| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Miminko v porodnici II

 Příspěvky 110 z 36 [Dalších 26 >>]
Líza
18.1.2006 18:59:10
To vyšetření je pouze na fenylketonurii. Ostatní metabolické vady nezjistí. Pokud šlo o nějakou vzácnější poruchu, kterou se tedy podařilo diagnostikovat za měsíc, mohlo být už pozdě.
otec
  • 
18.1.2006 7:26:29
Dobrý den,
moc tomu nerozumím, jak je možnmé, že když se dělá odběr již po porodu, mohou se vyskytovat děti, u kterých se metabolická porucha objeví až tak pozdě. Znamená to, že vyšetření není zas až tak průkazné?
V.
Lucka (dcera 2,5 roku, bráška na cestě)
  • 
19.8.2005 19:12:49
Rada je jednoduchá: vybrat si správně porodnici. Já malou přivedla na svět ve Vrchlabí v šest hodin ráno. Nechali nás vyspat, jak dlouho jsme chtěli. Ráno se uklízelo, až když sestra zjistila, že jsme vzhůru, totéž teploměry, tlakoměry a vizity. Když se na holčičku přijela podívat návštěva, zrovna byl čas vizity. Pan doktor zaklepal, vstoupil, zjistil, že máme návštěvu a s omluvou odešel. Totéž se dělo, když nás "načapali" při kojení. Nebudili nikdy ani mě ani malou. Byla jsem nad míru spokojena, v říjnu tam jedu zase.
Zajda99
7.6.2003 21:47:29
Souhlasím, nená nad soukromí. Samota na pokoji mi nevadí. Ony si snad sestřičky myslí, že je "nahradí" spolubydlící. Nejsem rasista, ale ta Romka, která byla přijata k porodu se mnou, byla hodně nízkého IQ, vůbec nechápala, že bude rodit a mít dítě. PAk se o něj nezvládala starat a kojit už vůbec ne. Sestřičky z ní byly na mrtvici. ZAchraˇˇnovala to její maminka, která tam byla "pečená vařená". Mně přímo jedna sestřička řekla, že kdybych byla na dvoulůžkovém pokoji, mohla mi druhá maminka radit a zaučovat mne... To je docela síla, co? Příště opět nadstandard, cedule na dveřích: "Spíme, nerušit", oznámení o narození dítěte na matriku provedeme my, jako rodiče a běda, vpustíli sestra na pokoj osobu, kterou si nepřeji (sociálka, fotograf,...). Musím akcetptovat dvojí vizitu na poporodní ránu? V 7. ráno mladá doktorka, v 10. hod. velká vizita. Mohu odmítnout teploměr v 5 ráno a žádat, aˇˇt přijdou uklizečky uklidit najednou (dejme tomu v rozmezí půl hodiny), ale aˇˇt se necourají celý půl den po hodinách? Já myslím, že ano.
Zajda99
7.6.2003 21:36:48
???Proč???
hh hh
6.6.2003 19:07:09
Henri to mi připomnělo ,že mi jsme taky při vizitě nesměli kojit :o)
Vždycky než vešli doktoři tak přilítla na pokoj sestra a´t nikdo nekojí! Ale tam to maminy stejně nebrali v potaz. Jak taky že? Přeci nenechám to dítě řvát. A to má ta porodnice velmi dobrou pověst co se týče podpory kojení… Dudlíky jsme mít nesměly, zato váha byla na každém pokoji. Vážily jsme před i po každém kojení ve dne v noci. Byl to dost děs.


danina
Alena,Vilém 10m
  • 
6.6.2003 18:41:52
myslim, ze jste si tedy nemela platit za nadstandart
6.6.2003 1:34:02
No, to jakože jim máme dát dudlík do pusy, ve Strakonicích se to řeší tak :-).
6.6.2003 1:32:27
K těm návštěvám ... ta paní co se mnou ležela, byla taky Romka, rodily jsme najednou, celý den nic a pak se během šesti minut narodili obě holky, doktorka nám to v dobrém vyčítala :-). Ona ta paní byla docela fajn, moc jsme si neměli co říct, byla i o dost starší, sice stejný ročník jako můj manžel, ale prostě jiný svět. Ráda pomohla, když jsem třeba koupala Aničku a její malá spala, tak za mě uklidila ten přebalovací pult, nebo když jsem kojila a zrovna nosili jídlo, tak mi ho přinesla na pokoj, já jsem jí půjčovala časopisy, nebo pohlídala malou, když šla vyprovodit starší dcerku, vůbec jsme si nevadili, ale když přišli návštěvy, především z nich strašně táhli cigarety a u tak velkého počtu lidí (nikdy ne méně než 5 lidí, i její starší dcera si tam tahala holky ze školy), to bylo cítit jakoby si tam zapálili. Nebyli moc hluční, ale spát se tam samozřejmě nedalo. A trvalo to celé odpoledne, takže ráno vizity, pak tyhle galeje a pak noční kolotoč ... pro příště jen a jen nadstandard, člověk si stejně moc se sousedkou nepokecá, když sotva drží oči otevřené.
Zuzana+dcéra(04/01),syn(07/04)
6.6.2003 1:05:13
oprava ...BFHI zásadami by sa to ani robiť nemalo...
 Příspěvky 110 z 36 [Dalších 26 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.