| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Dostali jste také petici?

 Příspěvky 110 z 43 [Dalších 33 >>]
  • 
13.2.2003 13:31:56
Přesně tak,

je to celé postavené na hlavu a připadá mi to jako hloupý vtip.

-- OSN podpisy nesbírá (tím ovšem nevylučuji, že třeba někdo jiný ano)

-- u petice bych si představoval něco jako: Já níže podepsaný prohlašuji, nesouhlasím... apod. a ne snůšku nicneříkajících slátanin

-- pyramidový efekt -- jak se toho mají dopočítat, když budou zahlceni stovkami petic, které budou od začátku po některý řádek stejné a pak se začnou "větvit"?

-- zahlcení pošty a možné technické problémy... Nezkušení uživatelé jsou větším nebezpečím než viry.

Viz též http://www.hoax.cz

Vůbec se reakce na článek o petici odchýlily k tématu války samotné, která je nesmyslná a vyvolávaná s cíli politickými a ekonomickými. Co taky chcete od USA? Američané jsou svým způsobem nešťastní. Zmanipulovaní propagandou, s klapkami na očích, opravdové problémy se skrývají... Bohužel k nám to přichází taky... Je mi z toho smutno

Pohoda, hezký den

Josef
andrea
  • 
5.2.2003 18:51:19
Sosane, moje děti jsou také ohrožené, vlastně zatím jen jedno, za 20 dní (snad) budou již dvě, ale nicméně bych řekla, že jsou státy mnohem nebezpečnější než Irák (například Pákistán naprosto nepokrytě podporuje všemožně terorismus) a navíc "vletět" do Iráku bez schválení OSN tak akorát "zavání" válkou islámského světa, protože si to zřejmě nenechají líbit. Ten pán v kovobojském klobouku a silným mesiášským (???) komplexem bydlí celkem daleko, aby ho to nějak postihlo, ale naše země zas tak daleko není.... Již jeho tatík laboroval s myšlenkou zničit Irák, ale naštěstí od toho upustil.... A zbývá opět otázka, proč Irák, když jaderných zemí a mnohem nebezpečnějších je více??? No, nemají ropu a většinou jsou chudé jak kostelní myši, z čehož by americká ekonomika neměla z čeho profitovat....
Pavla
  • 
4.2.2003 3:46:47
Ahoj Sosane,
nejak mi to nejde dohromady - zatimco Irak v posledni dobe nikomu napadenim nevyhrozoval, tak USA prohlasily, ze ty zbrane, kterych Ty se bojis, klidne v Iraku pouziji "bude-li to potreba". Krome toho, ze z tech "nasich deti" to tim padem jako prvni odnesou nasi vojaci (ok mozna to nejsou Tvoje deti, ale neci z Cech asi ano ?), tak je mnohem pravdepodobnejsi, ze vzdusne proudy neco z toho prinesou do Cech pokud to bude pouzito v Iraku nez v USA (kdyby je tedy Sadam opravdu napadl). Copak na to reknou Tvoje deti pak ? Krome toho - pokud vim dovazi se k nam zelenina treba z Recka - jestlipak vis, ze behem valky v Jugoslavii byl zamoreny Dunaj a tedy se ty dobre chemikalie z chemickych (ci biologiskych ?) zbrani (o tom zda byly ci nebyly pouzity nemusime diskutovat, videla jsem znicena pole spadem v zapadnim Bulharsku) mozna dostaly do dobrych reckych rajcatek v nasich supermarketech ? Tedy zadny terorista v kabatu, ale americke (nebo mozna dokonce nase vlastni) zbrane primo ohrozujici CR ?????

Krome toho vubec nechapu jak muzes propadnout myslence, ze zrovna Ceska republika, o ktere vetsina lidstva vubec nevi, ze existuje, bude tercem utoku. Aby terorista nekam nosil tasky, musi ten supermarket byt nekde, kde to nekomu bude vadit a kde kdyz to na CNN daji do zprav bude alespon pulka divaku vedet, kde to je. Jinak by ten strasny obavany terorista mohl jit klidne strilet nekde na vesnici slepice se zhruba stejnym ucinkem.

Mit obavy o deti je v poradku, ale pokud ty svoje obavy chce chranit zabitim jinych lidi, mozna to zase ohrozuje je. A kdo rozhodne jestli jsou dulezitejsi k preziti Ty a Tvoje deti nebo nejaky iracky Sosan a jeho deti ? Proc oni maji zemrit driv ? Jen kvuli Tvemu strachu ??????
Bedrun, 5 teček
4.2.2003 1:29:26
Dokazete si predstavit, ze by se najednou cele to vojsko, ktere tam bylo posilano po mesice znicehoz nic stahlo a jelo domu? Bushe to uz stalo tolik penez, ze si nenecha tuhle tucnou castku z ropy uniknout, ani kdyby OSN verejne prohlasilo, ze Iraq zadne zbrane nema a neni hrozbou. A co by to taky udelalo s jeho hrdosti, stocit ocas mezi nohy a jet domu...

