| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Ještě jedno miminko

 Příspěvky 110 z 132 [Dalších 122 >>]
Monika, děti 3 a 5let
  • 
27.5.2010 17:46:06
Tohle je přesně to, co mi jde z úst. Taky si přeju hodně velkou rodinu. Mám dvě děti a chtěla bych ještě jedno. Ale manžel je zásadně proti. Nechce už nikdy. Je to bludný kruh, který nás oba čím dál víc vzdaluje. Jsme si v tomhle dost cizí a každej na to máme jinej názor. Závidím maminkám, který mají kopu dětí a manžela co je v tom podporuje. Musí to být krásný pocit - vědět, že ten druhej si to miminko přeje taky. Já čekala třetí, ale přišla jsem o něj ve 12tt. Manžel ho nechtěl, přál si potrat. Já si to vybojovala a stejně jsem o mimi přišla. Hrozný pocit, když vidíte, jak ten druhej ,,má radost" z vašeho smutku...Nyní je to 6 měsíců a stále to mám před očima. Manžel je tím pádem šťastnej, protože on si to přál takhle a já jsem hrozně moc nešťastná. Vůbec si nerozumíme, hodně nás tohle rozděluje. Moc závidím velkým rodinám a fandím jim, je to krásný mít v životě okolo sebe hodně milovaných lidí...
  • 
8.4.2009 12:33:00
Ahoj ,

přečetla jsem si článek a pak také Vaší diskuzi a opravdu mi to nedalo nereagovat , ráda bych se podělila se svým názorem.Ja sama mám jen jedno dítě o druhém hodně přemýšlim ,ale ne k vůli důvodu finančních ,ale spíš proto ,že mateřství s mou nyní už 12 ti letou dcerou nebylo jednoduché , (hyperaktivita , nespavost aj)což mě dosti vyčerpávalo a ve vzpomínkách bohužel zůstává , navíc mám zajimavou práci a zavíslost na muži mě docela děsí .. vždy zvažuji pro a proti a proto chápu ty co nemájí odvahu mít více děti.Na druhé straně mám několik známých co mají děti 5 a je na ně radost pohledět docela jim to závidím, ale obě mé kamarádky mají velkou pomoc rodiču a mají "hodné děti" také jsou to rodiny, které nevyužívají stát hodně lidí odsuzuje početné rodiny právě proto!! nadělají děti živý jsou z přídavku to mi také radost nedělá ,ale jinak ve mě vicečetné rodinky vždy vyvolají pohodu ,a vyčaruji usměv na rtech ... takže milé dámy mějte si dětí tolik kolik si myslíte že zvládnete a mi přejte, abych aspoň ještě jednou našla odvahu:-))
24.9.2008 22:19:08
Taky se chci přidat k těm co mají VELKOU RODINU.Mám tři děti a ikdyž je to někdy náročné,jsem spokojená.Třetí dítko přišlo neplánovaně ale poté chtěně.Je to i pro nás změna, po dvou holčičkách máme kluka~;)Manžel je jedináček a nechtěl aby tak dopadlo naše první dítko.Je úplně dychtivý po velké rodině.Já jsem ze dvou,ale byl mezi námi velký věk.rozdíl.Takže skoro jako jedináček.Záviděla jsem kamarádce,která byla ze tří dětí.Jak mají doma pořád rozruch a veselo.Dnes ta kamarádka má také 3děti a zvládá vše bravurně díky zkušenostem z dětsví a má více průbojnou povahu.
Někdy mi ale vadí pohledy ostatních,když jdu se všemi dětmi třeba do obchodu.Čekají jak situaci zvládnu a v jejich očích
se dá číst,"sis udělala děti tak se předveď".
Zdravím tímto všechny matky,které mají tři a více dětí.Škoda,že zatím nikoho takového neznám osobně v mém okolí.
21.9.2008 23:27:39
Jano,
tak takovýhle argument proti velkým rodinám jsem ještě neslyšela - a upřímně jsem se pobavila. Jistě bys měla pravdu, že velké rodiny ohrožují zdroje na zemi, pokud by každá druhá rodina měla od pěti dětí výš. Pokud je ale takových rodin pár, tak z toho fakt nemám strach. Proto nevidím nic sobeckého na tom, mít velkou rodinu. Aspoň určitě ne z pohledu celého velkého lidstva.
Jana, 2 spunti
  • 
21.9.2008 10:36:42
CHtela bych jenom dodat, ze mi prijde divne, ze se nikde nedebatuje o tom, kolik deti je unosne pro nasi planetu.
Chapu, proc lide meli mnoho deti za starych casu, kdy jim jich take monho umiralo. Dnes uz je to ale dost luxus si dovolit vic nez dve deti (a nahradit tim sam sebe). Kde ty nase deti najdou vodu a jidlo uz v blizke budoucnosti me docela desi. Myslim, ze neni daleko doba, kdy budou hnusne valky kvuli pristupu k vode a k jidlu (uz i jsou).
