| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Rizikové povolání "Žena v domácnosti"

 Příspěvky 18 z 8 
Blanka
  • 
8.1.2007 8:23:23
Být ženou v domácnosti není jednoduché s tím souhlasím hlavně po psychické stránce,ale po určitou dobu.Dobu než si zavedeme určitý"pracovní řád",když už je řeč o tomto povolání.Měla jsem také určitá období v kterých si říkáte,že jít do práce by bylo jiné - lepší.Lepší snad jen v úniku z domova kam se opět vrátíme a ta práce na nás stejně čeká a kupí se a jsme na tom kolikrát hůře.
Znám názory typu,já bych se doma tak dlouho zbláznila,vždyť se úplně zahrabu atd.Ruku na srdce spíš by bylo na zbláznění mít nad sebou nepříjemného zaměstnavatele,ale být si sama svou paní?mít čas vždy na svou rodinu? Každá jsme jiná a já za sebe mohu říci jak jsem ráda pro tuto životní volbu.
Blanka
Petru
  • 
8.1.2007 7:59:21
To mi připomíná tu mnohokrát omílanou větu, že k dítěti taky nedávají v porodnici návod, kterým čudlíkem ztlumit pláč a kterým zastavit průjem. Na tyhle tak potřebné věci, ať v domácnosti nebo ve výchově dětí nás můžou připravit jen ženy, které u nás mají přirozenou autoritu.
ALe pokud si dobře pamatuji, tak za socialismu byla na prvním místě autorita učitele a pak až rodiče, a ve škole nás toho mnoho o životě nenaučili, vždyť většina společenost dávala hlavně bacha, abychom se nedozvěděli pravdu.
miškan
7.1.2007 18:46:19
Buď v klidu, prošly jsme tím všechny a naše úrazky jak jim říkáš se budou pořád opakovat, neboť žádná logická ochrana proti nim není. Snad jen jedna nedělat nic!
jatypc
28.11.2003 14:31:12
Dovolim si drobne pozorovani: u nas doma se podobne nehody dlouhou dobu nestavaly a pak zase byla obdobi, kdy byla na dennim poradku. A cim to? V podstate to je tak, ze v obdobich stresu se dely nehody casto a mimo ne jen zridka. Co vy na to?
Majka a větší prťata (8 + 4)
  • 
3.4.2003 18:24:53
Ahoj holky, podle mne je povolání žena v domácnosti rízikové hlavně pro duši. Několikrát denně přeskakované kostičky lega (na které velmi často šlápnu - auvajs!) jsou ještě milou skutečností proti celodennímu útoku na moje nervy a energii. Opravdu nějak nemůžu, i když bych měla být už tak trochu "za vodou" - vzhledem k věku mých dětí. Ale jsem čím dál víc opotřebovaná a zkušenosti mi moc nejsou platné. Asi je člověk bláhový, když doufá v nějaké "lepší příští" - až děti odrostou z plínek, až konečně začnou chodit, mluvit, smrkat, přestanou v noci plakat,....ale taky přestanou ve dne spát, aby usnuly večer dříve než ve 22.00 a přestanou neustále okopávat a okupovat svou starší sestru atd. Je to poněkud nekonečné a ještě ráda vzpomínám na dobu, kdy děti byly v kočárku (i přes ty probděné a prokojené noci).
Ne, nemám ty nejzlobivější děti na světě, ale asi ani nejsem úplný talent na mateřství.
Jste vy na tom lépe? Majka
Martina, syn Alešek
  • 
28.3.2003 23:14:15
Já bych se vlastně chtěla zeptat, jaké, a kde se prodávají chrániče na šuplíky, protože chrániče na okna, skříňky apod. jsme sehnali, ale na šuplata ne.
Jinak, co se týče úrazů, jsem asi jako slon v porcelánu. Ať ale zkusí chlap donést čtyři plně naložené talře a přitom nezašlápnout roční dítě, které má pocit, že mu patří svět.

Nejsme nemehla, jen hlídáme svoje mláďata a ne sebe. A to se od nás vlasně čeká, nebo ne ?
Nás mají chránit naši "páni tvorstva". Ale asi to neumí, jak si myslí.

Takže chraň se a braň se ženo česká, ať jsi stále živá a hezká. Trochu upraveno, ale sedí, ne ?
Zatím se mějte a hlídejte se


Ahoj Martina
Eva,som doma 21 tyzden
  • 
4.3.2003 23:35:36
je tazke byt zenou v domacnosti,nik neuzna,ze tato prca je v podstate kazdeho nielen tie ,ktore pracuju v domacnosti na plny uvazok,ale aj tie ktore dobehnu z prace domov a musia to stihnut ...nebolo by rozumne mysliet na pracu v domacnosti ako na pracu...poistenie....ved si uvedomme,ze tato praca nebola nikym ocenena ide o "vra" sa mozrejmost cize ziadne socialne poistenie,ale co v pripade,ak chyba mama s urazom pre male deti,ak chyba navarene ...iba sa obratit na pribuznych...zena v domacnosti nema skolku,co keby tak,ako napriklad inde vo svete...ak sa nieco matke v domacnosti stane..tak je vzdy nejake riesenie,kto sa postara o deti ,kto navari,kto operie ,kym sa napriklad z prave nevrati manzel...stacilo by maly mesacny prispevok a poistovna by potom hradila tieto sluzby...ale ,kto sa postara o tak nezaujimavu skupinu ako su zeny v domacnosti...neviem iba ak same zeny...zakon by mala dat tym aj uctu voci zenam a uznat tu pracu v domacnosti ako spolocensky uznanu a velmi dolezitu...najprv to vo svete slo cez male banky prace a zenske spolky,kym sa hlas nedostal aj do parlamentu....
4.3.2003 7:50:14
Buď v klidu, taky nám každou chvíli nějakou menší opařeninku nebo spáleninku nebo škrábanec, případně modřinu, jak narazím, kam nemám. A to si myslím, že jsem poměrně opatrný člověk. Jenže vlastností oleje je prskat, vlastností horké vody pálit a vlastností rohů škrábat a způsobovat modřiny, tak co naděláme :-)))
 Příspěvky 18 z 8 

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.