| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Starý pes a nové kousky aneb "Je čas naučit se žít normálně!"

 Příspěvky 110 z 118 [Dalších 108 >>]
Wet
  • 
14.8.2004 8:06:13
Protože doly se kopaly směrem dolů do hor. Horníci pak se dostali do vnitra hor.
Petra, kluk4, holka 8m
  • 
1.10.2003 23:59:11
Ahojte, sice po půl roce od vaší bouřlivé diskuse, ale chci se ozvat. Myslím, že je skvělý uchovat si "dítě v sobě" pro své děti. Taky už vím, že je potřeba být dětem kamarád, ale i přísný rodič. Jen je nutný ty role nepomíchat a nasadit je ve správný čas.
A k namalovaným maminkám - někdy se ráda maluju, říkám tomu spravování sebevědomí. Možná to taky znáte - lezete po zemi, tu a tam na vás někdo prskne (pravda, u nás častěji poblije - dcera má nedorostlý svěrač a tak 8 měsíců aspoň 5x denně převlíkáme Míšu , postel, snažím se marně likvidovat skvrny na zemi, na koberci, v kočárku, ve vaku, na sobě, na případné návštěvě...kdo nezažil, neuvěří) a tak se občas "převleču" za ženu. Kamarádka (2děti) mi říká - kde na to bereš čas? Fakt nevím, ale rozhodně kvůli lakování nehtů a "tapetování obličeje" svoje potomky nešidím. Sebevědomí se upokojí a zas lezu, lovím prchající miminko, posílám auta, snažím se vařit se synem, pokud chce (mamíí, uděláme buchtu? včera krájel salát) a v nutných případech i uklízím.Jsem ráda, že nechodím ven v teplákách, ale chápu maminy, který prostě nemají peníze, nestíhají nebo jim to prostě nevadí.
Moc zdravím. Petra
Lenka, 2 pr+do3ci
  • 
17.4.2003 23:21:53
Tak si surfuju a že se kouknu na Rodinu. Nějaké příspšvky jsem přelouskla, a pak jsem narazila na ten od Monty a už se jen směju a směju ... a čtu a čtu a říkám si, že by s vama mohla být dost sranda. Mám doma dva sviště, jeden je kliďas (tak ho trochu pošťuchuju) a jednu ještěrku, které lezou čertoviny i z uší... U nás jsou taky kramlíky na vlaštovky a indiány, v paneláku pořádáme ralley na motorkách,.. Mám výhodu, že manžel je stejného ražení(Kinder mi nenosí, zato Lentilky celá rodinka) a že pomáhá vymýšlet a provozovat blbiny se mnou. Moje máma už kapitulovala (ta se vdala za hadru :-) aneb den bez úklidu je promrhaný...)ale už skousla to, že my hold máme jiné priority. No a tchýně...ta je spíš přes opatrnost a nachlazení a podobné nesmysly;-) ale to vždycky nějak vyřešíme... Naštěstí máme kamarádský vztah a ona si, až na tyto "drobnosti" na mě nestěžuje, ba naopak...
Takže takový umírněný infantil, ... ale bavila jsem se dnes královsky. Mnoho štěstí!
Leona, dcera 2 roky
  • 
8.4.2003 14:26:18
Ahoj,

k nám také pravidelně docháží slečna na výpomoc. Také utítam rozlité, vysávám drobky,atd., ale slečna umyje podlahu - 120m2, koupelnu, poutírá všechen prach - prostě dotáhne úklid do dokonalosti. Tento čes mohu věnovat dcerce a nemusím ji odstrkovat, "počkej musím uklízet" a raději si čteme, povídáme a hrajeme. Je otazka, co je důležitější - uklízet nebo si hrát. Oboje dokonale nejde.
Leona
sally
3.4.2003 19:53:44
Sosane,
taková pomocnice v domácnosti dělá ty velké práce. Domácnost není jen o utření rozlitého džusu a vyluxování drobků, ale o tom, že se třeba musí občas pořádně umýt celá podlaha v kuchyni, že se musí utřít prach (všude), vyluxovat (i pod gaučem, kde "nejsou drobky"), že nestačí vanu opláchnout sprchou po koupeli, ale musí se umýt kachličky, vyleštit poplivané zrcadlo. Otřít kliky a oťapkané dveře, vypínače.... Prostě aspoň jednou za týden domácnost potřebuje takovou hrubší údržbu. A právě na to je ta pomocnice. Protože když se rozlitý džus, mastné kapky u sporáku a razťapkaná sušenka jen tak setřou na inkriminovaném místě, tak se zachvíli k podlaze v kuchyni budete pěkně lepit.
Samozřejmě - je otázka, na co by se konkrétně vám pomocnice hodila - třeba ne, ale třeba je nějaká jiná práce, kterou bys(te) rádi přehodili na někoho jiného. Co třeba kdyby nějaký skřítek jednou za týden vyžehlil pečlivě všechno prádlo. Nebo pravidelně umyl okna, vypral a naškrobil záclony? Třeba děláte všechny práce rádi sami, třeba si neumíte cizího člověka v domácnosti představit - a třeba časem zjistíte, že je lepší obětovat pár korun, než stát čtyři hodiny u žehličky... to je prostě na vás.
Sosan
  • 
3.4.2003 13:04:18
Když si představím tu placenou pomocnici v naší domácnosti, tak si stejně myslím, že by asi moc platná nebyla. To nejpracnější je totiž ten kolotoč nepřetržitých drobných prací typu: Připravit jídlo, dát na stůl, nakrmit, uklidit ze stolu, vyklepat drobečky z ubrusu, roztřídit špinavé prádlo a dát ho do pračky, naládovat myčku, umýt to, co myčka nezvládne, uklidit prádlo do poliček, vyluxovat rozdrobenou sušenku z koberce, utřít rozlitý džus z podlahy, obléknout děti, svléknout děti, přebalit, uklidit hračky.... Náhodného pozorovatele nenapadne, co to je za práci, udržet do večera byt plný dětí v obyvatelném stavu. Fakt si neumím představit, jaké odlehčení by v tomto mohla přinést nějaká pomocnice pracující tak 4 hodiny týdně. Ledaže by na ní vždy čekala hora nádobí za celý týden, bordel za celý týden, to by byl humáč.... to by asi nešlo. A ještě by tato víceméně zbytečná pomoc stála minimálně 2 tisíce měsíčně - fakt si dovedu představit lepší způsoby, jak si ty 2 tisíce užít. My bychom potřebovali spíš tak otroka pracujícího celodenně a zadarmo :-) Zajímalo by mě, kdož takovou pomocnici máte, co přesně dělá. Není to náhodou práce - víceméně zbytečná?
segra
  • 
3.4.2003 12:42:41
To uz je pak otazka priorit, jestli se clovek smiri se stavem jaky je, nebo prekona svuj odpor k danne cinnosti, nebo zaplati. Koneckoncu od ceho ty penize jsou, nez od toho aby se s nimi platilo co si clovek sam nezaridi. (Jestli to je proto, ze nechce nebo nesmi - viz dane atd. - je zas jina otazka.)