Jen tak mimochodem, slysely jste, jak ma USA naplanovy utok? Nejdrive se pujdou "osvobodit" ropna pole a pak az ty "chudacky" v hlavnim meste.

Uz si ted Bush vymysli ruzne jakesi dukazy o tom, jak a kde to schovavaji, tohohle chlapa nic nezastavi, ani kdyby byla proti nemu cela Evropa, ci cely svet.

A proc nic nedela s Koreou.. Pamatuje si na svoji "vyhru" v Golfu a svoji totalni prohru ve Vietnamu, tak proc se nesnazit zopakovat celou tu historii?

Pro me je Bush totalne vygumovany clovek, ktery ma v hlave jen a jen penize a vladu sveta. Uz nekolikrat byl prirovnavan k Faraonovi, a snad Buh da, a taky se mu dostane podobneho konce.
3.2.2003 15:59:25
To, že arabové vyhlásili USA ,,svatou válku", má omluvit, nebo vysvětlit tuhle ,,preventivní válku"? Kdo tedy bude další? Kdy to skončí? Arabských států je tu ještě hodně. Bude se tedy válčit se všemi?
3.2.2003 13:27:33
Táňo,
ono možná právě v tom, že na území USA se ani jeden ze světových konfliktů bezprostředně neodehrával, je důvod trochu odlišného postoje k válce u Evropanů a Američanů. V Evropě ještě žije generace, která na vlastní kůži zažila rozbombardovaná města, mrtvé civilisty, zatemněná okna, nervózní poslouchání, jestli bombardéry letí či ne, útěky do krytů nebo do polí, prázdné místo v sousední lavici, protože ve vedlejším krytu měli míň štěstí a dostali přímý zásah ...
Tím nechci zpochybňovat zásluhy Američanů o konečný výsledek 2.světové války či zlehčovat jejich oběti. To je prostě jen konstatování, že historická zkušenost je prostě v Evropě a na americkém kontinentě trochu odchylná.

Pokud jde o samotnou akci vůči Iráku, musím se přiznat, že jsem si zatím nedokázala udělat vyhraněný názor. Na jednu stranu je tu i ta historická zkušenost ;-), kam vede ustupování diktátorům, na straně druhé - Irák zrovna teď momentálně s OSN spolupracuje a USA o důkazech toho, že má zbraně hormadného ničení pořád jen mluví a důkazy pořád nikde ... Navíc je v tom vědomí toho, že každou válkou nejvíc trpí civilisté ... Jo tahle válka podle mého není jednoduchá věc, na kterou je možné mít jednoduchý jednoznačný názor (před těmi víc než 10 lety v to bylo trochu přehlednější - Írák byl jednoznačný agresor ...)
Sosan
  • 
3.2.2003 11:01:10
Když budete jen čekat se založenýma rukama, zanedlouho bude ten pán v dlouhém kabátě ale s plnýma taškama běžným úkazem. Za jak dlouho myslíte, že se tyto režimy přirozeným vývojem dostanou do stavu, aby neohrožovali ostatní - 200, 300 let? A jak účinné a zákeřné budou zbraně za tu dobu? Myslíte, že to dítě v obýváku vydrží těch 300 let aniž by tu pojistku z granátu vytáhlo? My jsme ten vývoj prošli naštěstí v době, kdy vrcholem techniky byly samopaly a tanky a tak mimo místo konfliktu více-méně nikomu nic nehrozilo. Jiní to štěstí neměli.
3.2.2003 10:48:49
Sosane,

otazkou zustava zda takova valka prave Tvoje a moje deti ochrani pred tim, aby jsi nemusel stat frontu neobvykle pred supermarketem - pri kontrole tasek - a bat se zda ten pan za Tebou v dlouhem kabate se prave neprisel "pomstit" za svoji rodinu a zase ten jeho svet...

Svet vazne neni cerno-bily..

Ja takove fronty pred supermarketem zazila (s moji dcerkou v kocarku)..vim o cem mluvim..
Sosan
  • 
3.2.2003 10:38:27
Já to chápu jako boj proti nekontrolovatelnému použití jaderných, chemických a bakteriologických zbraní. Boj proti režimu, který tyto zbraně vyvíjí proto, aby jimi vybavil teroristy a ty je bez vyhlášení války v nápupní tašce přinely někam do českého supermarketu. Já a moje děti jsou těmito zbraněmi ohroženy, vaše ne?
Tana, 2 deti
  • 
3.2.2003 8:25:44
Martino,

jenze na uzemi USA se druha svetova valka vubec nebojovala. Takze se americani vlastne nikomu nebranili. Sli bojovat proti nemecku, ktere je nikdy nenapadlo. Arabove pokud vim taky vyhlasili USA "svatou valku" - jihad.
 Příspěvky 110 z 43 [Dalších 33 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.