| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Kluk z města

 Příspěvky 110 z 18 [Dalších 8 >>]
skriatok
  • 
19.4.2006 14:02:47
mluvis mi opravdu z duse.

jen jsem se chtela podelit o svuj pribeh. jsem prazacka a moji rodice (take oba z prahy) asi prvni citili ten pud jit na venkov. nejdrive jsme meli malou chaloupku, pote velike staveni, ale stale jsme jezdili do skoly a do prace do prahy, az padlo rozhodnuti, ze se tam odstehujem. do skoly jsem musela dojizdet do okresniho mesta, ale nelituji. je krasne vyjit si na prochazku do lesa, kde je klid. momentalne ziju opet v praze jiz nekolik let, ale priznam se, ze kdyz prijedu k mamce na navstevu, tak se mi nechce zpet mezi ten shon a panelaky. planujeme s muzem domecek asi tricet kilometru za prahou a ja se tak tesim az budu chodit s nasimi psi na prochazku a moje deti nebudou muset dychat to, cemu se driv rikalo smrad a dneska smog. je pravda ze v praze je spousta sportovnich vyziti - ja jsem napriklad zavodne delala skoky do vody, plavani, balet a jazzgymnastiku, ale vsechny sve medaile vymenim za probehnuti po lese, za rozbite koleno, kdyz jsem misto po lesni stezce brazdila kukuricne pole na kole a na ticho, ktere je v noci a ktere v praze uz nidky nezaziju a ve vetsine pripadu neuvidim ani hvezdy jichz je na vesnici plna obloha. ja vim, ze me ceka dozivotni dojizdeni za praci do mesta. ale pak prijedu domu, do klidu, do baracku... drzte mi palce at nam to vyjde!!! dekuji!!
Gábina a tři
  • 
19.4.2006 11:17:58
Nesouhlasím s některými názory na ten článek.Přečetla jsem si všechny příspěvky a názory a je zvláštní, že na mě ten článeček zapůsobil zcela jiným dojmem.Přečetla jsem si ho s úsměvem na rtech.Cítila jsem z něj pohodu, ne kritiku chlapce, spíš jeho maminky a také v tom bych viděla celý problém.Tady jsem si četla názory jestli děti nutin nebo nenutit,o nemehlech a šikovných apod.Děti se učí z příkladů,hlavně od rodičů.A o tom to celé je.Když si my rodiče neuděláme na své děti čas,tak kdo? Je úplně jedno,odkud jsme.To, co své děti naučíme a ukážeme jim, to si odnesou do dvého dalšího života.
A ještě k tomu kolu na balkóně.Nemyslím si, že to byla zbytečná námaha, naučit ho jezdit na kole.I když s ním pak maminka nechtěla jít ven, chlapec alespoň poznal, že to jde i jinak,než jenom:"nemám čas,jsi nemehlo apod.
Trochu ho lituju a věřím, že se maminka zamyslí a změní.
  • 
18.4.2006 9:13:12
to co je popsano v clanku o Misovi neni zasluhou mesta nebo vesnice, ale te starostlive maminky. Ktera se o synka boji, takze mu nic nedovoli a navic v nem pestuje (a velmi zdarile) pocit menecennosti. Videli jste "Finding Nemo"??? to je presne ono.
Kdyz diteti reknete 10x po sobe, ze je nesikovne a na tu kolobezku at neleze protoze spadne, tak z ni spadne, coz v ocich rodice vede k potvrzeni, ze mel pravdu a v ocich ditete k potvrzeni toho, ze je nesikovne a neschopne.
Tady by byla na miste obracena motivace...
Květa - 2 děti
  • 
16.4.2006 22:12:22
Ten článek měl být především zábavný, ale přeci jen byl dost útočný. Nepadlo tam ani slůvko o tom, že by ten chlapeček byl v něčem dobrý, ne-li přímo dokonce lepší než autorčiny děti - a to určitě byl. Článek stejně jako některé příspěvky se příliš jednostranně staví pro či proti městskému/venkovskému způsobu životu. Nestavěla bych to proti sobě - oboje má své výhody i nevýhody a každý si může zvolit, co mu více i vyhovuje.
Podstatná není také míra sportu/klavíru/lyžování apod, ale hlavně to, abychom ze svých dětí vychovali slušné, sebevědomé, citlivé a samostatné lidi se schopností najít si své místo v kolektivu (ať už na nafukovací matračce, na sjezdovce nebo ve sboru) a je úplně jedno jestli to děláme vě městě či vesnici.
martina, 2 dcery
  • 
29.5.2003 14:16:32
