| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Tandemové kojení v praxi aneb k čemu má vlastně žena prsa

 Příspěvky 110 z 168 [Dalších 158 >>]
  • 
7.6.2006 21:10:14
Výživa je podstatnou součástí životosprávy, proto není záhodno udělat v této věci jaukoliv chybu, zejména pokud jde miminko. Víte například, že by za žádných okolností neměl být první mimomléčnou stravou kojence banán! Lidé jsou na poznání závislý a maminky z toho nelze vyjmout. Doporučuji Vám proto absolvovat typologický kurz SPRÁVNÉ VÝŽIVY. Získáte orientaci v současné nabídce potravin a nápojů. Dovíte se, které potraviny jsou díky nesprávné technologii výroby škodlivé. Získáte přehledný soubor principů, který Vám dovolí optinalizovat stravu svých rodinných příslušníků i svou.
nejbližší termín je 16.6. až 18.6.2006 v Praze 3
Jiří Mihola tel.603185174, e-meil: Jiri.Mihola@quick.cz
Občanské sdružení Melius. www.typologie.cz.
  • 
14.7.2005 16:18:44
Sice až po dvou letech, ale tohleto mě teda dostalo; copak se už necítíte po porodu jako ženy, že, hambářky jedny, kojíte...

Takže žena je co? Být ženou znamená, že mám prsa jen jako doplněk k eroticko-estetickému vyžití muže a vagínu k sexu?

A jakmile začnu používat prsa k tomu, k čemu jsou určeny, tedy ke kojení, stává se ze mne... co? muž?! Podle této logiky by se mělo vlastně taky rodit doma, aby lékař neviděl, že, probůh, i rodidla užíváme k rození a nikoli k sexu, což nám pro daný moment ubere na ženskosti. No, pěkný myšlenkový pochod.

Žila jsem nějakou dobu pod rovníkem. Ženy si tam dávají na svém vzhledu VELICE záležet, za oblečení a účesy utratí klidně polovinu příjmu rodiny, protože být ženou, to je tam zároveň závazkem být krásná - v jakémkoli věku. Bodejť by ne, šmudla by si taky co nevidět vysloužila spolumanželku! Tamní móda je uzpůsobena tomu, že děti jsu považovány za požehnání; dámské oděvy jsou volné šaty se zavinovací sukní vespod (dá se upravovat podle rostoucího bříška v těhotenství a zmenšujícího se bříška po porodu) a širokánskými rukávy nahoře, aby se jejich průstřihy dalo kojit bez toho, že by dotyčná maminka pobíhala polonahá. A tyhlety elegantní dámy ve výše popsaných róbách z látek a barev, které bychom si u nás vzaly tak večer do společnosti, s komplikovanými účesy na hlavách a bezchybným make-upem, jezdí MHD do práce - s dětmi - a jsou třeba celý den venku - s dětmi - a taky svoje děti kojí kdykoli a kdekoli si o to miminka řeknou. Nikdo se nad tím nepozastavuje. Je to prostě tak: ženy mají být krásné a upravené, mají rodit děti a mají o ně pečovat tak, jak nejlíp dovedou - včetně kojení. Je to přirozené, logické a normální. Teď, když jsem maminkou, je mi skoro - ne skoro, JE MI LÍTO, že žiju v Evropě. Tady totiž skoro nikdo nepovažuje mateřství za krásné. (S výjimkou mateří samotných, samozřejmě.) Škoda.
Linda2002
  • 
10.11.2003 7:56:18
Ve všem naprosto souhlasím s Danielem.....
Vendula,Ondra9/02,Terezka3/04
19.4.2003 17:58:30
Jsem v šoku. Jak se vůbec někdo může tak dlouho zaobírat otázkou, zda své dítě nakojit nebo ho nechat třeba hodinu plakat jen proto, aby došla domů, kde nebude nikoho pohoršovat. "Kojící prso" je tu pro miminko!!! Maminka je tu pro miminko!!! Danieli, i ty "papáš" pouze doma? Nikdy si nejedl párek v rohlíku na ulici???
Mirka, 3 děti (18,14,10
  • 
8.4.2003 17:37:08
Popis situace na ORL naprosto přesný, to jste byli u nás? Prostřední syn trpíval na střední ucho, jednu zimu jsme měli cca 30xpíchání, na ušním víc než doma. Pak už to ale člověk zná a ví, kdy opadá nával a má cenu přijít. Častá otázka v diskuzi "jak se dělalo před 20 lety" a na ní časté odpovědi v takovém stylu, jako by tu byla ještě 50.léta. Vzhledem k věku mých dětí trošku vím, jak to vypadalo, a ten kasárenský režim na miminka zdaleka nebyl kasárenský. Roomingy se objevily dokonce pár let před narozením mého 1.syna. Pravda, nebyly všude, ale byly. A naprostá většina matek, jak jsem je znala, po návratu z porodnice dříve či později rozvolnily dítěti režim stejně jako dnešní matky. Pravda, ne všechny. A také jsou miminka (moje taková byla všechna), která od malinka v noci spí, ve dne bdí a nepotřebují baštit častěji než za tři hodiny. Je to moc příjemné, takové od přírody disciplinované miminko. Bohužel do puberty jim to nevydrželo ...
Lionka
8.4.2003 13:35:35
No Lukáši,hahaha,já si myslím,že ty čárky kde všude to dělaly,si zaznamenává úplně jiná sorta žen (a mužů) a za jiné aktivity ;o)- a dovedu pochopit,že to pro ně může být (a asi je-jinak by to nedělali)vzrušující :o)))
Yenn
  • 
7.4.2003 14:04:13
Jestli ona si ta bezostyšná bojovná kojitelka předtím třeba nečetla v téhle diskuzi ...
Fantika
  • 
7.4.2003 9:35:38
Ahoj holky!

