| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Klavírní romance

 Příspěvky 18 z 8 
  • 
1.6.2004 21:36:09
Hej videli ste Smrady(film)tak tam hraje takej peknej klavir,nevim od koho to je,dobra duse napis me to chrek@atlas.cz
21.2.2003 13:31:56
Tak jste me holky docela naladily... Ja se snad k tomu klaviru po tech letech zase vratim!!! :)
Martina,dva kluci 9,6
  • 
21.2.2003 10:50:46
Odvaha, to je to správné slovo. Moje maminka (54) si přála klávesy k "důchodu" a přestože pouze v útlém dětství chodila na hodiny klavíru, velmi rychle se během pár měsíců naučila hrát si oblíbené skladby pro potěšení. Pozdě není, jak je vidět, nikdy. A žádné "učení-mučení". Jenom ta radost stojí za to. Kam se hrabe televize.
Pavla
  • 
21.2.2003 2:30:49
Ale tak to prece klidne zkus ! Hrani je prece na prvnim miste pro Tebe samotnou a to je pak jedno jak hrajes, dulezite je, ZE hrajes a ze z toho mas radost. Rikas, ze hrajes doma dcerce - tak proste po tech detskych skladbickach obcas zkus treba stupnice, nebo dalsi detskou skladbicku, ale pro obe ruce. Po prvnich par cvicenich pujdou i ty. Presne Tvuj pocit znam - jako dite nemehlo, jako dospela to prece nebudu zkouset, ostatni by se mi smali nebo rikali, ze to nezvladnu atd. Zahod takove pocity do kose. Jestli chces hrat hraj, proste tak aby se to libilo Tobe samotne, urcite jsou chvile, kdy jsi doma sama (nebo sama jen s malou) a kdy si nejdes deset minut denne (nebo obden) na cviceni. S ucitelkou to jde lip, vede a rika, co bylo dobre a co jeste potrebuje procvicit a co s rukama aby to slo jednoduseji.
My dospeli mame proti detem v uceni vyhodu - muzeme do hry dat vsechny svoje city, lasky, zklamani, to co dite jeste nezazilo. A navic kdyz hrajeme uz to neni z musu, takze ta trpelivost chodi sama :-)))

Hodne stesti vsem co hraji nebo teprve hrat budou :-))))) !!!
20.2.2003 22:20:09
Vsechny vas moc OBDIVUJI!!!Drzim palce at vam to vydrzi co nejdele.Ja miluji kdyz nekdo hraje dobre na klavir nebo na jakykoliv hudebni nastroj.Snazila jsem se to take kdysi v detsvi naucit ale moje trpelivost na to nestacila.A pak take nemam to spravne hudebni nadani.Ja muziku posloucham a nebo me dcerce prehraju jednoduche skladbicky pro deti ale na vic si netroufnu.
Katka, dcera 5 let
  • 
20.2.2003 9:37:40
Taky se hlasim do klubu. Jako ditko skolou povinne jsem chodila 8 let do hudebky, spis z donuceni. Hraje moje babicka, hraje moje maminka a tak samozrejme musim hrat i ja. Mela jsem prisernou ucitelku, ktera rvala u kazde chybicky. Stupnice me nebavily, ale kdyz byla v mode skladba "Pro Elisku", nebo "Romaticky klavir Jiriho Malaska", tak to jsem zvladala s radosti. Kdyz jsem se po svatbe stehovala do Lince, stehoval se se mnou i nas rodinny klavir, ktery dostala jako dite moje babicka. Tady jsem se na nem nejdrive doucila Straussovy videnske valciky, ted hraju detske pisnicky pro dceru. A tak mam radost, ze jsem tech osm let lidusky preckala a ze prece jen neco umim. Ted se mi to moc hodi.
Simča a beruška
20.2.2003 8:28:39
Naše dcerka dostala od Ježíška dětské klávesy.Ještě ten večer jsem si k nim sedla a hrála a hrála. Uvědomila jsem si, že jsem vlastně celý život toužila umět hrát na klavír. Ale rodiče mě vedli jenom od jednoho sportu k druhému a vůbec je nenapadlo, že bych mohla toužit po něčem jiném. Nezazlívám jim to. Teď se tomu s maminkou zasmějeme. Paradox je, že ta hrát na klavír umí - a dobře.
V lednu mi bylo 30. Od manžela jsem dostala ten nejhezčí dárek v životě.
Opravdové profesionální klávesy.
Vím, že to není jako klavír, ale do našeho bytu by se moc nehodil. Byla jsem moc překvapená, že si manžel všiml, jak po nich toužím. Vlastně jsem to nikdy neřekla nahlas.
Takže od 17.1 2003 denně trénuji(jestli se to tak vůbec říká), zatím nic moc, ale lepším se. Umím zahrát skladbičky jednou rukou, pak druhou, ale oběma najednou mi to nějak můj mozek zatím nechce přijmout. Zrovna včera jsem si říkala, jestli také existují hudební školy pro starší a pokročilé.
No a ráno jsem si přečetla tan krásný článek a bylo jasno. Díky Pavlo!
Jdu do toho! :o)))
20.2.2003 7:17:02
Já jsem si taky na stará kolena v 25 koupila klavír, zavolala do hudebky, jestli by mě tam nějaká dobrá duše nevzala na milost a netrápila se se mnou, úplně hluchá nejsem. A nejenom, že zahraju jednoduché skladbičky, ale nakonec jsem v paní učitelce v důchodu našla skvělou kamarádku.
Vážně to stojí za to :-)
 Příspěvky 18 z 8 

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.