A kdyz tu tak sleduju ty diskuse jak nekteri chlapi na pokakany miminko proste nesahnou, tak myslim ze pokud by nebylo zbyti, tak by do toho ty tezce vydelane a zdanene penize fakt vrazili. A pokud ne, tak by se naucili neco noveho, to taky neni k zahozeni ;-)
Sofie
  • 
2.4.2003 8:10:48

Ahoj holky,

také si myslím,že Monty to nemyslela tak,jak to někteří pochopili. Docela jí chápu.Mě také některé ženské - třeba v práci připadají jako slepice. A jsou to přitom mladé holky,které děti nemají.Neustále klevetí o "blbostech" a když jde jedna na WC tak jí zdrbnou od hlavy až k patě.

A pak jsou ženské,které mají děti a jsou prostě fajn.Já si můžu postěžovat o těhotenství a o životě a zeptat se na různé věci,které mě třeba o mimču zajímají.Jinak se taky bavíme o ženských věcech,co já v práci atd.Prostě tak o životě.

Vím,že označení "slepice" je nelichotivé,ale souhlasím s Monty,že občas je tedy opravdu trefné.

Sosan mě také potěšil se svým mailikem.Lépe se mi teď bude žehlit,protože si budu říkat,kolik jsem za každou hodinu ušetřila(:o)Mamka o tom nechce ani slyšet,že prý si to vyžehlí sama.Takže tento víkend už jsem začala a další budu pokračovat...(:o)přece jí v tom nenechám.

Mějte se fajn

Sofie
Sosan
  • 
1.4.2003 15:59:24
Ta placená výpomoc v domácnosti je docela zajímavá tím, že dokáže tu práci nějak tržně ocenit. Dá se to taky chápat tak, že čas věnovaný úklidu je sice čas ztracený pro záliby, rodinné výlety a pod., ale také je to čas, kdy fakticky pro rodinu vydělávám peníze v hodnotě, za který bych si ten úklid jinak musel koupit a to z čisté mzdy, ze které jsem již zaplatil daň, zdravotní a soc. pojištění a pod. Tedy peněz dosti draze získaných, které se mi nechce promrhat za to, co "každej normální člověk" stihne během několika hodin týdně a to dokonce bez ztrátových časů na dojíždění do zaměstnání.
Lucie
  • 
1.4.2003 15:27:37
Klobouk dolů, tomu říkám rozumná reakce a uvažování.

Omlouvám se, jestli jsem to trochu v příspěvku našponovala, ale určitě znáte některé lidi, onen "snobismus převrácený naruby" aneb "kdo se myje a slušně zdraví je vůl."
Vždy mne rychlé soudy rozlobí a jsem schopna se pak bít do krve. Což znamená, že si občas "nabiju čuni" sama a dotyčný se nakonec projeví jako mé duchovní dvojče. Mea culpa...

Myslím Monty, že nejsi ani infantilní ani psychopat, jen si "pěkné číslo" :-), což není nic špatného a tvé děti si svou mámu pořádně užijí.
Někoho zkrátka berou klouby, někoho zlobí žlučník a někoho zabolí dušička.
Tak přeji hodně zdaru a hravý život co nejdéle...

(P.S. je mi 30 a MUSELA jsem si půjčit od kamaráda Velkou knihu komiksů z Abíčka. Vzpoura mozků nebo Ztracený svět, to zase tajně sjíždím já!)
 Příspěvky 110 z 118 [Dalších 108 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.