Příspěvek pana Lukáše není zas tak od věci. Sama jsem své dvě děti (dnes už 4 a 7 roků) hodně dlouho kojila a to i na veřejnosti, ikdyž jsem vždycky raději snažila všechno "načasovat" na kojení pěkně doma v pohodlí a v soukromí. Takže na kojící maminky jsem nikdy nekoukala jinak než s pochopením.

Ale můj poslední zážitek mi přece jenom trochu dech vyrazil. O víkendových nákupech s nutným poledním občerstvením jsme zašli do pizzerie. Seděli jsme u velkého stolu s lavicemi, když přijely dvě maminky s kočárky a posadily se k nám. Jedna z nich velmi tiše a tak nějak přirozeně začala kojit, druhá bez okolků vykasala svetr a tričko, podprsenku snad neměla, snažila jsem se koukat na druhou stranu a zabavit děti. Odhalená se poměrně hlučně a bojovně zeptala mého manžela, stylem doufám, že vám tohle nebude vadit a pak přiložila dítě k prsu. Nevím co by udělala, kdyby někdo z nás řekl, že o takovou veřejnou exhibici snad ani nestojíme. Bylo nám stydno i za ní, i kluci vycítili podivnou trapnou atmosféru u stolu.

Jak říkám - i věci přirozené se musí vykonávat vkusně a úplná ztráta zábran může uvádět okolí do rozpaků.
7.4.2003 0:15:24
Milado já už jsem naštěstí přestala být veřejnou kojičkou, po dvou letech jsem se poprvé vyspala, vím o čem mluvíš :-))))))
7.4.2003 0:15:06
Neříkej to tak smutně, vždyť já zrovna teď (pozor, všicni odpůrci kojení na veřejnosti zavřít oči!!!) kojím a to tulící se mimčo je tááák bezva :o)

Náhodou nevíš, co dělat, když mě při kojení bolí prso? Ne to, ze kterého kojím, to je v pohodě, ale vždycky druhé, jak se mi spouští mléko i zněj, tak to hrozně řeže a pálí :o(

S.
 Příspěvky 110 z 168 [Dalších 158 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.