Hanko, jako bych četla svoje řádky. Úplně totožný příběh - útěk z malého města hned po matuře do Prahy, o které jsem snila zhruba od deseti let. Dalších cca deset let užívání velkoměsta a pak ruku v ruce s dětmi úplná změna pohledu, agresívní pocity v metru, pocit nepřirozenosti prostředí a deprese, když se od rodičů z domu a zahrádky v neděli (jezdíme tem téměř každý víkend) vracíme do Prahy. Stačí ty příšerné industriální nárazníky, které číhají, ať jedeš odkudkoli, a už mám slzy v očích. Teď snad začíná svítat, už jednáme o koupi starého domku na vlaku kouštíček za Prahou, muži se taky moc nechce - rozený žižkovák, jenže uznává, že s dvěma dcerami, které už budou ve škole, je jedna plus jedna prostě málo. Jenže se toho zase bojí, nejraději by to koupil a pak pronajímal ("Vždyť budeme úplně bez koruny") a to už nevydejcham, když mám tu perspektivu útěku. Úplný odchod z dosahu Prahy nepřipadá - stejně jako u Tebe z profesních důvodů - v úvahu, ale aspoň tohle polořešení si vzít nenechám. Uf, tak jsem to ze sebe vychrlila. Držím Ti palce ani nevíš jak moc. Protože tak je vlastně držím i sobě. Martina
hana
  • 
12.5.2003 12:59:38
Ti bratranci, kteří mají z velkoměsta strach, podle mého názoru reagují zcela přirozeně na nepřirozené prostředí. Jak já jsem jako dítě toužila utéct z malého města do Prahy. Taky jsem to hned po matuře udělala - nejdřív na školu, potom pracovat. S příchodem rodiny a dětí se mi ale Praha začala tak strašlivě zajídat, že teď se marně snažím přesvědčit svého muže, abychom si koupili něco někde (za Prahou, bohužel jsme na ni profesně tak vázáni, že jinde bychom se neuživili) a odstěhovali se. Přistihuju se při superagresivních pocitech v narvaném metru nebo na nacpaném eskalátoru, začíná to být na psychiatra. Anebo na rozvod, pokud se bude pořád odmítat odstěhovat. Protože já už tady nevydržím!
lenka, dvě dcery
  • 
1.4.2003 7:12:45
sally,
posledni větu jako bys mi brala z úst. Ja sem samozřejmě tou svou připomínkou spíš myslela děti, ve kterých se úmyslně dospělákama buduje odpor ke sportu a vlastně k čemukoli, co by zavanělo pro dospěle nějakou povinností.
V žádném případě neopovrhuju dětmi méně šikovnými, případně postiženými. Jenom si myslím, že ze správným vedením ze strany rodičů, lze i mémě šikovné dítě lecčemu naučit (nejde jen o sport)......bohužel jen tehdy, když se dospělákovi chce.
sally
26.3.2003 0:46:57
Lenko,
já neříkám, že sport není důležitý (i když zrovna ta celulitida a pneumatiky jsou to poslední, co by mě trápilo - a navíc to nemá souvislost s tím, jeslti jsem v šesti letech hrála tenis nebo na piáno), ale že prostě některé děti na to "nejsou". Tím myslím takové ty děti, které rodiče více méně týrají něčím, co samotné dítě nebaví (když to vezmu do extrému tak třeba krasobruslařské tréninky v pět ráno atd.). Měla jsem na vesnici kamaráda, který neuměl plavat - a nikdy s tím problém nebyl. Všichni to věděli - věděli, že skočit XY na hlavu, když přeplavává hloubku s matračkou není dobrý nápad (přestože různé blbiny byly na denním pořádku), a nemyslím, že ten kluk s tím měl nějaký problém. Byl to skvělej kluk, i když nebyl moc "sportovní".
Prostě bych z toho sportu zase nedělala tak děsnou modlu. Důležité je, aby se dítě trochu hýbalo, ale jestli chodí na procházky, nebo řádí na horském kole, jezdí na koni nebo hraje tenis to už mi přijde jedno. Asi nejspíš bych souhlasila s Lídou - je důležité, aby se dítě umělo pohybovat i ve městě, i na vesnici - bát se eskalátoru je stejná hloupost, jako utíkat před slepicema.

A souhlasím s Kin - na tom článku je nejsmutnější, že ten kluk by býval o to asi stál... a že mu to máma už nikdy nedovolila.
Kin
  • 
25.3.2003 8:42:44
Zdá se, že té největší hrůzy si nikdo ani nevšiml. Ten článek není ani tak o tom, jestli je někdo z města, nebo jestli umí lyžovat. Matka nemá čas vzít vlastní dítě nachvilku s kolem ven. Pochybuju, že bude mít čas na to, aby kluka zapsala do houslí, nebo kamkoliv jinam
  • 
21.3.2003 11:38:25
Můžu potvrdit že to co je zde napsáno je pravda a nic než pravda. Viděl jsem to na vlastni oči.

Jirka
 Příspěvky 110 z 18 [Dalších 8 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.