Sama chapu tu touhu mit vice deti - asi je to prirozene. My mame to velike stesti, ze se nam dokonce zadarilo mit it ten "milionovy" parek kluk a holcicka. I tak bych si prala vic deti, ale citim, ze by to ode me bylo hrozne sobecke, kdyz se vezme v uvahu budoucnost lidstva. Krasa vztahu v rodine se nediktuje poctem deti...
meryer
20.9.2008 18:34:37
krásný článek,mluví mi z duše...zatím máme s manželem 3 děti ve věku 12,11 a 1 rok.Už když jsem čekala poslední, říkala jsem si ,že si nedovedu představit,že by to bylo naposled.Navíc nechceme, aby naše nejmladší zůstala sama až ti starší vyletí z hnízda.Každý den se probouzím s radostí ,že mám tři zdravé děti a že jim můžu zpestřovat svou láskou život.
Ale trápí mě řeči lidí,kteří už jen při zmínce o dalším dítěti začnou mluvit o penězích a dívat se na početnější rodiny přes prsty.Dítě se přece nedá přepočítávat na dovolené v zahraničí a na hodiny strávené v kroužcích.Troufám si říct,že vím o čem mluvím.Sama jsem ze čtyř dětí,od sedmi let jsme vyrůstali bez otce,neměli jsme sice všechno,co mělo spousta dětí v okolí a od určitého věku jsme si uvědomovali,že žijeme skromněji,ale přesto jsme byli šťastní,vždycky jsme si měli s kým hrát,komu se vypovídat,bránili jsme se navzájem před druhými,často si k nám také chodily hrát spousty dalších dětí.Vím,že to pro naši maminku bylo těžké,ale byla šťastná,že nás má a vším ,co pro nás dělala nám to denně dávala najevo.Dodnes máme se svými sourozenci pěkné vztahy a často se navštěvujeme a myslím že nikdo z nás netrpí žádným traumatem z toho,že jsme neměli to nebo ono.Přiznávám ale,že i já se občas nechám svést myšlenkami,jak další dítě zvládneme,splácíme hypotéku na dům,já jsem na mateřské a manželovy příjmy zdaleka nedosahují republikový průměr.Myslím,že nejvíce dětí měli odjakživa ti nejchudší(nebo možná byli nejchudší proto,že měli nejvíc dětí:-) ?)V každém případě byli mnohem bohatější o tu úžasnou zkušenost sdílet svůj život s více lidmi, protože každý člověk nás určitým způsobem obohacuje. Jsme s manželem rozhodnuti mít "velkou" rodinu a tenhle článek mě povzbudil v tom,že když člověk po něčem touží,nemá o tom příliš přemýšlet,ale má za tím jít...
20.9.2008 18:25:52
At tak ci onak. Jedno dite ci vic. Dle meho nazoru kazdeho vec. Pokud budu mit dostatek financi, tak klidne pet. Jen mi Tvuj pribeh pripomnel spoluzacku ze zakladky. Prvorozena dcera rodicum osmi dcer. Tatinek straaaasne moc chtel kluka... Ale po osme holce rekl, ze uz to vzdava :-)) Nekdo umi holcicky, nekdo chlapecky a nekdo je tak dobry, ze umi oboje :-) Prima dny v Kanade!!
Eivlys
20.9.2008 16:31:05
Mám sama dvě děti a ještě jedno nebo dvě bych chtěla - a upřímně, opravdu nemám pocit, že bych se měla proto obětovat. Prostě cítím, že tomu dalšímu miminku kdyby přišlo měla ještě hodně co dát - a ty dvě co už mám by určitě nebyly ochuzené.;);):-):-):-)
Eivlys
20.9.2008 16:27:12
Mám dvě děti a strašně moc bych si ještě minimálně jedno - nebo lépe dvě, přála. Vždy jsem chtěla hodně dětí, to je to nejkrásnější co nás může v životě potkat. Jenže partner už nechce (s tím se ale nesmířím) a taky jako otec není nejlepší. Tohle se dá ale nějak časem vyřešit. Tchýně se ale jednou vyjádřila (když jsem řekla že bych chtěla ještě jedno) - a kdo tě jako bude živit? Docela jsem na ni hleděla, protože jinak spolu vycházíme dobře a tohle jsem nečekala (partner je jedináček) - navíc mě určitě neživí, na děti mi nic nedává, o domácnost se starám já a zvládám to. Jenže se často stává, že pokud máte tři (čtyři, pět...) dětí, lidé se na vás dívají jako na "sociály"... Nechápu opravdu proč. Tak já jen budu doufat že se mi moje přání o velké a šťastné rodině splní! :-)~s~
20.8.2007 17:26:25
Jinak Zuzi, kamarád pět dětí má, byť ne s jednou ženou a říká..když se mi to sejde, tak docela koukám..ale plánované, plánované:-)
 Příspěvky 110 z 132 [Dalších 122 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.