěti začal chodit na přípravku ZUŠ, karate a pokračoval v angličtině, neřekla bych, že by toho na něj bylo moc. Dneska je ve třetí třídě na ZŠ s rozšířenou výukou jazyků a třetím rokem hraje na klavír, karate už ho nebaví, tak jsme ho odhlásili.
Řekla bych, že se vyplatí začít s kroužkama brzy, dvouletá dcera doma pořád tancuje, tak už jí vybírám nějaký pohybový kroužek na příští rok:o), zatím chodíme na plavání batolat.

E.
Milada.
15.6.2003 8:27:16
Miško,

jo, takhle jsem to včera chtěla napsat, ale nějak mi to v noci už nemyslelo:-)

Syn se za letošní rok naučil tyto tóny: Honzíka, Amálku, Gustíka, Cecilku, Davídka, Dášu, Emílka a Fifinku. Do LŠU nechodil, chodil jen do takového kroužku, kde se učejí hrou a flétničku mají 1x za týden 1 hodinu. I paní učitelka mi teď naposledy říkala, že je překvapená, kolik toho za ten první rok zvládli a že si vůbec nemyslela, že dojdou až tak daleko, k těm složitějším hmatům. Příští rok bude pokračovat, do LŠU stejně ani nechtěl, tady má už kamarády a je tu zvyklý.

S tou angličtinou (ale i dalšími kroužky)v tomto věku je to podobné, všechny kroužky tady u nás pro tento předškolní věk trvají 3/4 hodiny či jednu hodinu (kromě výtvarného, který u nás trvá 1,5 hodiny) a vždycky se jedná o jednu hodinu týdně.

Milada

 Příspěvky 110 z 22 [Dalších 12 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.